Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Kendi Arcade Makinemi Yapmak İstiyorum
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kendi Arcade Makinemi Yapmak İstiyorum  (Okunma Sayısı 1029 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
programci42
Üye
***
Mesaj Sayısı: 196


Üyelik Bilgileri
« : Kasım 18, 2022, 09:17:58 ÖÖ »

 Arkadaşlar merhaba aslında uzun zamandır bunu düşünüyorum kendi arcade oyun makinemi yapmak istiyorum ama sizin engin tecrübe ve bilgilerinizden faydalanmak istedim.
Daha henüz hiç bi şey yok sadece fikir aşamasındayım da olsun öncelikle paralı olacak 1 TL kabul edecek araştırdım bunun için özel para ve jeton tanıma sistemleri varmış ta şimdilik o kadar çok karmaşık sisteme gerek yok. Şöyle düşündüm 1 lira geçeceği kadar bi yarık olsun para yukarıdan aşağıya yaklaşık 1 metre kadar tek bi hizada düşüp enter tuşuna bassın mesela ordan oyun başlasın gibi düşündüm. Oyunu çalıştırmak için içinde windows 10 yüklü 10 inç veya daha büyük bi ekran bi de usb klavye olacak klavye kabinin altında kilitli bölmede olacak oyuncu sadece para atıp arcade butonlarını kullanabilecek. Bu hazır arcade butonları satılıyormuş zaten onu da usb den bağlayacam sonra gelsin paralar  .

Tabi tablet sadece oyun çalıştıracak oyunlar diye bi menü olacak orda da sadece benim yaptığım ya da yüklediğim oyunlar olacak başka hiç bi yere giremeyecek her 1 lira attığında 3 - 5 dk boyunca istediği oyunu oynayacak süre bitince oyunu kapatacak.

Sizce sistem çalışma mantığı işleyişi nasıl? Bi de bu bana ciddi anlamda getiri sağlar mı tabi çarşı gibi herkesin yoğun dolaştığı bi yer seçmek lazım bunu koymak için kimsenin geçmediği yere koyarsan tabi ki de kazanamazsın bu da önemli.

Bi de elektrik meselesi var tabi belediyeyle resmi kurumlarla falan uğraşmak istemiyorum direk güneş enerjisi kullanacağım bunun için hazır satılan powerbanklar var o iş te tamam siz ne düşünüyorsunuz?
Logged
Commandate
Üye
****
Mesaj Sayısı: 254


Ruhunu Özgür Bırak O kalbine Giden yolu Bulacaktır


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2022, 09:55:34 ÖÖ »

mrb programcı 1.baştan söyliim size kafanıza göre bir yere kabin koyarsanız muhtemelen o gün zabıtalar onu alır ,yaptığınız yasal birşey değil prosödür böyle değil cünkü,
2. tabletten arcade makinası demişsin o kısmını anlamadım çok küçük ekran ve birçok bağlantı yapılcak buna uyumlu değil,usb kol ,zaman sayacı gibi birçok cihaz bağlanıcak
size önerim endüstriyel pc anakart mini itx kart alıp bu kartı kullanmak
sonra zaman ayarlı ve paralı role kartları var bu kartı kullanabilirsin ama kimsede zamanlı oynamaz ,zaman olayı eskiden daha çok playstation kafelerde kullanılan bir sistemdi ama yinede siz bilirsiniz.
link veriyorum
https://www.n11.com/urun/parali-jetonlu-zamanlayici-timer-devresi-12v-136-7541151
Logged

Onurum Sadakatimdir !
1975-1995 Arası Oyun Konsolu Mod-Restorasyon-Tamir
programci42
Üye
***
Mesaj Sayısı: 196


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2022, 11:22:20 ÖÖ »

O zaman bu iş yaş 
Logged
sertacarslan
Üye
****
Mesaj Sayısı: 277



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2022, 11:27:39 ÖÖ »

Merhaba.

Öncelikle Commandate'in söylediği gibi, bu projenizi belediyeden onay almadan ve onay alabilirseniz bedelini ödemeden hayata geçiremezsiniz.

Ayrıca düşündüğünüz gibi cihazı herhangi bir yere bırakıp giderseniz ertesi gün muhtemelen yerinde bulamazsınız. Cafe, büfe vs. gibi korunaklı ve birilerinin gözetileceği bir yerde bulundurmanız gerekecektir.

Proje ile ilgili her türlü bilgiyi youtube'da bulabilirsiniz. Bir tanesinin linki şöyle;

https://youtu.be/K3QXLQ1UXqs
Logged

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
Commandate
Üye
****
Mesaj Sayısı: 254


Ruhunu Özgür Bırak O kalbine Giden yolu Bulacaktır


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2022, 13:14:13 ÖS »

öncelikle ne istediğini bilmen lazım eğer olayı hobi olarak kendm evde kullanırım dersen farklı bir yöne gidiceksin ,para kazanayım dersen farklı bir yöne gideceksin.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-hobi-oyuncak-ticari-oyun-urunleri-ureticiden-ucuz-olsun-isteyene-cok-oyunlu-atari-makinesi-1063091002/detay
bu linktekini alıp kafe nin birine koyabilirsin.
kendin oynicaksan daha az yer kaplayan bartop modelinden yapıp kullanabilirsin .
Logged

Onurum Sadakatimdir !
1975-1995 Arası Oyun Konsolu Mod-Restorasyon-Tamir
wizofwor
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 4.733


Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2022, 14:40:34 ÖS »

Kendin yap projesi gibi başlayıp, 3. paragraftan sonra iş ciddiye bindi. Öyle içine tablet koyayım, para yuvarlanıp klavyenin üstüne düşsün vs. vs. diyerek ticari cihaz yapılmaz. İki günde haşat ederler.

Alıntı
Sizce sistem çalışma mantığı işleyişi nasıl?

Çalışma mantığı olarak, Amerika'yı baştan keşfetmeye gerek yok. Süreli çalıştıracaksan ve kendi donanımını koyuyorsan, 30-40 liralara satılan timer devrelerinden alıp kontrolcülere bağlayabilirsin. Pandora alırsan kendisi destekliyor zaten. Sadece jeton bağlantısını yapacaksın.

Alıntı
Bi de bu bana ciddi anlamda getiri sağlar mı?.

Sağlamaz. Kimse yüzüne bakmıyor artık bu makinelerin. Barlarda, kafelerde dekor olarak koyuyorlar.

Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: