Commodore 64'ü kablosuz cep tel şarj adaptörleriyle çalıştırma purocesi.
Deneme 1: Yıldız zamanı 19.11.2016 saat 16:30

Beklendiği üzere ilk deneme başarısız. Tek başına bir Qi alıcısı yalnızca 5W veriyor ve C64'e yetmiyor.
Yine de Kablosuz Qi güç alıcı ve verici arası mesafe Commodore 64 kasasının kalınlığına rağmen güç aktarmaya yetiyor.
Zaten Qi alıcı ve verici birbirlerinin ortasından biraz kaydığında güç kesildiğinden dolayı C64'ü bir batarya olmadan bu şekilde beslemek mantıksız.
Qi alıcı olarak piyasada satılan ve telefonların arkasına yapıştırılan basit alıcılardan birini kullandım.
Verici ise Çin'den gelme sıradan bir Qi verici. Ya da piyasadaki kutulu bir kablosuz şarj ünitesinin içi sökülebilir... Ben vericideki bobini biraz yayarak ya da daha ince başka bobin kullanarak masanın üstüne yapıştırıp üstünü kaplamayı düşündüğüm için bu şekilde sadece devre olarak aldım.
İlk denemede, Qi alıcıyı doğruden benim şu Max660'lı ufak C64 adaptörüne taktım.
İkinci denemede ise Qi alıcıyı bir LiIon şarj devresine, şarj devresini LiIon pile, pili bir 5V'a çıkarıcıya, onu da Max660'lı C64 adaptörüne bağlayıp, hepsini bir C64c içine koymayı planlıyorum. İlgili devreler var, zaman pek yok... Bir de eldeki 3.6V-5V DC-DC çeviricinin akımından emin değilim. Yetmezse bir power bank alıp, içini kullanmayı düşünüyorum.
İlk denemeye ait birkaç foto ekte: