Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetKosnsol için kutu yapımı sünger oyma veya alternatifleri hakkında bilgi isteği
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kosnsol için kutu yapımı sünger oyma veya alternatifleri hakkında bilgi isteği  (Okunma Sayısı 5018 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 23, 2015, 12:18:43 ÖS »

Evet arkadaşlar,
Başlıktan da anlayacağınız üzere bazı konsollarıma kutu yapmak istiyorum ve kutunun içine de konsolun ve adaptördü, kabloydu... aletlerin kısmen gömülü konacağı sünger koymak istiyorum.
Şimdiye kadar yaptığım araştırmalar ve denemelerde elde ettiğim sonuçlar şöyle:
1. Sünger falçatayla düzgün kesilmiyor, oyulmuyor.
2. CNC tezgahta yaptırılabilir.

Bu konuda tecrübesi, bilgisi veya önerisi olan var mı?

Düzeltme: Alternatif derken strafor kullanmayı istemiyorum eva diye birşeyden bahsettiler onu kastettim.

« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2015, 12:20:40 ÖS Gönderen: arkas » Logged

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
Enson
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2015, 13:03:52 ÖS »

Benim ilk aklıma gelen, eğer bu kutu içinde çalıştıracaksanız, havalandırma işini de ayrıntılı olarak düşünmek, ısınma sorununa karşı, kısmı gömülü demişsiniz gerçi.
arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2015, 13:06:37 ÖS »

Saklama amaçlı olacak.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 23, 2015, 13:11:45 ÖS »

Benim kullandığım kutularda 1x1cm şekinde önceden kesilmiş sünger bulunuyor. İçine koyacağınız cihaza göre rahatlıkla kopartarak çıkartabiliyorsunuz. Malesef şu an yanımda bir cihaz için hazırladağım kutu yok ama fikir vermesi açısından kalan bir parçanın fotosunu ekliyorum. Fikir verecektir.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
Enson
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 23, 2015, 13:20:41 ÖS »

ince işler için, kıltestere veya bir dremel 400 kullanılabilir, bu konuda hobitutkunları adında bir hobi formu var, belki aklınıza yatan bir proje olabilir.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 23, 2015, 13:22:00 ÖS »

Bu arada mutlaka eva kesim olsun diyorsanız o da mümkün. Bu da başka bir proje için eva kesim ile yaptırdığım bir örnek. Tabi eva kesim daha pahalıya mal oluyor. Eğer detay isterseniz hafta içi kestirdiğim yerin bilgilerini gönderebilirim.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2015, 08:46:58 ÖÖ »

@Enson ve @delimawi değerli bilgiler için teşekkürler. @delimawi kesim yaptırdığınız yerin bilgilerini paylaşırsanız çok memnun olurum. Tekrar teşekkürler.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: