Evet çok önemli bir detaya parmak bastın @segaa...
Aliexpress'de satılan hobimizle ilgili hemen herşeyi sepete attığında otomatikman %50 vergi çakılıyor (vergi linkine basınca bizim Gümrüğün ilgili mevzuat dokümanı açılıyor). Yani en basit plastik kasa bile alsan hooop %50 yiyorsun kafana...
Du bakalım dedim ben de ve alışverişimi funnyplaying'in aliexpress dükkanından yapmak yerine funnyplaying'in kendi sitesinden yaptım (funnyplaying.com).
Orada hem sipariş tutarı belli miktarı geçince bedava kargo hem de vergi mergi hesaplanmıyor.
Ulen var bu işte bi bit yeniği dedim ama yine de verdim siparişi... 1-2 gün sipariş kıpırdamadı (durumu processing de kaldı). Sordum funny'ye ne iş diye. Onlar da kargo şirketi TC kimlik numaranı istiyor diye cevap döndüler. Dedim ah işte sobelendik. Neyse verdim TC yi.
1 hafta - 10 gün içinde Aras kargo (aras dı sanırım) kargomu getirdi. 1 kuruş ekstra bişey vermedim

Tavsiyem 1-2 gün kaybetmemek için sipariş notuna TCKN'nizi (National Identification number olarak belirterek) sipariş notuna ekleyin

Ha tabi bu benim tecrübem. Tutar da size kol gibi gimrük gelirse sorumlusu ben değilim ona göre. Belki de bir defalık bir şanstı benimkisi kimbilir.
Gelelim diğer soruna, evet teorik olarak standart NDSi ekranı bu ekran. Eğern ekranın varsa elinde sadece devreyi de alabiliyorsun funny'den. Ayrı satılıyor yani.