Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Multi-ROM Commodore 64  (Okunma Sayısı 4626 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 05, 2016, 14:57:54 ÖS »

Herkese merhaba,

Forumlara bir göz attım ama göremedim, Multi-ROM yani Eprom'a Jiffy-DOS, Dolphin-DOS gibi 8 taneye kadar ROM atıp bunlar arasında bir switch ile geçmeyi sağlayan modüller var. Bunlar mevcut Eprom sökülerek onun yerine takılıyor. Böyle birşey yapmayı düşünen, hatta yapan vardı diye hatırlıyorum ama forumda göremedim.

Böyle bir modül kullanan var mıdır, bu modüllerden alıp kullanmayı planlıyorum ama kullanımı nasıldır, kullanan önerir mi...
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2016, 15:19:37 ÖS »

Ben ikilisini yaptım, çok basit. Örneğin ikilisini yapmak için 2 katı büyüklükte bir EEPROM'a arka arkaya istediğiniz ROM hexlerini yazıp, en büyük değerli adres bitini bir switch'e bağlamak yeterli.

Eğer zaten iki katı büyüklükte bir EEPROM kullanacak olursanız bir adet adres hattı artacak. Diğer tüm hatlar aynı bağlanacak. Nette bir çok şema var.

Eğer yapmayı düşünürseniz detaylı şema vb paylaşırım.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2016, 16:39:01 ÖS »

İki epromu üst üste bağlayıp, Vcc bacağına da switch bağlayarak da yapılıyor olması lazım. Google'da hızlıca diagram aradım ama bulamadım.

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2016, 16:44:32 ÖS »

VCC değil, Enable, CS yada OE bacağı olması lazım...

hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2016, 11:07:47 ÖÖ »

Eğer yapmayı düşünürseniz detaylı şema vb paylaşırım.

Çok teşekkür ederim ama ben yapamam, bu konularda tecrübem yok o yüzden hazır yapılmış modüllerden almayı planlamıştım. Ancak gördüğüm kadarıyla pek kullanan da yok aramızda.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2016, 11:11:47 ÖÖ »

Hazır olanlarda sorunsuz çalışır sıkıntı yok. Çok basit bir mantığı var zaten.
Bir arkadaş özelden rica etti paylaşmam için. Devre bile gerektirmeyen bir halini bugün yarın yapıp fotograflayacağım.
Tek bilinmesi gereken aktif elektronik içermeyen kartlarda bilgisayar açık iken switch ile oynamamanız gerektiği. Açmadan önce seçip o şekilde açılması gerekiyor. Ben standart ve jiffydos romları olan versiyonunu uzun süredir kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: