Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PC için Super NES Emülatorü (607 Oyunlu)  (Okunma Sayısı 1364 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onair234
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 06, 2022, 18:51:51 ÖS »

Sevgili Arkadaşlar bu konuda sizler için Super NES oyunlarını bilgisayarda oynamanızı sağlayan "snes9x" isimli emulatörü içindeki dev oyun arşivi ile birlikte paylaşıyorum.

İçerisinde tam 607 tane oyun bulunmaktadır. Oyunlar "Roms" isimli klasörde yer almaktadır.

HEPİNİZE İYİ OYUNLAR DİLERİM...

İNDİRME LİNKİ:

muhendis
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2022, 21:30:25 ÖS »

paylaşım için teşekkür ederim zevkle oynuycam

Amiga 1200 Acatune 1230 OS 3.9, Commodore 64, Commodore 1541,SD2IEC,Play station II Slim kasa,Raspberry Pi 2 Model B,Chamelon Cartridge,atari 2600 X 2,Raspberry Pi 3,1541a (Bozuk) Amiga 1200 3.9 Rom  160 gb hdd ACA 1221ec 17Mhz & 9mb Ram
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2022, 21:55:30 ÖS »

Sevgili Arkadaşlar bu konuda sizler için Super NES oyunlarını bilgisayarda oynamanızı sağlayan "snes9x" isimli emulatörü içindeki dev oyun arşivi ile birlikte paylaşıyorum.

İçerisinde tam 607 tane oyun bulunmaktadır. Oyunlar "Roms" isimli klasörde yer almaktadır.

İNDİRME LİNKİ:

Oyun arşivi için teşekkür ederiz.
onair234
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 07, 2022, 04:36:03 ÖÖ »

paylaşım için teşekkür ederim zevkle oynuycam

Rica Ederim
onair234
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 07, 2022, 04:36:24 ÖÖ »

İNDİRME LİNKİ:

Oyun arşivi için teşekkür ederiz.
Bişey değil
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2022, 06:23:57 ÖÖ »

ellerine sağlık teşekkür ederim. bende psp emulator+oyun arşivi paylaşmak isterdim ancak 150 gb+ olduğu için imkansız görünüyor. batocera sistemim için zamanında çok güzel arşiv yaptım. ancak gb yüksek olduğu için paylaşamamak kötü
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 07, 2022, 11:19:53 ÖÖ »

Nintendo şirketi en eski oyunlarının dahi paylaşılmasında hukuki uygulamalar başlatabilen fir şirket olduğu için direkt paylaşımdan ziyade talep edenlere özel paylaşım veya herkese açık archive.org gibi sitelerden paylaşım yapmanız daha uygun olabilir. Kişisel görüşümdür.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2022, 12:10:35 ÖS »

@onair234 abi sevgiler. Oyun, rom, lisans içerikli paylaşımlar yapmayalım.(Direk indirilebilir link paylaşmayalım. Var ise satın alabileceğimiz kaynak linklerini paylaşalım.)  Ne kadar eskide olsa Nintendo lisans konusunda hassas ve bundan kar elde ediliyorsa emek suistimaline açık olmasın paylaşımlarımız.

Başlığı kaldırmanı rica ederim abi.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 08, 2022, 04:09:58 ÖÖ »

merhabalar.
Sizlere bir şey sormak istiyorum.
Her konsolun emulatörü ve romları google amca'da aratınca tık diye önümüze çıkmakta. Merak ettiğim şey ben bu kadar kolay bu içeriklere ulaşabiliyorsam, neden konsol firmaları bu siteler üzerinde işlem yapmıyorlar'da son kullanıcı olan bizler takipte tutuluyoruz. yoksa bu sistem konsol vb. sistemler tarafından son kullanıcıları tuzağa düşürmekmi. Tartışılır! . 5-6 yıl önce emulatör romlarını indirdiğim bir site vardı. Geçen açıkmı hala diye bir kontrol edeyim dedim. Site hala açık ve kapasitesinide genişletmiş.
Kendimden örnek vereyim; Şayet yaptığım bir yazılımımın kırılıp kullanılmasını istemezdim. Tabiki yapılan oyun-program her ne ise kaynak kodlarının bilinmesi gerekli. Tabiki farklı yollarda mümkün. Öncelikle kırık yazılımımı dağıtanları tespit ederdim(kanun çerçevesinde), sonrasında gerisini avukata ve mahkemeye bırakırdım. Hak hukuk belli zaten. Son kullanıcılar için ise şimdilik yapılacak bir şey yok. Sonuçta tüm dünya'yı kontrol edemezsin. Ancak önünü kesmek için dağıtıcı sitelerin kökünü kurutabilirsin. Tabi'ki şunu'da belirtmek isterim korsan içerik dağıtmak kadar kullanmakta suç teşkil ediyor. Tabi bunun suç olabilmesi için asıl firmanın avukatlarının vızır vızır çalışması lazım.
Deepfreeze firması zaman zaman internet kafelere avukat ile baskın yaptığı dönemler geliyor aklıma. Ürününü satmak için zorluyorlar haklı olarak. Kafeler ise yaptığı şey ben sildim gel kontrol et yada zaten demo 30 günlük kullanıyordum yasal olarak diyor. Avukatta tutturabildiğine satıyor tutturamadığınada uğraşmıyordu. Bunun gibi türk ve yabancı firmalar çok say say bitmez. Bence oyun konsolları olsun - pc vb. platformlar olsun başladıkları ilk gün ipi gevşek bıraktılar ellerinden(bence bilerek). Tüm platformlarda her şey suistimale açık. Takibi istenilirse çok kolay, istenilmez ise imkansız oluyor.
Şu anda son kullanıcı olarak windows'um ve içinde yüklü tüm uygulamarım sınırsız lisanslı. Ancak oyun kısmına gelince iş biraz değişiyor. Yerine göre satın alıyorum yerine göre satın almıyorum. Kısaca para durumuna bağlı diyebilirim. Ancak cracklenip piyasaya sunan ve son kullanıcının indirip bu dosyayı kullanması durumu sanırım öteki dünya'da özel bir bölüm yapılıp cehennemin içinde crack'li kullanıcılar diye bölüm oluşturulmasını sağlayacak bize

Bu yazımda kesinlikle crackli - rom - iso vb şeyler paylaşın diye teşfik etmiyorum yanlış anlaşılmak istemem. Crack paylaşımı yapan köklü siteler varken neden son kullanıcı korkmak zorunda demek istediğim şey bu. Milyon dolarlık firmalar bunu nasıl kontrol altında tutamaz hayret edici durum. Benim çalıştığım firmada bile yaptığımız hiç bir çalışmanın kırığı bulunma şansı yok. Biz bile yapabiliyorsak onların yapmaması insanları bilerek kötü yola teşvik etmesi oluyor gibime geliyor açıkcası.
hayırlı geceler dilerim.
« Son Düzenleme: Ağustos 08, 2022, 04:28:01 ÖÖ Gönderen: mtchannel » Logged
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 08, 2022, 09:29:27 ÖÖ »

@mtchannel

Nintendo firması hem host eden firma hem yayınlayan site hem de yükleyen için işlem başlatıyor. Sega, diğer arcade'ler vs için böyle bir duruma rastlamadım. Bu paylaşım sütten çıkmış ak kaşık olduğumu iddia ettiğim anlamına gelmez ama site yöneticilerinin zor durumda bırakılmaması içindir. Diğer yandan, internet'teki tüm dijital veriyi arşivlemek amacını güden, kar amacı gütmeyen Archive.org'da neredeyse tüm sistemlerin rom'ları, dergilerin taranmış halleri vs bulunmakta. Bu nedenle Archive.org'u adres göstermiştim.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 08, 2022, 10:16:58 ÖÖ »

@witchdoktor
yok abi ben sana veya kimseye ters anlamda bir şey demek istemedim. yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. site - yöneticilerine ve kullanıcılarına saygım sonsuz. internette yığınla romlar vb. şeyler depolanıyor. legal veya illegal şekilde. ancak illegal yayınların nasıl önü kesilemiyor anlamış değilim. bunu belirtmek istedim. konsol vb. bir firma olarak illaki bir avukat zincirin vb. yöneticilerin vardır. sal ortaya piyasada ne kadar illegal bilgi veri varsa kaldırt'ki insanlar legal yol ile almaya alışsın o verileri. son kullanıcı internette bulamayınca satın almayı tercih edecek bu durumda. tabi sene olmuş 2022 bu saatten sonra bir şey yapmak zor. yanlış anlaşıldıysam çok özür dilerim herkesten.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 08, 2022, 11:06:20 ÖÖ »

@witchdoktor
yok abi ben sana veya kimseye ters anlamda bir şey demek istemedim. yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. site - yöneticilerine ve kullanıcılarına saygım sonsuz. internette yığınla romlar vb. şeyler depolanıyor. legal veya illegal şekilde. ancak illegal yayınların nasıl önü kesilemiyor anlamış değilim. bunu belirtmek istedim. konsol vb. bir firma olarak illaki bir avukat zincirin vb. yöneticilerin vardır. sal ortaya piyasada ne kadar illegal bilgi veri varsa kaldırt'ki insanlar legal yol ile almaya alışsın o verileri. son kullanıcı internette bulamayınca satın almayı tercih edecek bu durumda. tabi sene olmuş 2022 bu saatten sonra bir şey yapmak zor. yanlış anlaşıldıysam çok özür dilerim herkesten.

Bence rom siteleriyle anlaşma içerisinler belli bir ücret alıyorlar yoksa koskoca oyun firması rom sitelerini tespit edip hukuki işlem başlatamayacak kadar aciz değildir, işlerine gelen sitelere izin veriyorlardır bence.

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 08, 2022, 14:04:40 ÖS »

Yazılım dünyasında şöyle bir konu var. 20 yılı aşkın yazılımlar abandoned software statüsüne geliyor. Firmalar isterlerse satışa devam edebilirler. Ancak yazılımı paylaşmak yada bir mecrada yayımlamak illegal değil. Sadece bu yazılımdan resmi kanaldan para karşılığı dağıtım yapılırsa yada illegal olarak satışı yapılırsa ve tespit edilirse o zaman yaptırım uygulanabiliyor.
Oğuzhan
Uzman

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 08, 2022, 14:28:34 ÖS »

Yazılım dünyasında şöyle bir konu var. 20 yılı aşkın yazılımlar abandoned software statüsüne geliyor. Firmalar isterlerse satışa devam edebilirler. Ancak yazılımı paylaşmak yada bir mecrada yayımlamak illegal değil. Sadece bu yazılımdan resmi kanaldan para karşılığı dağıtım yapılırsa yada illegal olarak satışı yapılırsa ve tespit edilirse o zaman yaptırım uygulanabiliyor.

bu bilgiden emin misin hocam?

Yani Nintendo veya x formasının 20 yılı geçmiş oyununu paylaşmak yaymak satın almadan kullanmak legal midir? Bence bu genelleme yanlış? Adam istiyorsa 100 sene de satar ve abandonware olmaz gibi geliyor?

Amiga 500/500+/1200/CD32
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Vectrex
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88/SB-55/MT300s
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/Vita/PVM 20"/9"
Sega SMS/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GB Color/GBA/GBA SP
Mattel Intellivision
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ağustos 08, 2022, 15:09:40 ÖS »

@Tonyukuk bende emin olamadım bu konuda abi. Firma sürekli markayı güncel tutuyorsa ilk sürümlerinin de buna dahil edilebileceğini düşünüyorum. Başlığı açan arkadaş başlığı kaldırmaz ise.Yarın istemeyerek te olsa silmek durumun da kalacağım.

Üyelerimiz tarafından açılan başlıkları kendi rızaları olmadan silmek istemiyorum. Herkese saygım büyük forumda. Anlayışınıza sığınıyorum.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: