Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 29   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NEO-GEO MVS Arcade Kabin Yapımı  (Okunma Sayısı 376897 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.838



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #195 : Mayıs 22, 2013, 02:01:04 ÖÖ »

Macunla kaba tamirat işlerimiz bitince kabini ilk kat olarak ahşap koruyucu ile boyuyoruz. Boya reyonunda hemen her markanın "Dekoratif Ahşap Koruyucu" adı altında bir ürünü var. Ben geçen sefer polisan kullanmıştım, şimdi bunu buldum, aralarında belirgin bir fark yok. Yanlız dikkat edin bu ahşap için "vernik" değil (reyonda genelde yanyana duruyorlar dikkat).İlk kat olarak bunu kullanmaktaki esas sebebimiz aslında ahşabı korumak değil. Ahşapı bununla "doyurmak". Bunu kullanmazsak sunta üzerine vurduğumuz boyayı sünger gibi emer. Daha çok boya ve emek harcamak zorunda kalırsınız. Bu ahşap koruyucu tiner kıvamında bir şey, çok rahat sürülüyor ve 15 dakikada tüm kabini boyuyorsunuz.



Tüm boya işlerini, eğer sprey tabancanız (ve tecrübeniz) yoksa rulo ile yapmanızı tavsiye ederim. Fırça iz bırakıyor ve çok zaman alıyor. Bulabildiğiniz en ince gözenekli sünger rulodan bir paket alın (içinde 5-6 tane yedek var). Ayrıca bauhause'da şu mavi plastik boya tabaklarından da satıyorlar tam rulonun boyunda. Kullan at tarzı. İş bitince tinerle falan uğraşmadan ruloyuda tabağıyla birlikte atıyorsunuz, çok pratik...

Neyse, tüm kabini ve kontrol panelini bu ahşap koruyucu ile boyuyorum ve kurumaya bırakıyorum (24 Saat)



Bir kutu tüm kabine yetiyor (içine sürmedim). Geçen projede kabinin içini de boyamıştım. Tamamen boya, zaman ve emek kaybı...

Bir gün sonra, ahşap koruyucu kuruduktan sonra sıra ilk kat astarı atmaya geldi. Şimdi yabancı forumlarda, özellikle neo geo yapan/restore eden tiplerin forumlarında bir şeye vurgu yapılıyor; Kırmızı renk "gri" astar üzerine atılırsa rengi daha dolgun olurmuş. Beyaz astarın üzerine boyanan kırmızı "pembemsi" görünebilirmiş.

Hemen her kabin restorasyon yazısında attıkları astarın hep gri olması benim de dikkatimi çekmişti. Neyse, bu teori ne kadar gerçekçi bilinmez ama yapması araştırmasından daha kolay. Ben polisan'ın "Polistar" astarını kullanıyorum.



Diğer projede de kullanmıştım ve memnun kalmıştım. Ancak bu astar kar beyazı. Bu yüzden kabaca istediğim ton griyi elde edene kadar içine biraz "mat" siyah boya katıyorum. Ayrıca astarı %10-15 civarında tiner ekleyerek inceltiyorum. Boyanın gözenek izi bırakmasını istemiyorsanız ve daha az zımpara için hep ince katlar halinde uygulanması tavsiye edilir.

Bu şekilde kabinin tüm görünen yüzeylerini yine rulo ile boyuyorum. Bu iş de kısa sürede tamamlanıyor ve kurumaya bırakıyorum.



Unutmadan söyliyeyim, ne tür boya kullanacaksanız işe aynı türde astar ile başlamanız lazım. Yani ben "sentetik" boya (genel bilinen tabiriyle "yağlı boya") kullanıyorum bu sebeple astarım da sentetik astar. Su bazlı akrilik boyalar, poliüretan boyalar v.s. falan da var ve yabancı forumlarda kullanıldıklarını gördüm. Temelde sentetik boyalar su bazlı boyalara nazaran daha dayanıklı olduğu, poliüretan boyaların ise sprey tabancasına daha uygun olduğu söyleniyor. Ama ben bu işin uzmanı değilim. Geçen kabini sentetik "enamel" boya ile boyadım, sonuçtan da memnun kaldım, bu sefer macera aramaya gerek yok...
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:03:13 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

mesa
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 868



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #196 : Mayıs 22, 2013, 16:18:36 ÖS »

bıttı bıtecek Kahkaha
Logged

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
mesa
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 868



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #197 : Mayıs 22, 2013, 23:53:03 ÖS »

usta sen dremel aletini kaca aldin
Logged

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.838



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #198 : Mayıs 23, 2013, 01:13:51 ÖÖ »

Dremel Trio'yu soruyorsan onu hırdavat.com dan aldım (http://www.hirdavat.com/El-Motorlari-Dremel-TRIO-Kesme-Zimparalama-ve-Kanal-Acma-Makinasi-.html)

Öteki küçük Dremel'i Bauhause'dan almıştım, 114 müydü neydi...

Hırdavat.com çok daha ucuz satıyor.
Logged

mesa
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 868



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #199 : Mayıs 23, 2013, 01:15:46 ÖÖ »

almak lazim. olmassa olmaz
Logged

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.838



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #200 : Mayıs 23, 2013, 01:41:34 ÖÖ »

Evet, ya alacaksın ya da tasarımı bilgisayarda yapıp CNC veya Lazer tezgahta kestireceksin. Ama bu boyutta CNC tezgah bulsan adamlar uğraşmazlar, uğraşsalar bile çok para isterler herhalde...

Bi sorun, bu kadar alet edevatı toparlayınca bi kabinle yetinmiyorsun. Bi tane daha yapasın geliyo  Kahkaha
Logged

mesa
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 868



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #201 : Mayıs 23, 2013, 01:42:59 ÖÖ »

insanoglu. sınır yok
Logged

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.838



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #202 : Mayıs 23, 2013, 01:56:23 ÖÖ »

Evet, işe devam. Sonlara doğru yaklaşıyoruz...

Bir gün kurumaya bıraktığımız ilk kat astardan sonra şimdi yine gözümüze çarpan özürleri macunlayarak işe başlıyoruz.

örnek





Sonra zımparamızı alıp tüm kabini zımparalıyoruz.



Eee daha yeni boyamıştık, neden yaptığımız işi bozuyoruz ki... Boya işi böyle, her kattan sonra zımparalayarak fırça, rulo izlerini, ister istemez boyaya yapışmış olan tek tük toz çapak kabartılarını zımparalıyoruz. Ancak abartmadan. Fazla zımparalarsak tahtaya kadar ineriz ki amacımız bu değil...

Her kattan sonra kullandığımız zımparanın numarasını büyüteceğiz (yani daha ince zımpara kullanmaya başlayacağız). Şu an 120 numara zımpara kullanıyorum (Sunta işleri sırasında 60-80 numara kullanmıştım).

Ben bu sefer sadece kabinin göze hitab eden kısımlarını zımparalıyorum. Tepesini, arkasını zaten mat siyah boyayacağım, en azından ilk kat astar seviyesinde zımpara atmaya gerek görmedim...

Zımparadan sonra yüzeyler zımpara tozu ile kaplanıyor (görebilesiniz diye parmak izi bıraktım)



İkinci kat astardan önce bu tozu da iplik bırakmayan bir bezle silmemiz gerekli. Ben bu iş için şu tür toz bezi kullanıyorum (güderi gibi dokusu olan toz bezlerinden)



bezi önce iyice ıslatıyoruz, sonra iyice sıkıyoruz. Hafif nemli halde tüm zımparalanan yüzeyleri siliyoruz. Bezi arada terar yıkayıp sıkmanız gerekebilir.

Sonra ikinci kat astar...



Kurumaya bırakıyoruz. Bu günlük de bu kadar.

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2017, 15:03:24 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

burcincerci
Üye
***
Mesaj Sayısı: 218



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #203 : Mayıs 23, 2013, 09:16:39 ÖÖ »

biraz geç kaldım galiba ama, daha önce araştırmalarımdan kalma kabin planı ve üst yapıştırma resimlerini buldum. işinize yararsa kullanırsınız. birde bu kabinlere özel bir emulator arayüzü vardı. onuda hatırlayıp bulabilirsem eklerim buraya.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/19708187/arcade%20makina.rar
Logged

burcincerci
Üye
***
Mesaj Sayısı: 218



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #204 : Mayıs 23, 2013, 09:59:45 ÖÖ »

öcelikle tebrik ederim, çünkü inanılmaz detaylı ve kaliteli bir iş çıkarmışsın. forumda çoğumuzun hayali olduğunu düşünüyorum, sen hayali gereçek yapmışsın. kabin için söyleyecek tek eleştirim yerleştirdiğin butonlar. uzun yıllar street fighter oynayan bir kişi olarak 3 altta ve 3 üstte şeklinde yapman daha yararlı olurdu diye düşünüyorum. yaptığın kabinin yanında duran kabin gibi yani. bu sayede yanyana 3 adet buton olduğu için iki kişilik oyunlarda kol tarafına biraz daha alan bırakma şansın oluyor. bu söylediğim sadece oyuncu gözüyle bakış diğer açılardan hata bulmak imkansız. bir ara bende uğraşabilirmiyim dedim ama bu şekilde bir işçiliğe doğru gidince kase yemedi haliyle. cihazın arızasını başka bir bacaktan 5v alarak tamir ettin, o zaman içerisinde bir arıza çıkartırmı acaba?
« Son Düzenleme: Mayıs 23, 2013, 10:04:11 ÖÖ Gönderen: burcincerci » Logged

burcincerci
Üye
***
Mesaj Sayısı: 218



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #205 : Mayıs 23, 2013, 10:02:58 ÖÖ »

emulatörü arayüzünü hatırladım. bu arayüz ücretli ama illaki ilaçlısıda bulunuyor. senin gibi orjinal cihazı olmayan insanlar için düşünülmüş bir yazılım. sormayı unuttum bu arada kabine neden jeton taktın orjinal olması içinmi yoksa sana olan maliyetini gelen arkadaşlarından toparlayabilmek içinmi?

http://www.maximusarcade.com/
Logged

mesa
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 868



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #206 : Mayıs 23, 2013, 10:04:52 ÖÖ »

o sıradan bır arcade makınası degıl yavuz ustanın yapmak ıstedıgı neo geo orjınal arcade kabın  dır  bu arkadasın 2 arcade kabını Kahkaha bılgınıze
Logged

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
atlantis
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.114



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #207 : Mayıs 23, 2013, 10:06:52 ÖÖ »

Pembe dizileri bile böyle izlemedik biz. Gayet başarılı şekilde devam ediyor çalışmalar. Allah nazardan saklasın.
Logged

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.838



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #208 : Mayıs 23, 2013, 15:01:34 ÖS »

öcelikle tebrik ederim, çünkü inanılmaz detaylı ve kaliteli bir iş çıkarmışsın. forumda çoğumuzun hayali olduğunu düşünüyorum, sen hayali gereçek yapmışsın. kabin için söyleyecek tek eleştirim yerleştirdiğin butonlar. uzun yıllar street fighter oynayan bir kişi olarak 3 altta ve 3 üstte şeklinde yapman daha yararlı olurdu diye düşünüyorum. yaptığın kabinin yanında duran kabin gibi yani. bu sayede yanyana 3 adet buton olduğu için iki kişilik oyunlarda kol tarafına biraz daha alan bırakma şansın oluyor. bu söylediğim sadece oyuncu gözüyle bakış diğer açılardan hata bulmak imkansız. bir ara bende uğraşabilirmiyim dedim ama bu şekilde bir işçiliğe doğru gidince kase yemedi haliyle. cihazın arızasını başka bir bacaktan 5v alarak tamir ettin, o zaman içerisinde bir arıza çıkartırmı acaba?

burcincerci, öncelikle yorumların için teşekkürler. 6 buton olayı konusunda haklisin (eger mame kabini yapiyor olsaydim ) ancak bu projede MAME kullanmıyorum. Mesa'nin da dediği gibi bu kabın direkt jamma. Kabin'in boyutları ve diğer tüm detayları da orijinal amerikan tipi neogeo mvs. Neogeo tuş dizilimi, renkleri, sayisi boyle...

Yine de beğendiysen sevindim. Gönderdiğin linke aksam bakacağım...
Logged

yavuzg
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 5.838



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #209 : Mayıs 24, 2013, 02:17:57 ÖÖ »

cihazın arızasını başka bir bacaktan 5v alarak tamir ettin, o zaman içerisinde bir arıza çıkartırmı acaba?

Sanmam, 5 Volt 5 Volttur
Logged

Sayfa: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 29   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: