Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
  Mesajları Göster
Sayfa: [1]
1  Amiga / Amiga Donanım / Ynt: Amiga500'den Amiga500+ : Kasım 11, 2011, 12:17:00 ÖS
ikinci sorunuz için aklıma gelen eğer klavyeye bir darbe gelmemiş, sıvı dökülmemişse A500'lerde iki adet birbirinin aynı entegreler olacaktı 8520 gibi aklıma geliyor ama tam hatırlayamadım(drive'ın hemen arkasında yan yana portlara paralel) birisi drive kontrolü diğeri ise portlar,klavye,mouse'u yöneten. bu entegrelerde sorun olduğunda benzer sorunlar olabiliyordu soketli olması lazım entegreleri yer değiştirerek deneyin eğer problem düzelip başka sorunlar ortaya çıkarsa kesin entegre sorunludur.
2  Commodore / Commodore Donanım / Ynt: 154I-II Yardım : Ekim 31, 2011, 12:33:16 ÖS
o zaman adaptöründe bir sorun olabilirmi? iki sürücüyüde aynı adaptörlemi deniyorsunuz?

Teşekkür ederim. İyide durduk yere 2si birden neden gitsin ki?
3  Commodore / Commodore Donanım / Ynt: 154I-II Yardım : Ekim 29, 2011, 23:11:07 ÖS
daha önceki tamir tecrübelerimden hatırladığım 74ls17 yada 18 (gibi aklımda kalmış) bu tip bir soruna sebep oluyordu. Benim elimde şu an 1541 yok bu yüzden entegre isimlerini çok iyi hatırlayamadım ama aklımda kalan 6502 nin hemen önünde küçük LS serisi entegreler olacak onlardan birisiydi.

bir diğer hata tipide 1541-II lerin harici adaptöründe kablo içinde kırılma olduğundan 5v var olup 12v gitmediği içinde benzer bir sorun oluyordu ama bunu genelde yeşil drive ledi yanıp sönerek gösteriyordu. umarım yardımım olmuştur.
Sayfa: [1]