Evet arkadaşlar, duyduk, duymadık demeyin, peynir ekmek yemeyin ! Uzun zamandır OS4 üzerindeki başarılarını takip ettiğimiz
Origyn Web Browser'ın 68k sürümü yayınlandı ! OS4 sürümüne göre bazı eksiklikler içerem bu portu aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.
http://strohmayer.org/files/OWB_m68k_1.1.lhaTarayıcıyı iki ayrı sistemde test ettim. A3000 040/40MHz sistemde oldukça yavaşda olsa çalıştı. Klavye desteği henüz çalışmadığından google dışında bir yere gidemedim. Sayfa render etmesi sayfasına göre en az 5-10 saniye, jpg gibi resimlerin gelmesi 20 saniyeyi filan buluyor. Açılışta bir 10-15mb, sayfalar geldikçe 20-30 mb'a kadar RAM kullanıyor.
A1200 060/50MHz sistemde açıkçası çok büyük bir performans farkı gözlemlemedim. Bu arada en az 15 bit bir screenmodda kullanmanız gerekiyor. Gerçi 8bit için bir opsiyon koyulmuş ama renklerin doğru olmadığı belirtilmiş. Yani grafik kartsız ve CyberGraphx/Picasso96 kurulu olmayan bir sistemde kullanmak pek mümkün değil.
Şu anda Amiga'nın SDL kütüphanesi çok eski olduğundan ve Origyn SDL'e dayandığından port pek kullanışlı değil. Ama SDL bağımlılığı yavaşça kaldırılıp yerel Amiga kütüphanelerine geçildiğinde kullanılabilir bir tarayıcı olacağı düşüncesindeyim

Winuae altında henüz denemedim, ama orada doğal olarak oldukça iyi bir performans verecektir. Bu haberide Devilish'ten önce verdim ya artık OS5 çıksa gam yemem