Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımPCMCIA reset için yapılan ekleme hk teknik yardım
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PCMCIA reset için yapılan ekleme hk teknik yardım  (Okunma Sayısı 4415 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 20, 2016, 10:28:02 ÖÖ »

Arkadaşlar bu reset eklemesi cihazın daha düzgün başlaması için reset sinyalini bir süre daha mı tetikler yoksa sadece pcmci portu için mi? ssd diski görmesi için bazen ek reset atmam gerekiyor.

ssd firmasına durumu ilettim

Hi,

I have 2 Phison S5 version 32 gb m-sata hard drive.
They are loaded S5FAM030_FW as firmware.
Once you turn on the device, can it mount itself in 2 seconds after the reset signal?
When this process is too fast, Amiga 1200 hardly detect it and mostly gives “no disk” error.
I wonder if you could help me with this? Thanks in advance.

King Regards,

gelen yanıt; bu tedahülden kaldırıldı artık S5 için yazılım çıkmıyor şeklinde. araştırdığım kadarıyla elemanlar yazılımı kontrol çipi üreticisinden tedarik ediyor.

Emre,

I haven't had to deal with S5 drives in a while, 030 is the newest firmware so if these problems persist there isn't anything you can do from there. If you want I can try to reapply that firmware from my location, but I can't promise anything. Meaning even if trying to reflash it bricks the drive I can't take responsibility because the drives are out of warranty. Let me know what you would like to do.
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2016, 10:56:43 ÖÖ Gönderen: EMREZ » Logged

this is amiga speaking.
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2016, 11:29:28 ÖÖ »

ACA turbo kartlarda Boot sırasında HD leri görmesi için delay ekleme için acatune komutu var. Sizin Turbo neydi? Belki buna uygun yazılımsal birşeyler bulabilirsiniz.

AmigaAmigaAmiga
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2016, 11:38:50 ÖÖ »

Blizzard 1230 IV Matematik işlemcisi. (bu matematik işlemcisini kullanan bir oyun var mıdır hep merak etmişimdir)

this is amiga speaking.
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2016, 11:39:57 ÖÖ »

Quake

AmigaAmigaAmiga
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 20, 2016, 12:10:14 ÖS »

bu pcmcıa reset için gereken devreyi deneyeceğim bakalım. amiga afallama aşamasında disk kimlik bilgisini gönderiyor ve direk açılmıyor benim tespitim. olmadı disk reset pine böyle bir girişim yapacağım. amacım teklemeden çalışması.

this is amiga speaking.
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 20, 2016, 12:21:20 ÖS »

Şöyle bir şey var: http://www.wonkity.com/~wblock/a1200/a1200.html

Q. When I first power-up my A1200, the hard drive works fine, but after a reset the hard drive is no longer recognized. What's wrong?

A. This is a problem with the way the drive handles the IDE reset signal. The easy fix is to cut pin 1 on the IDE cable (usually the one with the stripe), peel back the wires a little, and tape them off, disconnecting the reset signal. This problem is commonly reported on Conner hard drives (although I don't feel it's a significant flaw).

AmigaAmigaAmiga
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2016, 12:31:19 ÖS »

AmigaFUN  teşekkür ederim.
pin 1 de sıkıntı olabilir ben bu pin 1 i bir logic analyzer ile inceleyeyim. buradan bir şeyler çıkar sanırım.

this is amiga speaking.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: