Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeProje Alım/Satım (Moderatörler: wizofwor, i_r_on, yavuzg, simon, Metallic, eins)Tapecart SD - ikinci parti satış
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tapecart SD - ikinci parti satış  (Okunma Sayısı 27467 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Metallic
yönetici

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 10, 2020, 19:41:08 ÖS »

Not: İkinci partideki ürünler tükendi.

Ürünün fiyatı kargo ücreti hariç 85TL'dir. Elimde 22 adet var. 19 tanesi birinci partinin satış başlığında ön sipariş verenlere ayrılmış durumda. Geriye kalan 3 taneden almak istiyorsanız başlığa yazarak sipariş verin, aşağıdaki sipariş listesine adınızı ekleyerek cihazı size ayırayım. Ön sipariş ve sipariş verenlere özel mesaj ile IBAN numaramı bildireceğim. Ödemeyi yaptığınızı bana bildirdiğinizde paketinizi PTT kargo ile alıcı ödemeli olarak gönderiyorum (Not: Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri sadece TR içi gönderi yapıyorum, kargo ücreti 16.25TL tutuyor). Ödeme yaptığınızı belirttiğim günlerde saat 13:00'ye kadar bildirirseniz paketiniz o günün kargosuna yetişir, yoksa bir sonraki gönderiye kalır. Fotoğraflardaki C64 ve monitör satılık değildir.

Ürünle ilgili açıklamalar:
* Tapecart SD hakkında bilgi almak için şu başlığa bakabilirsiniz.
* Farklı C64 revizyonlarında MOTOR sinyalinde görülebilen gecikmeye karşı bu üründe gerekli önlem bulunuyor.
* Ürünün üzerinde MOSI sinyali ile tetiklenip 555 zamanlayıcı ile yanma süresi ayarlanan mavi bir led var. Bu led sayesinde cihazın MicroSD karttan yaptığı yüklemeleri takip edebilirsiniz. Ayrıca bir de kırmızı power led var.
* Ürünün kutulama yapmak istenildiğinde işe yarayacak bazı özellikleri var: Konnektöre takılacak 2 adet 3x12mm'lik civata ve ona uygun somun ile ürünü uygun bir kutuya sabitleyebilirsiniz. Ayrıca MicroSD kart modülünü pcb'ye lehimli olduğu A sırasından söküp B, C, D, E sıralarından birine lehimleyerek modülün ucunu, yani MicroSD kartın takıldığı yeri 8+4+4+4=20mm ileriye kutunun kenarına doğru uzatabilirsiniz.
* cemtezcan (blockmind)'ın tasarladığı kutu için şuraya bakabilirsiniz.
* Kaan Akkurt'un tasarladığı kutu için şuraya bakabilirsiniz.
* Üründe en son çıkan v1.1 firmware yüklü bulunuyor. Bu firmware ile bazı MicroSD kartlarda karşılaşılan uyumsuzluk sorunu giderilmiş durumda.
* Çıkacak yeni bir firmware'i ürüne programlamak için şu mesajdaki "Arduino Pro Mini'ye firmware atma" açıklamasına bakabilirsiniz.

İkinci parti için sipariş verenler - (Ürünler tükendi)
-------------------------------------------
01 - ön sipariş - POLAT27 (2 adet)
02 - ön sipariş - Agony
03 - ön sipariş - Retroman
04 - ön sipariş - cihangirabi
05 - ön sipariş - Warhelmet (2 adet) (iptal)
06 - ön sipariş - eczcaptain (iptal)
07 - ön sipariş - ksercan5
08 - ön sipariş - Tesellum (2 adet)
09 - ön sipariş - ferhat
10 - ön sipariş - Voltron
11 - ön sipariş - Humphrey
12 - ön sipariş - muhendis
13 - ön sipariş - RetroLover
14 - ön sipariş - selimgokhunavci
15 - ön sipariş - hakkan
16 - ön sipariş - Ranthor
17 - noname1
18 - witchdoktor
19 - noname2
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2020, 14:53:54 ÖS Gönderen: Metallic » Logged
Metallic
yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 18, 2020, 21:57:51 ÖS »

Teşekkürler Kaan =)
Metallic
yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 20, 2020, 16:27:31 ÖS »

Bugün iki kişinin daha paketini gönderdim. Takip numaralarını bildirip kişi isimlerini sipariş listesinde yeşil yaparak işaretledim. Gönderdiğim özel mesaja cevap vermeyen iki kişi var. Onlara ayırdığım ürünler beklemede, biraz daha bekleyip olmazsa siparişlerini iptal edeceğim.
Ranthor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 20, 2020, 16:49:01 ÖS »

geldi tesekkurler
Metallic
yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 20, 2020, 16:58:16 ÖS »

Ben teşekkür ediyorum, güle güle kullanın.
selimgokhunavci
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2020, 22:42:05 ÖS »

Bugün teslim aldım.Öncelikle Metallic'e ve ürün'ün bana ulaşmasında katkı sağlayan Oğuz bey'e teşekkür ediyorum.
Metallic
yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 20, 2020, 23:07:18 ÖS »

Teşekkürler benden, güle güle kullanın =)  Bu partide kargo işlerini biraz batırdım. Agony'e bir yerine iki adet ürün göndermişim. Sağolsun hemen bilgi verdi yanlışlık var herhalde diye. Fazla gönderdiğim ürünü de Agony'nin arkadaşı Oğuzhan bey selimgokhunavci'ya gönderdi. Ürün İzmir'den yola çıkıp Ankara üzerinden İstanbul'a gitmiş oldu =)  Oğuzhan bey eksik olmasın çok yardımcı oldu, burdan çok teşekkür ediyorum yine kendisine.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ocak 21, 2020, 01:06:07 ÖÖ »

Teşekkürler @Metallic
Teşekkürler @Kaan Akkurt

* tapecart sd 3d box.jpg (32.88 KB, 310x300 - Görüntüleme: 1225 kez.)

Metallic
yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ocak 21, 2020, 05:22:03 ÖÖ »

Güle güle kullan fort_apocalypse. Yalnız ledler yok piyasada. Özellikle bir yükleme ledi olsun, yapılan yüklemeler anlaşılsın diye led dahil tam 6 parça kullandım ben bu cihazda =) 
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ocak 21, 2020, 07:23:49 ÖÖ »

Güle güle kullan fort_apocalypse. Yalnız ledler yok piyasada. Özellikle bir yükleme ledi olsun, yapılan yüklemeler anlaşılsın diye led dahil tam 6 parça kullandım ben bu cihazda =) 

Datasetin kaset kapak kısmı kesilip, çıkatılıp, oraya seffaf pleksi yerleştirilebilir, içerideki ledler yanınca belli olur.

lunarstrain
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 21, 2020, 07:51:27 ÖÖ »

Natürel filament ile baskı yapılırsa ledlerden bir miktar ışık geçişi sağlanabilir.
Metallic
yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ocak 21, 2020, 08:15:09 ÖÖ »

Kutuya açılacak deliklere ledleri uzatmak gibi klasik bir yöntem de var =)
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ocak 21, 2020, 08:35:15 ÖÖ »

Eline sağlık Metallic. İlk fırsatta kullanacağım.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Metallic
yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ocak 21, 2020, 10:47:46 ÖÖ »

Teşekkürler Voltron, güle güle kullan.

Not: Thingiverse'de Kaan Akkurt'un hazırladığı kutu modellerinin Betaları var. Birkaç versiyon mevcut, ben henüz tam inceleyemedim. İleride ledler görünecek ve MicroSD kart modülü kutunun biraz dışına çıkacak şekilde bir kutulamanın nasıl yapıldığına ait fotolu bir açıklama yapmayı düşünüyorum.
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ocak 21, 2020, 12:16:53 ÖS »

Not: Thingiverse'de Kaan Akkurt'un hazırladığı kutu modellerinin Betaları var. Birkaç versiyon mevcut, ben henüz tam inceleyemedim. İleride ledler görünecek ve MicroSD kart modülü kutunun biraz dışına çıkacak şekilde bir kutulamanın nasıl yapıldığına ait fotolu bir açıklama yapmayı düşünüyorum.

Ledler aşağıdaki fotoğrafta görünen yuvarlak cisimler delik açılırsa datasette görünüşlü kutuda nerelere denk geleceğini görebiliriz.

Düz formlu kutuda istenilen yerde delik açılabilir.

Kutu beyaz veya şeffaf basılırsa ledleri ışığı rahatça belli olur. Ama yüklemeler birkaç salise sürüyor herşey yıldırım hızıyla olup bitiyor... aa led mi mavi i nerede derken bir bakmışsın oyun yüklenmiş Kahkaha

Kutunun tamamını bu gibi malzemelerden yapmak yerine üst kapak ile alt kapak arasında 2 -3 mm kalınlığında bir yüzeyi şeffaf ve ayrı bir parça olarak yaptırabiliriz. Böylece maliyet de düşer. Çünkü bu şeffaf ve SLA isimli flamentler normal renkli olanlardan daha pahalıymış..

Örnek olarak sio2sd için tasarladığım kutu.

İçindeki ledlerin ışığı rahatça görülüyor.

Şefaf baskıya örnek bir büst
SLA ise cam gibi bir görünüme sahip

* WhatsApp Image 2020-01-21 at 13.10.35.jpg (62.28 KB, 757x1600 - Görüntüleme: 675 kez.)

* sla.jpg.jpg (115.84 KB, 591x592 - Görüntüleme: 665 kez.)

* sio2sd.jpg (122.06 KB, 900x1600 - Görüntüleme: 637 kez.)
« Son Düzenleme: Ocak 21, 2020, 12:28:47 ÖS Gönderen: Kaan Akkurt » Logged

Metallic
yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ocak 21, 2020, 12:48:42 ÖS »

Kutu beyaz veya şeffaf basılırsa ledleri ışığı rahatça belli olur. Ama yüklemeler birkaç salise sürüyor herşey yıldırım hızıyla olup bitiyor... aa led mi mavi i nerede derken bir bakmışsın oyun yüklenmiş Kahkaha

Tamam beyaz/şeffaf kutu ile de deneme yaparım ben. Yüklemeler hızlı ama saliselik kadar da değil yani =)  Saliselik yüklemeler delimawi'nin dma'lı Doberman'ında vardı, oyunu sanki emulator'daymış gibi yüklüyordu gerçek C64'e. O cihazın piyasada olmayışı büyük kayıp.
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: