Mesajları Göster
|
|
Sayfa: [1]
|
|
2
|
Commodore / Commodore Genel / Hatırlayan Var Mı?
|
: Aralık 24, 2007, 23:22:37 ÖS
|
|
yeniden merhaba tarihe tanıklık etmiş arkadaşlarım, öncelikle forumda hatırlayan var mı diye bir bölüm bulunmamasını eksiklik olarak görüyorum, nedenine gelince şimdi ben adını unuttuğum bir oyunu hatırladığım kadarıyla anlatıp, sizden bileniniz var mı diye soracağım, benden sonra bir başkası da aynı şeyi ayrı bir başlıkta yapacak, bir sonraki bir sonraki derken ilginç bir durum oluşacak, neyse bunlar naçizane görüşlerimdir, lafı yine uzattım.
gelelim hatırlıyor musunuz diye soracağım şeylerden ilkine, bu bir oyun, pek de abartılacak veya efsane yapılacak bir oyun değil ancak yine de sormak istiyorum, yönettiğimiz karakteri/aracı hatırlamıyorum ancak karşıdan güler yüzle gelen balonların arasından çarpmadan geçmek, (bu balonları c64 kullanım kılavuzunda ilk hareketli grafik örneğindeki sprite baloncuğunu bilenler, büyütülmüş ve üstüne gülücük konmuş olarak düşünebilirler) bu bölümü atlattıktan sonraysa helikopterimizi uçağın belirli bir noktasına tutturmak durumundaydık, bu bölümü de geçince iki üç helikopterin koruduğu bir acayip yaratık/araç karşısında onu imha etmeye uğraşırken buluyorduk. belki anlatamadım ama hatırlayan çıkar diye umuyorum. tüm c64 oyun sitelerinde baktım, didik didik ettim ancak binlerce oyuna da bakamadım elbette.
bir de merak ettiğim nokta, tunalı cad. seğmenler işhanında (ki babam oranın yönetici müdürüydü hey gidi), yer alan microshowy den, hiç kimse mi 'SERIE CLASSIC', 'SERIE WINTER', 'SERIE YILBASI' gibi toplama kasetlerden almadı, bunu bir tek ben mi hatırlıyorum, bana özel yapılacak hali yok. neyse başınızı ağrıttım, hoşçakalın.
|
|
|
|
|
4
|
Commodore / Commodore Yazılım / Ynt: Bu Demo mudur?
|
: Ekim 31, 2007, 18:25:05 ÖS
|
|
teşekkürler, o binlerce sid parçalarından yüzlercesini indirdim, dinledim, dinledim, dinledim, aralarda yine hoşuma giden oldu ama o aradığımı bulamadım, neyse demekki işim şansa kaldı, tabi bir yolunu bulup kasede kaydettiğim sesi bu ortama aktarırsam, sizinle paylaşıp bunun adı ne diye sorabilirim, gerçi o da çok az bir ihtimal.
|
|
|
|
|
5
|
Commodore / Commodore Yazılım / Ynt: Bu Demo mudur?
|
: Ekim 31, 2007, 09:01:43 ÖÖ
|
aklımda bu introları yapan isimlerden bazıları var, bazısını da görsem hatırlarım ancak, onlar oyun başladığında karşımıza çıkan güzel şeylerdi ve de hareketliydi, oysa benim aradığım şeyde sırf bir resim var sabit ve alttan müzik çalıyor, ki ben bu müziği öylesine beğenmiştimki teypten sesini kalitesiz de olsa kasede kaydetmiştim, geçen eskileri karıştırırken buldum, aslında bi şekilde o ses kaydını alıp sanal ortama taşısam sizlerin de yardımıyla bulacağıma eminim de... epey uzun bir parça olduğu kalmış aklımda hatta süresini teyp counteri cinsinden  000-112 gibi verebilirim, oyunları ankara/tunalı hilmi caddesindeki seğmenler pasajından şu anda adını hatırlamayıp ayıp ettiğim bir dükkandan alırdım, kendileri sanırım 'serie yılbaşı', 'serie winter' gibi isimler takıp gayet güzel oyun paketleri hazırlarlardı, hala bu oyun kasetleri ve c64'üm durmakta. konudan böyle sapılır. arıyorum bulamıyorum of.
|
|
|
|
|
6
|
Commodore / Commodore Yazılım / Bu Demo mudur?
|
: Ekim 31, 2007, 00:19:02 ÖÖ
|
öncelikle hepinize merhabalar, başlık konusundaki yaratıcılığımı(!) hoş görmenizi dileyerek sözlerime başlıyorum, arkadaşlar ben bir <müzik> arıyorum, yine mi olmadı? anlatayım; c64üme teypten oyunu yükleyerek oynardım, gel zaman git zaman sıkılarak baktığımız çubuklar renk değiştiredursun, Teenage Mutant Hero Turtles oyununda bu çubuklar varken sanırım bir ekran görüntüsü, bir de alttan müzik çalıyordu, işte tam olarak aradığım şey bu! şimdi bu bir demo mudur? demoysa demo forum/sitelerinde araycağım, hayır arıyorum bulamıyorum, oyunun müziği de değil, onu da aradım harbi oyunun içindeki müzik çıktı, en son http://tapes.c64.no adresine baktım, ve orada teypten yukledigimiz gibi oyunlari çalıştırma şansını buldum harika bir şey, ancak TMHT yi bulup indirdiğimde benim oynadığımdan tamamen farklı bir loading ekranı vardı karşımda, lütfen yardım edin 
|
|
|
|
|
|