Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mortal Kombat X ilk bakış  (Okunma Sayısı 2577 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
serkanarslan
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 10, 2015, 15:41:08 ÖS »

Arkadaşlar daha önce bahsettiğüm gibi oyun dün elüme geçti. Hızlıca bir göz atmadan sonra ilk izlenimlerimi paylaşayım dedim

Oyunu takar takmaz öncelikle 1.8 gb boyutunda bir güncellemeyle karşılaşıyorsunuz. Ps4 sistemde bu güncelleme arkada inerken oyuna devam etmek mümkün olsa da ben internet bağlantımı kesip öyle girdim oyuna. İki oyunculu moda girince karşımıza sadece iki karakter çıkıyor. Biri scorpion diğeri sub zero ile bir karşılaşmay yapıyoruz ve öyle diğer karakterler açılıyor. Bir iki maçın ardından da tüm dövüş alanları kullanılabilir oluyor.

Karakter ekranının sağ altında goro redeem kod ile açılırken sol alttaki shinok için oyunu story modda bitirmemiz gerekliymiş.

Oyuna girerken bize 5 klandan birini seçmemiz söyleniyor. Bu seçimin ne işe yaradığını henüz çözemedim, online oynarken faction diye bir mod var onunla alakalı fakat serverlar daha açılmamış anladığım kadarıyla.

Oyunda single player moduna girince story, practice, fanction gibi sekmeleri geçip tower bölümüne geliyorum. Burada alıştığımız klasik 10 rakipli kule dışında galip geldiğimiz sürece sonsuza kadar giden endless tower, tek bir enerji bara sahip olarak dövüştüğümüz ve rakip atladığımızda enerjinin yenilenmediği survive tower bulunmakta. Ayrıca açıklamalara göre günlük ve waatlik olarak değişecek olan living towers diye ayrı bir bölüm var. Tower kısmı önceki oyunlar gibi aynı fakat buradaki bir nokta bana tekken serisini anımsattı. Bunun dışında sub boss olan goro önceki oyunlardaki heybetini bqya yitirmiş. Bir önceki oyunda 8. Rakip gelen shang tsung niteliğinde.

Oyun içerisindeki tüm alanları dövüş içerisinde kullanabiliyoruz. Bu dinamiği ilk 4. Oyunda görmüştük, injustice de de bunungeleceğini anlamıştık ama bu sefer tam olmuş.

Oyunda fatalitylerde bir kolaylık sağlanmış ve tek tuş fatalityler gelmiş. fatality kombinasyonunu beceremeyenler için r2 basılı tutulup kare yqda üçgene basınca fatality yapılabiliyor. Ayrca brutalityler de raoundu belli hareketlerle bitirince otomatik olarak gerçekleşiyor

Kryptler yine bu oyunda da mevcut, bir mezarlık içerisinde ilerleyip mezar taşlarını patlatıyoruz ama bu sefer bizlere ufak süprizler hazırlamışlar

Practice modu da yine bildiğimiz gibi yalnız burada yapay zeka ayatları koymuşlar o ilginç geldi bana.

Özetleyecek olursak x en kanlı mk oyunu diyebiliriz. Oyundaki karakterler teaserlarda bende soru işareti olsada birer mk kqrakteri olmayı başarmışlar. Oynanış mekanikleri benim hoşuma gitti ve 9. Oyunun üzerine cidden koymuşlar. İlk üç oyun kendi arasında; deadly alliance, deception, armageddon ise kendi aralarında bir üçleme hissi veriyordu. Bu oyun bir önceki oyundan ise neredeyse tamamen farklı
« Son Düzenleme: Nisan 11, 2015, 09:00:29 ÖÖ Gönderen: serkanarslan » Logged

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2015, 16:53:54 ÖS »

İnceleme için teşekkürler, bir kaç sorum olacak.
Oyunu bitirdiniz mi acaba?
Bitirdiyseniz Shinnok'un zorluk derecesi nedir? Bu soruyu hep zor boss ları sevdiğim için soruyorum.
Mortal Kombat 4 te Shinnok çok kolay yenilebiliyordu, normal karakterlerden farkı yok gibiydi. MK9 da Shao Kahn ilk başlarda çok zor gelmişti ama şimdi oyunun en zor seviyesinde bile kolayca yenebiliyorum, çocuk oyuncağı. Umarım Shinnok basit olmamıştır. 

Ayrıca Goro 8. sırada ise 9. cu sırada kim var? Oyunda toplam kaç karakter var? Karaktelerin oyun sonu hikayeleri ve sinematikleri falan nasıl olmuş?
MK9 da grafikler ve sinematikler berbattı. Sanki MK2 oyunu gibiydi.

Bir diğer sorum ise Fatality sırasında etraf kararıyordu ama MK9 da bu kararma olayını çok abartmışlardı, sanki paintle yapılmış gibi hertaraf simsiyah oluyor. MK X te bu durum nasıl?

serkanarslan
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2015, 19:49:15 ÖS »

Shinnoktan bahsetmeyim çünkü biraz değişiklik var. Şimdi oynayacaklara ayıp olmasın
Goro 9. Sırada ama mk9 daki shang tsung gibi sıradan oyuncu kuvvetindr. Ben ızlı hızlı tek oyun ve orta seviyede oynadım.

Fatalitylerdeki kararma baya fazla ve çok kanlı fatalityler var
Karakterlerin sinematikleri var ve aynı 9 gibi
Grafiklere değinmeme gerek yok. Next gen sonuçta, gayet güzeller. Oyun genelde beni tatmin etti. Buarada takeda karakteri de kenshi nin oğlu çıktı
« Son Düzenleme: Nisan 10, 2015, 19:51:48 ÖS Gönderen: serkanarslan » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: