Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları
Oyun Konsolları
PS3 Fat Fan Sesi
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
2
Aşağı git
Gönderen
Konu: PS3 Fat Fan Sesi (Okunma Sayısı 15852 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli
PS3 Fat Fan Sesi
«
:
Nisan 18, 2020, 22:55:58 ÖS »
Selamlar arkadaşlar,
elimde fat kasa 40gb bir ps3 var, başlıkta belirttiğim gibi bu cihazın fanı açıldıktan yaklaşık 5-10 dakika sonra yüksek devirde çalışmaya başlıyor,
bildidğin fön makinesi sesi gibi, çok ısınıyor desem ısınma da yok, ılık bir hava üflüyor, oyun oynarken veya menüde gezinirken fark etmiyor, 5-10 dakika içinde fan devri yüksek seviyelere çıkıp ses yapıyor.
Aynı sorunu yaşayıp çözebilen var mı ya da sorunun neden kaynaklandığı hakkında bilgisi olan cevap yazabilirse sevinirim.
Benim kendi uyguladığım şeyler:
termal macun yenilendi
fan temizlendi
«
Son Düzenleme: Nisan 18, 2020, 23:06:45 ÖS Gönderen: segaa
»
Aya-Fix-Center
Üye
Ynt: PS3 Fat Fan Sesi
«
Yanıtla #1 :
Nisan 19, 2020, 01:20:38 ÖÖ »
Alıntı sahibi: segaa üzerinde Nisan 18, 2020, 22:55:58 ÖS
Selamlar arkadaşlar,
elimde fat kasa 40gb bir ps3 var, başlıkta belirttiğim gibi bu cihazın fanı açıldıktan yaklaşık 5-10 dakika sonra yüksek devirde çalışmaya başlıyor,
bildidğin fön makinesi sesi gibi, çok ısınıyor desem ısınma da yok, ılık bir hava üflüyor, oyun oynarken veya menüde gezinirken fark etmiyor, 5-10 dakika içinde fan devri yüksek seviyelere çıkıp ses yapıyor.
Aynı sorunu yaşayıp çözebilen var mı ya da sorunun neden kaynaklandığı hakkında bilgisi olan cevap yazabilirse sevinirim.
termal macun yenilendi
fan temizlendi
https://www.bizimps.com/ps3-fan-control-yazlm-utility-indir/
Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
Nintendo Wii Mini [Softmode]
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #2 :
Nisan 19, 2020, 02:06:45 ÖÖ »
Alıntı sahibi: Aya-Fix-Center üzerinde Nisan 19, 2020, 01:20:38 ÖÖ
Alıntı sahibi: segaa üzerinde Nisan 18, 2020, 22:55:58 ÖS
Selamlar arkadaşlar,
termal macun yenilendi
fan temizlendi
https://www.bizimps.com/ps3-fan-control-yazlm-utility-indir/
Tşk ama bu uygulama için cfw ve multiman istiyor yav benim cihaz orjinal.
Levent (Lvnt)
Uzman
«
Yanıtla #3 :
Nisan 19, 2020, 03:03:05 ÖÖ »
Bendeki de fanı fazlaca çalıştırıyordu. Bir ara sıcaklığına bakayım diye multiman vb ayarından açtım, 85C'ye geliyormuş.
Velhasıl makine orjinaldir bir şey diyemem. Ama donanımdan cpu ve gpu sıcaklığını okutmanın bir yolunu biliyorsanız sıcaklıklarını kontrol edin derim...
Ps3 HEN ile orjinal halini bozmadan program çalıştırma vb olanağı var deniyor ama henüz kurcalayamadım, belki işinizi görecek yöntem odur
Use the brute force, Luke
Feandreu
Deneyimli
«
Yanıtla #4 :
Nisan 19, 2020, 10:14:24 ÖÖ »
Hocam 19 bicakli fanla degistirince bir nebze azaliyor ses ama isi artiyor gibi biraz. Sadece ses sorununuz var ve isi sorunu olmadigindan eminseniz deneyebilirsiniz.
Ornek olmasi acisindan; Denedigim model Cechg, en yuksek sicaklik 55 derece
«
Son Düzenleme: Nisan 19, 2020, 10:25:54 ÖÖ Gönderen: Feandreu
»
ibo1973
Uzman
«
Yanıtla #5 :
Nisan 19, 2020, 10:59:49 ÖÖ »
fan sesinin tek ve kesin çözümü fanı yenisi ile değiştirmektir diğer çözümler vakit kaybı bence. internetten veya eğer gidebiliyorsanız istanbul tahtakale civarından bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum.
tabi bozuk fanı yenisi ile değiştirince fan sesi genede fabrikadan çıktığı kadar ses yapıcaktır.
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #6 :
Nisan 19, 2020, 15:56:29 ÖS »
Alıntı sahibi: ibo1973 üzerinde Nisan 19, 2020, 10:59:49 ÖÖ
fan sesinin tek ve kesin çözümü fanı yenisi ile değiştirmektir diğer çözümler vakit kaybı bence. internetten veya eğer gidebiliyorsanız istanbul tahtakale civarından bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum.
tabi bozuk fanı yenisi ile değiştirince fan sesi genede fabrikadan çıktığı kadar ses yapıcaktır.
