Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetinternetten numaralı cam+çerçeve almak?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: internetten numaralı cam+çerçeve almak?  (Okunma Sayısı 1201 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye
****
Mesaj Sayısı: 303



Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 28, 2022, 19:51:20 ÖS »

merhaba arkadaşlar.
maalesef 6 saat önce işten eve giderken numaralı gözlüğüm kayboldu. gitmediğim gezmediğim yer kalmadı bulmak için. neyse'ki doktorun en son verdiği göz ölçüm kağıdı var elimde. zaten 01.02.2022 tarihinde göz ölçümü yaptırmıştım. bu gözlük olmadan uzağı yakını netleştiremiyorum.
şimdi sizlere bir kaç sorum olacaktı.

1-) doktorun verdiği ölçüm kağıdında aşağıdaki numaralar yazıyor. bunlar neyi ifade ediyor ?
-1.00 / -1.25
çünkü edevlet'ten cam çerçeve sorguladığımda;

Yakın Çerçeve Bilgisi; Yakın gözlük çerçevesi alma hakkınız mevcuttur
Uzak Çerçeve Bilgisi; 10/12/2024 tarihinde uzak çerçeve alma hakkınız doğacaktır

Uzak Cam Bilgileriniz;
Sağ Cam Bilgisi:10/12/2024 tarihinde uzak sağ cam alma hakkınız doğacaktır
Sol Cam Bilgisi; 10/12/2024 tarihinde uzak sol cam alma hakkınız doğacaktır

Yakın Cam Bilgileriniz;
Sağ Cam Bilgisi; Yakın sağ cam alma hakkınız mevcuttur
Sol Cam Bilgisi; Yakın sol cam alma hakkınız mevcuttur

optikçilerin yerleri evden bayağı bir uzakta. şimdi giderim hakkın bitmiş der. boşuna gitmiyim diye aramızda bilen var ise yardımcı olursa memnun olurum.

2-) arkadaşlar online üzerinden istediğimiz çerçeveyi ve vereceğimiz ölçüler ile sipariş verme şansımız varmı ?
neden; açıkcası çok ihtiyaç olmadıkça dışarıda gözlük takmıyorum. (taktığım gün kaybettim ) sadece evde kullanacağım için en ucuz cam en ucuz çerçeve alıyorum genelde. ancak optikçiye gidince en ucuzunu alacağım dediğiniz zaman en pahalısını satmak için zorluyorlar. yok camın şu özelliği var yok bu özelliği var yok cizilmez ıvır zıvır. ben zaten dışarıda değil evde kullanıyorum. pahalıya kaçmak istemiyorum diye belirtiyorum kendimi ama dinleyen kim. bu seferde çerçeveyi iyisini alın. uzun süre takabilirsiniz. burnunuzu rahatsız etmez gibi farklı farklı seçenekler sunuyorlar. defalarca en ucuzu diye söylediğim halde bu seferde burun büküp şu anda gözlüğü yapacak olan arkadaş dışarıda yarın gelin yardımcı olalım diyorlar. gönderiyorlar insanları. online olarak alabileceğim sizlerinde kullandığı bir site varmı ?

okuduğunuz için teşekkür ederim arkadaşlar.
iyi ve sağlıklı günler dilerim.
Logged

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
Aktug
Üye
****
Mesaj Sayısı: 357



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2022, 21:18:41 ÖS »

Optik cam ve çerçevenin internet üzerinden değil satışı teşhiri bile yasak diye biliyorum. Sosyal güvenlik kurumlarının çerçeve ve cam için verdiği destek 100-120TL civarındaydı.

Uzak-yakın ayrı ayrı çerçeve cam yerine progresif ( uzak - yakın ) cam tercih edebilirsiniz. Cam maliyeti artacaktır ama tek çerçeve ile kurtarırsınız.

Geçtiğimiz ay gözlük kullanmaya başladım. Reçeteyle Atasun Optik' e gittim. 66TL - 2500 TL aralığında marka-kaliteye göre birçok çerçeve mevcut. Kimse de "onu al bunu al" diye zorlamadı. Sorarsanız tavsiyelerde bulunuyorlar. Bir gözlük evde dursun diğeri evde-arabada dursun derseniz ikinci gözlük için %50 indirim var. Güneş gözlüğünüz varsa ikinci cam hakkınızı onda da kullanabiliyorsunuz.

Yukarıda yazdığım gibi değil netten satışı teşhiri bile yasak. Hatta reçetesiz optik gözlük satmanın da cezası var diye biliyorum.
Logged
Özgür Dereli
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.944



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2022, 21:56:01 ÖS »

En temizi sana en yakın bir kaç optikçinin telefon numarasını internetten bulup telefonla bilgi almak olur aradığın bütün soruların cevaplarını temiz ve net şekilde verirler boşuna gidip gitmeme kararını netleştirmiş olursun.
Logged
Exu
Üye
****
Mesaj Sayısı: 388



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2022, 23:41:32 ÖS »

Hocam geçmiş olsun, bildiğim; doktorun yazdığı yeni reçete olmadan ücretsiz kısmını kullanamazsın. Arkadaşın dediği gibi bende Atasun'u tercih ediyorum hem uygun hemde davranışları çok iyi. Pahalı çerçeve satmak için uğraşmıyorlar.
Ben de geçen ay yakın gözlüklerimi yeniledim, numaralarım büyümüş (yaşım gibi) 2. si %50 den faydalanıp 2 tane aldım birisi ev diğeri işyerinde kullanırım diye. İş yerinde kalanı anlayamadığım nedenle kullanamadım takınca beni daralttı, gidip derdimi anlattığımda camları kontrol ettiler. Sorun olmadığını söylediler ama memnuniyet için camları tekrar üretime aldılar. Yeni camlar ile dün aldım sorun kalmamıştı.
Logged

Amiga 1200 + TF1260/66 Turbo/128mb Ram + 2/8/16 CF Card + Gotek + HDMI520
C64-C + IRQHACK64 + C64 cubcake + Pi Zero 1541
Xbox360 Fat/Slim - Fat PS2/orj +500gb Hdd - Atari 2600 clone+Junior - Nintendo Wii/Softmodlu+500gbHdd
G4 Mac mini 1,42Ghz(Morphos)
mtchannel
Üye
****
Mesaj Sayısı: 303



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2022, 03:40:41 ÖÖ »

@Aktug merhaba.
açıkcası genelde hastaneden çıktıktan sonra en yakın optikçilere gidiyorum. daha önce Atasun'a gitmek nasip olmadı. ancak maalesef hastane çevresindekiler en iyisinin en iyisini satmak için zorluyorlar ve buda çok can sıkıcı hale geliyor. ben bu gözlüğü gece'den sabaha kadar sadece evde kullanacağım. çok özellikli bir cama veya çok özellikli bir çerçeveye ihtiyacım yok diye bizzat optikçi arkadaşlara belirtiyorum. ancak adamı nasıl deli ederim dercesine devamlı öneri üzerine öneride bulunuyorlar. en düşük bütçeli şekilde aldığım zamanda isteksizce işlem yapıyorlar. yani şöyle diyim. pahalısını alırsan çay kahve - ucuzunu alınca 1 saat sonra gelin bekleme yapmayın tabiki 5 parmağın 5'i bir değil. sadece maalesef bana denk gelenler böyleydi. iyisine denk gelemedim. ALLAH nasip ederse yarın tavsiyen üzerine bana en yakın Atasun'a gidip görüşeceğim.

@Özgür Dereli merhaba.
Aslında öğrenmek istediğim şey yukarıda belirttiğim cam ölçüleri yakınmı uzakmı öğrenmekti. eğer hakkım varsa doktordan randevu alıp taze taze reçete alıp atasun veya herhangi bir optikçiden hemen gözlük almak. eğer hakkım yoksa boşuna muayene ücreti ödemeyeyim. direk elimdeki tarihi geçmiş hazır reçetedeki ölçüler ile direk gözlük almaya gideyim. Ama dediğiniz gibi yarın atasun'a gitmeden önce arayıp bilgi alıp öyle hareket edeyim.

@Exu merhaba.
Sizinde tavsiyeniz üzerine Atasun'a bir uğrayayım. gözlerim aşırı bulanık görüyor. pc'deki yazıları büyüttüm rahat görebilmek için. gözlüksüz körmüşüm
Logged

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
Exu
Üye
****
Mesaj Sayısı: 388



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2022, 00:08:31 ÖÖ »

Gözlük hakkı 3 yılda bir yenileniyor. bir önceki gözlüğü aldığınız zamanı biliyorsanız yeter.
Logged

Amiga 1200 + TF1260/66 Turbo/128mb Ram + 2/8/16 CF Card + Gotek + HDMI520
C64-C + IRQHACK64 + C64 cubcake + Pi Zero 1541
Xbox360 Fat/Slim - Fat PS2/orj +500gb Hdd - Atari 2600 clone+Junior - Nintendo Wii/Softmodlu+500gbHdd
G4 Mac mini 1,42Ghz(Morphos)
sbaslar
Üye
***
Mesaj Sayısı: 230



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2022, 11:45:10 ÖÖ »

Selamlar.  Göz numaralarınız çok ileri  değil uzak gözlüğü yazılmış.  Normalde yakını görmede bir sorununuz olmaması lazım. Ama gözlük yokken de yakını göremiyorsanız astigmat da olabilir. Genelde uzak gözlüğü takanlar bilgisayar ekranına bakarken uzak gözlüklerini çıkartır. Siz evde tv izlerken mi gözlük takma ihtiyacı hissediyorsunuz ,gazete okurken ve bilgisayar ekranına bakarken mi ?  Tabii bir de yaş durumu var . İlerleyen yaşla ve genetik  faktörlerle  birlikte mercek esnekliğini kaybedip uzak yakın arası çok kısa bir  aralıkta  odaklama yapıyor . Benim tavsiyem iyi bir göz doktoruna gidip akabinde, çerçeve çok önemli değil ama , kaliteli bir cam almanız
« Son Düzenleme: Temmuz 30, 2022, 12:03:01 ÖS Gönderen: sbaslar » Logged
mtchannel
Üye
****
Mesaj Sayısı: 303



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2022, 21:55:58 ÖS »

@sbaslar merhaba.
gözlük olmadığında yakını ve uzağı aşırı sisli görüyorum. netlik kayboluyor. gözlerimi iyice kısarak bakarsam ancak öyle netlik kazandırabiliyorum. ben evde ve geceleri çalışan biriyim. bilgisayar başında geçiyor hayatım. günde ortalama 8-10 saat pc ekranına bakıyorum. bu arada yaş:32. bugün 01.02.2022 tarihinde yazılmış reçetem ile optikçi'den çerçeve ve cam aldım. 150 tl civarı tuttu. evde kullanmadığım güneş gözlüğüm vardı çerçevesini kullandım. sadece cama ödeme yaptım. şimdi 4k görüyorum dün annemle gözlüksüz hellboy izledik. 4k filmi 360p gibi görüyordum siz düşünün

aynı ay içinde 3 tane farklı doktora gittim.

1.doktor; sağ gözümde kayma olduğunu söyledi. her ay kontrole gelmemi söyledi. yukarıda belirttiğim cam numaralarını verdi gönderdi.
sonra kafama takıldı. alternatif bir görüş almak için diğer doktora gittim.

2.doktor; oda'ya girmem ile ya 2 dk ya 3 dk kalmam bir oldu. sende sorun yok. gözlerin sağlıklı dedi gönderdi. peki dedim gözümde kayma varmış ve göz camlarım numaralarım bunlarmış sizce nasıl dedim. bana dediği şey; kayma benim branşım değil özeldeki başka doktora gideceksin dedi. doktor ile aramızda görüşme o kadar hızlı ve seri oldu'ki. doktordan çıktıktan sonra kafamda konuşmaların sağlamasını yapmam gerekti

3.doktor; işte bu doktor o doktor. yardımcısı ve kendisi o kadar hanım efendiydiki. insan'a insan olduğunu hatırlatacak kadar iyi davranıyor. benden önce engelli bir arkadaşımız girdi. bende aynı oda'ya girince yaşananlara tanık oldum. engelli arkadaşımız biraz korkuyordu. biraz'da oyun zannediyordu. engelli arkadaşımıza tam bir anne gibi kendi yavrusu gibi davrandı. işte dedim bu doktor o doktor. muayene ortalama 50 dk sürdü arkadaşın. engelli arkadaşımız kafasını koyması gereken yere koyuyor sonra doktora şaka yapmak için çekiyordu. inanın doktor hastayı oyun oynaya oynaya tedavi etti. hayranlıkla izledim. sonra sıra bana geldi. ilk 2 doktorda yaşadığım durumları anlattım. her insanın gözünde hafif kayma mevcuttur. bu büyük bir sorun değildir. ancak büyük sorunlarda tedaviye başvurulur dedi. göz numaraların doğru verilmiş. bundan sonra mümkünse 6 aydan 6 aya, mümkün değilse seneden seneye kontrole gelmen daha iyi olur. içine sinmeyen durumlarda alternatif görüş alman çok iyi olmuş dedi. sonrasında annemi'de aynı doktor'a götürdüm. anneme bebek gibi davrandılar. inanın şimdi'ye kadar ailem ile gittiğim doktorlardan çok farklıydılar. yardımcısı ve doktorda öyle bir gülümseme vardı'ki, işlerini ne kadar severek yaptıklarının bir ifadesiydi kesinlikle.
Logged

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: