Delimavi; bir svic veya tus ekleyerek 288 satir uzerini de islicek sekilde de bir ozellik ekleyebilirmisin.
Su anki halini basarabildiysen bunuda yapabilecegine inaniyorum ben. Sesi bile aktarmayi panliyorsun. Belliki potansiyrelin cok yuksek. Hem daha genis bir kitleye hitabeder.
İki versiyon seklindede olabilir. Maliyeti cokmu yukselir. Gec olsun daha da iyi olsun beklemeye deger.
Benim icin ise sadece commodore 64 te calismasi yeterli.
Eğer çıkış sinyali girişin tam katı değilse (yatay satır sayısı olarak), yani upscale yada downscale yapmak gerekiyorsa, mutlaka arada bir yada iki frame saklayabilen bir RAM bunulunmak zorunda. Bunu sadece FPGA kullanarak yapmak mümkün değil. Bir de RAM ilave etmek lazım sisteme. Bu hem zorlaştırıyor çözümü hem de frame delay ekleniyor processing için. Yaklaşık saniyenin 25 te biri yada daha fazla. Bir başka dezavantajı ise, eğer tazeleme oranları da farklı ise, screen tearing dediğimiz olay ortaya çıkıyor.
Yani kısaca HDMI64, olabildiğince ucuz ve aynı zamanda benim de birkaç haftalık bir hobi projesi olarak gördüğüm ve bence amacına ulaşmış bir çalışma. Önümüzdeki haftalarda kısmet olursa, PCB bastıracağım ve hatta belki de bir kutu içerisine girecek, buradan isteyenlerin edinebilecekleri basit bir mod diyelim, beklentiler çok yükselmesin...