İyi de fan bozuk veya sorunlu değil ki, yüksek devirde döndüğü için ses yapıyor, ben PS3'ün kısa bir süre içerisinde neden fanı yüksek devirde dördürdüğünün sebebini ve çözümünü arıyorum.
pofpor
Deneyimli
«
Yanıtla #7 :
Nisan 19, 2020, 17:47:06 ÖS »
Bende 2009 yılında aldığım Kalın kasa 80 gb PS3 var.2014-2015 civarında dediğiniz gibi fan sesi çok rahatsız edici seviyeye ulaşmıştı. Bilgisayarcı arkadaşla PS3 konsollarımızı beraber açıp temizledik, macunlarını yeniledik. Yaptığımız işlem benim makinede pek işe yaramadı (onunki ince kasaydı). Arkadaşım ayrıca kendi kasasının üst arkaya gelen kısmında büyük delikler açıp deliklere denk gelecek şekilde 3 tane dizüstünden çıkan fanlardan yerleştirip havayı dışarı atacak şekilde yapıştırdı. Benimkinde kısa bir süre sonra fan sesi yine rahatsız edici bir hal aldı. Bilgisayarcı arkadaşımın tanıdığı (sanırım teknik işlerle uğraşıyor, konsol tamiri vs.) bunu yapabileceğini söylemiş. O zaman 100TL vermiştim. Makinenin sesi ve sıcaklığı neredeyse ilk alındığı günküne döndü. Çok nadir açıyorum ama şimdi bile çok şükür sorunsuz çalışıyor. Arkadaşa "nasıl yapmış acaba" diye sorduğumda "bana da söylemedi, öğrenseydim kendi işimizi kendimiz hallederdik" dedi. İşlem yaptırmadan o haliyle biraz daha kullansaydım sanırım "Sarı Işık Hatası" ile karşılaşacaktık. "PS3 Reballing" tarzı birşey yapıp işlemci soğutucusunda mı birşeyler yaptı yoksa fan mı değişti bilmiyorum. Siz de bu şekilde fazla kullanmadan işin ehli birine gösterin.
«
Son Düzenleme: Nisan 19, 2020, 17:50:52 ÖS Gönderen: pofpor
»
https://oguzaltintop.blogspot.com.tr/
https://tinyurl.com/pofpor
Feandreu
Deneyimli
«
Yanıtla #8 :
Nisan 19, 2020, 18:23:01 ÖS »
Hocam sorun oyle ya da boyle isi. Ps3 fat kasalarin stok fanlari asiri kaliteli degil. Konsolun ic dizayni zaten iyi degil. Slim ve Superslim sahibi olmadim hic nedir nasildir bilemiyorum ama asiri sessiz calisan Ps3 fat kasa gormedim.
Ayni problemi kendim de yasadim; ve soyledigim gibi isiyla ilgili butun kontrolleri yapip, sogutma problemi olmadigini anlayinca amazondan yeni fan getirip degistirdim. Ses sorunum cozuldu.
Bunun dogrulugundan emin degilim ama yanlis bilmiyorsam 4.82 sonrasi bu sorundan cok fazla sikayet oldugu icin Sony'nin varsayilan fan devir hizini arttirmis olabilecegi soylentisi vardi.
Dedikoduyu birakirsak;
1. Goruntu ayarlarini dusurup deneyebilirsin,
2. Bir isi olcer ile Blu Ray ve BGA chiplerin bulundugu bolgeleri olcebilirsin. Sirkulasyon kotu oldugu icin mazgaldan uflenen havaya guvenme derim
3. Gozunle boardu bir kolacan et lehimler saglam mi
Cozum olarak onerim;
Zaten termal macunu degistirmissin, tekrar soyluyorum eger isi sorunu olmadigindan emin olursan daha kaliteli bir fanla degisim yapabilirsin. Bunun haricinde internette bir dunya sirkulasyon modu var, termal padlerin degisimi, mazgal deliklerini buyutme, kasada delik acma, ekstra fan, psu modlari vs. bunlara bi bakip aklina yatani uygulayabilirsin.
phantom
Deneyimli
«
Yanıtla #9 :
Nisan 19, 2020, 19:31:04 ÖS »
....
«
Son Düzenleme: Nisan 19, 2020, 23:02:05 ÖS Gönderen: phantom
»
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #10 :
Nisan 19, 2020, 22:02:36 ÖS »
Arkadaşlar sorunun fan arızası olduğunu sanmıyorum çünkü cihaz ilk açıldığında çok sessiz, fan devri minimum seviye,
ancak 5-10 sonra cihaz ister boşta olsun ister oyunda fan devri kademe kademe artarak en yüksek seviyeye çıkıyor, buda fön makinası gibi ses çıakrmasına neden oluyor.
Benim aklıma iki ihtimal geliyor,
1.si gpu ve cpu'nun üzerinde metal plakalar var, (ilk resim) bunların üzerinde termal macun var, çoğu ps3 tamircisi ve normal kullanıcılar termal macun yenilemesi yaparken sadece bu plakların üzerindeki macunu yeniliyorlar, sebebi de genellikle plakaların çıkarılabilir olduğunu bilmemek ya da palakları ayırmak zor olduğu için o kısma hiç girmemek,
halbuki plakalar çıkartıldıktan sonra gpu ve cpu'nun üzerinde ayrıyeten macun var, (ikinci resim) dolayısıyla ben macun yenilemesi yaparken bu plakaları çıkarmamıştım, belki çıkarılıp alttaki macun da yenilenirse daha az ısınma olur ve fan devri yükselmez, sorun çözülmüş olur.
2.si, gpu ve cpu'nun bacaklarını tutan lehimler aşırı ısınmadan dolayı zamanla erimiş ve iletkenliği kaybetmiş, bu sebeple aşırı ısınıyor ve fan devri de bundan dolayı artıyor, bunun çözümü de reballing (sökülüp lehim yenilemesi yapmak) denen yöntem ki zor ve pahalı bir çözümdür, herkes yapamaz.
Aklıma gelenler bunlar.
Levent (Lvnt)
Uzman
«
Yanıtla #11 :
Nisan 19, 2020, 23:04:20 ÖS »
@segaa: youtube videolarının birinde (alman sanırım ama ingilizce konuşuyor) çok küfreden birisi vardı, işlemcilerin resimdeki gibi üst kapaklarını çıkarıp macun yeniliyordu ve kapaklar köşelerden yapışacak şekilde japonlayıp kapatıyordu. Sebebi dediğiniz gibi içerideki macunların kurumasıymış.
Fan hızlı dönerken arkadan pek de sıcak olmayan bir hava geliyorsa... Şimdi fan hızını kontrol eden sıcaklık sensörleri doğrudan işlemci içindeki sensörler olduğuna göre demekki işemci kapak vasıtasıyla sıcaklığını soğutucuya aktaramıyor. Soğutucu soğuk kalıyor ve fan deliler gibi dönüyor. Eğer bu şekildeyse kapak içini de macunlamanız lazım. Kapağı açıp kapaması gördüğüm kadarıyla tantana bir iş. Ayrıca fazla zorlarsanız bağlantı ball'ları (benim başıma geldiği gibi) kırılır, reball vb yapmanız gerekir. Dikkatli olun. Yazdığım videoya denk gelirseniz iyiydi, hepsini 1 saat içinde falan gösteriyordu.
Yukarıdakinin aksi durum olarak, fan hızlı dönerken arkadan gelen hava sıcak ise... işlemcinin bir şekilde sıcaklığı atılıyor demektir. Bu durum ne anlama geliyor pek bilemiyorum. Belki işlemcinin biri sıcağı atabiliyordur, diğeri atamıyordur... o bahsettiğim sıcaklığı gösteren programlarla bakmanız herhalde uygun olur
segaa
Deneyimli
«
Yanıtla #12 :
Nisan 20, 2020, 01:30:17 ÖÖ »
@Levent (Lvnt) aynen bende öyle tahmin ediyorum çünkü kasayı ilk açtığımda kapakların üzerindeki macun kurumuş parçalanmıştı, demek ki kapakların altındaki macunun durumu daha kötü,
son olarak yapacağım işlem bu kapakları sökmek olacak, elimde yeterince uygun alet olmadığı için girişmedim.
Varsa videoyu paylaşabilir misin, cpu ve gpu nun kenarlarında yapıştırıcı mı var macun mu var çözemedim.
wizofwor
Genel Yönetici
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam
«
Yanıtla #13 :
Nisan 20, 2020, 01:52:05 ÖÖ »
Plakaların altındaki termal macun ve reball konusunda tespitlere katılıyorum. Macunları değiştirdikten sonra sorun hala çözülmezse BGA reball yerine reflow yapabilirsiniz. Reflowu gerilla taktikleriyle evde saç kurutma makinasıyla veya fırında yapmak mümkün. "reflow by hair dryer", "how to fix your PS3 with an oven" gibi aramalarla bir kaç videoya ulaştım. Reflow evde en sağlıklı şekilde, sıcak hava tabancası ve infrared termometre ile yapılabiliyor. Bu işe girişirseniz kart sıcakken dokunduğunuzda veya bir şekilde sarstığında kontaklar kayacağı için tamamen perte çıkacağını unutmayın.
Tanışma Sayfam
| GitHub:
C64 assembly örnekleri
,
C64 assembler üzerine notlar
Levent (Lvnt)
Uzman
«
Yanıtla #14 :
Nisan 20, 2020, 03:01:53 ÖÖ »
Bahsettiğim video:
https://m.youtube.com/watch?v=YqEfoqUMUo8
Video hatırladığımdan da uzunmuş, ama cidden güzel açıklamış diye düşünüyorum. Kolay gelsin
Sayfa: [
1
]
2
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Genel Kategori