Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeYeni Bilgisayar Oyunum Adalet Savaşçısı Yayında
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni Bilgisayar Oyunum Adalet Savaşçısı Yayında  (Okunma Sayısı 5440 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Najaz
Üye
***
Mesaj Sayısı: 243


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Kasım 05, 2022, 15:45:35 ÖS »

Şu oyun özelinde "hobi olarak oyun geliştiriyorum üç beş bir şey kazanırsam da ne ala" gibi düşünüyorsanız güzel bir uğraş elinize sağlık.
Para kazanmak için oyun yapıyorsanız elinizi vicdanınıza koyup da söyleyin, şu oyunu başkası yapmış olsa 30 lira verip alır mısınız? hatta bırak 30 lira vermeyi bedava olsa indirip oynamaya tenezzül eder misiniz?
Bir insanın bu oyunu oynaması için bilgisayarında eğlenceye dair başka hiçbir alternatifinin olmaması lazım bence.

Aynı şeyleri yazacaktım, siz benden erken davranmışsınız.

Bence arkadaşın bir seçim yapması lazım. Oyun geliştirmek için gönüllülerden bağış mı talep ediyor, yoksa müşterilerine bir ürün mü satmak istiyor?

Eğer ticari bir alışveriş ilişkisi kurulacaksa, şahsen ortaya daha eli-yüzü düzgün bir ürün konulması gerektiğini düşünüyorum. Şu an etiketin üzerindeki rakam ne olursa olsun, ortadaki ürün karşılığında para talep etmeyi hakedecek bir ürün değil. Yeni başlayan bir projenin alpha-beta aşamasındaki testleri için ücretsiz dağıtılması gereken bir sürüm havası var daha çok.
« Son Düzenleme: Kasım 05, 2022, 15:47:35 ÖS Gönderen: Najaz » Logged
prospektüs
Üye
***
Mesaj Sayısı: 195



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Kasım 11, 2022, 14:31:30 ÖS »

Aslında indie yapımcılar arasında Quake, Doom ve Duke Nukem klonu sayılabilecek oyunlar da tekrar ilgi görmeye başladı. Basit 3d grafiklerle başarılı bir oyun yapabilmek hâlâ mümkün. Şu oyun iyi bir örnek mesela: https://store.steampowered.com/app/519860/DUSK/

Fakat basit 3d modelller ve ışıklandırma kullanılsa bile grafiklerin gene bir şekilde göze hitap etmesi ve birbiriyle uyum sağlaması gerekiyor. Ayrıca gene oynanışın sürükleyici olması ve bölüm tasarımı da çok önemli. Sizin de belli bir teknik altyapınız olduğu belli ama finansal bir başarı için dizayn tarafına daha çok ağırlık verseniz iyi olur. Eğer güçlü yanınız programlamaysa, belki diğer kısımlar için başka birileriyle çalışmalısınız. Fakat yine de başarılarınızın devamını dilerim. İnsan bir şeyler ürete ürete deneyim kazanıyor. Ben de yeni yeni Unity ve C# öğrenmeye başladım, oyun yapmak zor zanaat gerçekten.
Logged
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: