Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Merhaba  (Okunma Sayısı 6340 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
thunderbolt
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 23, 2015, 15:49:31 ÖS »

Sene 1986, babamdan sürekli bilgisayar istiyoruz, ancak marka model nedir bilmiyoruz tabi,
babam sağolsun, gidip neredeyse o zaman için iş bilgisayarı sayılacak Amstrad PCW8256 printerlı bilgisayar alıp geldi. O günden beri bilgisayar dünyasındayım.
Amstrad PCW8256 için nispeten az oyun vardı ve kendi oyununu kendiN yaz şeklinde devam etti benim macera.
 çok değil 1 sene sonra X86PC alacam diye Amstrad'ı elden çıkarttık ama PC'de alamadan sene 1988 oldu, okuldan bir arkadaştan ZX Spectrum 48K aldım, uzun süre içini açmadım, ama daha sonra board üzerindeki her şeyi sökmeye kadar götürdüm olayı.

Şimdi elimde sağdan soldan bulduğum 3 adet Spectrum var, ancak hepsinin ULA'sı ula ula niyazi modunda, yani hepsi bir sağlam etmiyor. ama epey şey öğrettiler bana. memory arızası bulma, kondansatör değişimi, transistör değişimi vb hepsini yaşadım.
Hepinize merhaba, bir gün tanışmak dileğiyle.

Kemal YILDIRIM

sent from my ZX Spectrum
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2015, 16:33:58 ÖS »

Hoş geldin Kemal.. Bilgisayar dünyasına Amstrad PCW8256 ile giriş yapman biraz şansızlık olmuş... ULA problemi sanırım giderek büyüyen bir sorun haline geldi

asit
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2015, 23:46:32 ÖS »

Hoş geldin kemal abi bende ilk tanışmam c64 sonrasında amiga ile olmuştu hiç Amstrad ım olmadı  inşallah  uygun bulup alıcam bir tane

Amiga 500
C64
Ps1
Ps2
Atari 2600
Sega mega drıve 2
Xbox 1
Xbox 360
Nintendo wii
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2015, 10:03:24 ÖÖ »

kemal ustam hoş geldin babanda benim babamın bana yaptığı gibi direk seni ticari moda sokmuş. Oyunla vakit kaybetmesin diye
« Son Düzenleme: Nisan 24, 2015, 10:10:40 ÖÖ Gönderen: izmirmaster » Logged

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2015, 10:09:03 ÖÖ »

Hoşgeldiniz Kemal Bey.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2015, 10:58:16 ÖÖ »

Hoş Geldiniz.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2015, 14:22:21 ÖS »

Hoş geldiniz.

wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2015, 14:30:40 ÖS »

Aramıza hoş geldin.

Amstrad deyince akan sular duruyor bende Kahkaha PCW8256 oyun açısından zayıf olsa da çok güzel ve özel bir makinadır. Keşke muhafaza edebilseymişsin.

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
thunderbolt
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2015, 15:28:00 ÖS »

Amstrad ile başlamak aslında şansızlık gibi görünse de, bana çok şey öğrettiğini düşünüyorum. BASIC ile bir iki programdan sonra makine kodunu girmiştim, çünkü cihazın gerçekten oyun ile alakası yoktu. gördüğüm en doğru dürüst oyunu ChessMaster programı idi. Uzun sakallı bir adam yüzü ile açılır, 2D yada 3D seçeneği ile bizi büyülerdi :-)
Kendi at yarışı programımı yazmıştım
grafik modunu kullanmayı bilmediğim için işletim sistemi disketindeki ASCI karakter setini bozup alfabe'den at bacağı, kafası vb yapmıştım, işe de yaramıştı :-)
tek sorun işletim sistemi açıldığında bazı harfler at'ın bir parçası vb. olduğu için bilmeyen oyunu başlatamıyordu. Diskette gittiği için geriye hiçbirşey kalmadı, şimdi birtane bulsam tekrar uğraşırdım herhalde.

hepinize teşekkürler,

sent from my ZX Spectrum
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: