Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetCrack, Kopya Oyun yada program kullanmak
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Crack, Kopya Oyun yada program kullanmak  (Okunma Sayısı 8365 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 12, 2007, 18:01:23 ÖS »

hırsızlık mı ?
günah mı ?
meşru mu ?
suç mu ?
De fakto mu ?

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2007, 18:22:10 ÖS »

(ing.) çatlatmak
Crack (uyuşturucu) Bir uyuşturcu madde türü.
Dilimizde sanal alemde kullanıldığı gibi geçen crack(ed)kelimesi "kırılmış" anlamına gelmektedir. Ücretli yazılımları ücretsiz kullanmayı sağlayan, program kırıcıları (cracker) tarafından yazılmış programcıkları ifade eder
De-fakto-Faktiki tanınmadır. Bu barədə xüsusi rəsmi bəyanat vermədən ticarət müqaviləsi və ya başqa müqavilə bağlamaq, viza vermək və s. bu kimi işguzar münasibətlər faktiki girmək yolu ilə mümkündür.
Faktiki tanınma hüquqi tanınmaya nisbətən məhdud, natamam məzmunlu olmaqla yanaşı, hüquqi tanınmadan əvvəl olur və onun üçün keçid sayılır.

Retrieved from "http://az.wikipedia.org/wiki/De-fakto"
bilginiz olsun diye yazdım bilmiyenler olur valla bende bi şi anlamadım..
özkano F)hepsi
ama günümüz türkiyesinde orjinal oyun alacak sadece 2 veya 3 insan tanıyom hehehehe

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2007, 00:32:50 ÖÖ »

Birçoğumuzun gerçekleştirdiği eylemdir (video, müzik, kitap, dergi paylaşımları da aynı başlıkta sıralanabilir).

Ben yerli programcıların ürünlerini kopya olarak kullanmıyorum. Yıllar önce 'tezgah'tan 'Office 97' diye satın aldığım ürünün yerine 'Mürşit' programını bulmuştum ama merak etmeme rağmen kurmamıştım (amma da etik ve prensipli bir insanım di mi? ).

Bir diğer prensibim de, profesyonel amaçlı kullanılan programların orijinallerinin satın alınmasıdır. Hiç kullanmamama rağmen zaman zaman oyuncak olarak kurduğum rendering programları olur sistemimde, arada küp müp, küre müre çizer, eğer büker, ordan oraya oynatırım çocuk gibi, bunun için de $1000 vermek biraz fazla geliyor açıkçası

Aramızda kopya, crack, patch veya serial işine hiç girmemiş var mıdır merak ediyorum doğrusu?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2007, 08:53:12 ÖÖ »

kopya,crack kullanmayan olduğunu sanmıyorum. Hele eskiden orjinal yazılım nedir bilmezdik ki. Al eline teybi, dükkan dükkan oyun çektirmek için dolaş

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2007, 09:01:46 ÖÖ »

kopya,crack kullanmayan olduğunu sanmıyorum. Hele eskiden orjinal yazılım nedir bilmezdik ki. Al eline teybi, dükkan dükkan oyun çektirmek için dolaş

Ah be guzel zamanlar onnar bi de kafa ayari tutsun die kendi teybimizde cektirirdik
gaddar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2007, 10:29:59 ÖÖ »

Ben de şöyle düşünmüşümdür hep,
Özellikle bilgisayar oyunu bizim ülkemizin gelir/gider dengesine göre fazla lüks bir durum. Ancak bizler de oyunsuz yapamıyoruz ve çareyi kopyada buluyoruz. Örneğin İngiltere gibi ülkelerde kopya olsa bile büyük çoğunluk orijinal tercih ediyor. Kopya onlar için biraz yaramazlık yapıp yakalanmama duygularını tatmin ediyor. Bizim içinse bir mecburiyet.

Progam konusu da enteresan... eğer yazılımla para kazanan bir şirketseniz zaten orijinal kullanmanın birçok avantajı var. Ancak biz 14 yaşında Lightwave (veya Imagine, Deluxe Paint, ImageFX vs vs)kullanmaya çalışan hevesli ve kreatif bir gençlik geçirdiğimiz için 
bize holding dayanmazdı herhalde:)

Sanırım bu bilgisayar işi bizi bütçe olarak hep aşan bir meret ancak işte bir kere tadına bakmışız...
Blasterreal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2007, 10:36:43 ÖÖ »

Ülkemizdeki bireylerin gelir düzeyi ile avrupada'ki insanların gelir düzeyi arasında dünyalar var. Yurdum insanı 500 ytl gibi bir ücret almakta ve buda ortalama 4 oyuna tekabül etmekte. Avrupada 2000 dolara yakın bir ücret söz konusu birey başına düşen buda 15-18 arası orjinal oyun demektir aylık, Şimdi gelin siz karar verin Helal mi? Arada ucurum bana helal demekten başka bir secenek bırakmıyor. Şahsen ben kopya yazılıma evet diyorum. Allahın Micropsoftun ürettigi Vista ya bile para baglamak gelmiyor içimden, saten Micropsofta para yedirmek Haramdır arkadaşlar Kahkaha

Amiga 1200
ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom
Amiga OS 3.9
------------
Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD
Morphos 3.9
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2007, 11:52:43 ÖÖ »

Bu Helal, Haram kavramlarına kafamızdan yorum yaparak bence büyük yanlışı yapıyoruz. Bu derece dini konularda bilgili olmadığımızı düşünüyorum. Ama kul hakkı olarak ifade edilen bir durum söz konusu. Yani insanların emeği ve bu emeğin kullanılması. Haramdan çok beni bu korkutuyor.

Gelir dengesizliği konusunda haklısınız. Türkiyeye özgü bir fiyatlandırma yapılmalıdır. Ama ondada birşey değişeceğini sanmıyorum. Çünkü kopyaya alışmışız bir kere...

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 14, 2007, 20:44:44 ÖS »

Gelir dengesizliği konusunda haklısınız. Türkiyeye özgü bir fiyatlandırma yapılmalıdır. Ama ondada birşey değişeceğini sanmıyorum. Çünkü kopyaya alışmışız bir kere...
Cogu muzik cd'si 5-10 ytl arasinda degisirken kimse mp3 indirmekten baska bise yapmio , yani bu biraz aliskanlik,yaklasim ve kafa meselesi...
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 16, 2007, 21:03:30 ÖS »

Genel olarak crack kullanıyoruz elbette, ama geçen hafta simcity 4'ü gördüm DNR raflarında ve hemen aldım. 10 ay önce de starcraft collectors edition almıştım. 15-20 tane orjinal amiga oyunum var ve 10 yıl amiga kullandım desek, yılda 2 orjinal oyun almışım demekki

Olay *bence* Türkiye içinde de-facto halini almış durumda. Lakin tüm oyunların dağıtımları türkiyede yok. Yani crack kullanımı legal değil ama genel kabul görmüş durumda. BSA gibi dernekler işyerlerinin peşine düşmekte ve ev kullanıcıları için herangi bir kampanya bulunmuyor. Bu durumun değişmesi hak sahibi firmaların türkiye piyasasına gerçekçi yaklaşımlarda bulunması ile olacaktır.

Bence şu anda orjinal oyun fiyatları (özellikle konsollarda) tamamen jetsosyeteye hitap ediyor. 240 ytl etiketli oyunlar var. Bu fiyatı görünce insana oynamasa bile inadına crack'ini çekip bir kenara koyası geliyor. 40 ytl'yi geçen fiyatlar ütopik, 20 ytl'nin üstü gerçekçi olmayan, 10 ytl ise bana "tam türkiyenin harcı" geliyor.

Yüksek bütçeli bir filmin DVD fiyatı 30 ytl civarındaysa, o bütçenin aynısı (hatta çoğu zaman 10'da biri) harcanarak yapılan yüksek bütçeli oyunlara neden uçuk fiyatlar ödendiğini anlayamıyorum. Üstelik artık oyunlar filmlerden daha çok satıyorlar.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: