Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetMortal Kombat X sorunu ve bilgisayarı dondurma (deep freeze)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mortal Kombat X sorunu ve bilgisayarı dondurma (deep freeze)  (Okunma Sayısı 4691 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 07, 2015, 23:54:36 ÖS »

Herkese merhabalar.
Mortal Kombat X ile ilgili çok ilginç bir sorunla karşılaşıyorum, sorun şu ki;
şimdiye kadar oyuna çıkmış bütün güncellemeleri (10 adet) yüklemeye çalışırken oyunu sürekli siliyor.

Bazen ilk güncelleme de bazen 5. güncelleme de, en son 9. güncellemeye kadar gelebildim. Oyunu komple sildiği zaman da herşeye yeni baştan başlamak zorunda kalıyorum.

Bu 10 adet güncellemeyi yükleyene kadar en az 1,5 saat geçiyor. 3 gündür bununla uğraştım bi türlü halledemedim. Hayatımda hiç bir oyunla bu kadar uğraşmamıştım. Deli oldum, masaya yumruk attım, kasayı tekmeledim, saç baş yoldum, sigarayı çoğalttım, içkiyi düşündüm yine de başarılı olamadım.

Son olarak aklıma eskiden internet cafelerde gördüğüm Deep Freeze programı geldi, bu program bilindiği gibi sistemi son haliyle donduruyor, program açık olduğu zaman hiç dosyayı kayıt etmez yani PC ye reset atıldığında herşey eski haline döner ne bir eksik ne bir fazlasıyla.

Şimdi düşününce bu program da benim işimi görmez çünkü hangi güncellemenin oyunu sileceği falan da belli değil. Dediğim gibi belli olmuyor bazen 1. güncelleme bazen 2.3.4.5. güncelleme silebiliyor. Programı kapatırsın güncellemeyi yaparsın pat yine sildi. Yani bana deep freze tarzı bir program lazım ama biraz daha farklı olması gerekiyor.

Mesela 15-30 dakika geriye almak gibi, geriye aldığında herşey eski halinde olmalı. Bende bu şekilde güncellemeleri yüklemeye çalışacağım.

Bu tarz bildiğiniz basit bir program ya da başka bir öneriniz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2015, 09:14:54 ÖÖ »

Mortal Kombat'ın update sisteminde bir bug var gibi. Steam istemcin beta olabilir mi? Bu sorunu yaşayanlara beta'dan çıkmaları önerilmiş.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2015, 10:12:22 ÖÖ »

Bu iş için windowsun geri yükleme aracını denediniz mi ?
Her başarılı update den sonra geri yükleme noktası oluşturabilirsiniz..

Gerçi oda büyük boyutlu dosyaların yedeğini alıyormuydu bilemiyorum.

Bi denemekde fayda var.

Olmadı yedekleme uygulamalarıyla, partition yedeği alabilirsiniz.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2015, 12:57:35 ÖS »

Mortal Kombat'ın update sisteminde bir bug var gibi. Steam istemcin beta olabilir mi? Bu sorunu yaşayanlara beta'dan çıkmaları önerilmiş.

Evet güncelleme dosyaları bazen oyunu komple siliyor. Steam'ın beta olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Bu iş için windowsun geri yükleme aracını denediniz mi ?
Her başarılı update den sonra geri yükleme noktası oluşturabilirsiniz..

Gerçi oda büyük boyutlu dosyaların yedeğini alıyormuydu bilemiyorum.

Bi denemekde fayda var.

Olmadı yedekleme uygulamalarıyla, partition yedeği alabilirsiniz.

Sistem geri yüklemeyi düşündüm ancak oda uzun zaman alan bir alternatif.

Son olarak bende yardımcı bir backup programıyla oyunu yedekledim, 7. güncellemeye kadar geldim oyunu sildi yedeği yükledim 7. güncellemeyi denedim kuruldu.
Yalnız bunun da yedeklemesi ve geri yüklemesi yaklaşık 30-45 dakika kadar sürüyor. Yinede sil baştan yüklemekten daha az vakit harcıyor.

Harddiskim SSD olsaydı hiç sorun olmayacaktı. En fazla 5-10 dk sürerdi.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2015, 13:09:47 ÖS »

Evet, SSD artık lüksten çok ihtiyaç olmaya başladı

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2015, 21:20:39 ÖS »

Sonunda bütün güncellemeri kurabildim. Oyun şimdi daha bi stabil çalışıyor.
Bu arada yeni güncellemelerle oyuna pek çok yeni içerik eklenmiş.
Klasik kostümler, klasik fatalityler ve stage brutalityler eklenmiş.

Ben klasik ftality ve klasik kostümleri beğendim, güzel olmuş.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: