Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımCommodore 1084S ve Video/Ses bağlantıları *C64 bağlantısı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 1084S ve Video/Ses bağlantıları *C64 bağlantısı  (Okunma Sayısı 4678 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 30, 2016, 10:10:02 ÖÖ »

Commodore 1084s monitör, video bağlantıları ve Commodore 64 bağlantısı üzerine basit açıklamaların yer aldığı video...

Not: Commodore 64 bağlantısı için kablo şeması aşağıdaki siteden alınabilir..

https://www.c64-wiki.com/index.php/A/V_Jack

hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2016, 10:34:39 ÖÖ »

Peki aynı yöntem A520 colour composite + Built in chroma ile Amiga 500 de kullanılabilir mi?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2016, 10:46:37 ÖÖ »

Composite sinyali, luma+chroma yani renkler karışık (bir arada bir sinyal). Luma'nın yerine geçmez... A520'den çıkan Composite sinyal direkt bağlanır... Ama en güzeli tabii ki, Amiga Video çıkışından, 1084S'in RGB çıkışına kablo yapmak (ki 1084S ile o kablo geliyordu).
(umarım doğru anladım kastını)

hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mayıs 30, 2016, 11:07:02 ÖÖ »

Tamam Gökhan hocam şimdi düştü jeton .. Derdim her iki amigamıda aynı anda bağlayım, kablo sök tak olmasındı. Bir nevi selector olarak kullanacaktım arkadaki butonu.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2016, 11:21:26 ÖÖ »

1084'ün arkasındaki RGB çıkış çok alışıldık bir arayüz değil... Diğer cihazları bağlayacağın zaman yeniden kablo yapmak zorunda kalıyor insan. Playstation, SNES, MegaDrive vs.'nin hazır scart kabloları piyasada da mevcut. Bu nedenle, 1084S'in arkasındaki RGB çıkışa Scart çoklayıcı kablo bağlamak ya da dişi Scart arayüz oluşturarak daha makul (bazı 1084 modellerinde Scart var ya da uygun yuva hazır...) bir çözüme ulaşılabilir... Amigaların için Scart kablosu yaparsan, direkt çoklayıcıya bağlar sonuca ulaşırsın...(Bendeki Sony BVM'de bu yöntemi kullanıyorum)

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: