Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Garip E-Mail Cihazı  (Okunma Sayısı 10721 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 11, 2017, 19:05:00 ÖS »

Aklımdan geçen senaryo şu şekilde, o numaralar sharp tarafından atanmış uluslar arası pbx'li (çok hatlı) fax numarası, oradan veri bir şekilde e-mail adresine yönlendiriliyor, Bu işlemden sonra çalıştığınız kafeye kalın telefon faturası geliyor muydu.

çok hatırlamıyorum ama dos'ta çalışan bir yazılım ile telefon santralini yönetebiliyordum. Kaç kontör harcandığını görüp onu dolara bölüp hesaplıyor ödeme alıyordum.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 11, 2017, 19:28:38 ÖS »

Eski akustik bağlanan modemler gibi sanırım. Hattın diğer ucunda da yine bir modem var muhtemelen. Özel bir protokolle haberleşiyorlar.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Oğuzhan
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 11, 2017, 19:56:09 ÖS »

Eski akustik bağlanan modemler gibi sanırım. Hattın diğer ucunda da yine bir modem var muhtemelen. Özel bir protokolle haberleşiyorlar.

https://gcn.com/articles/2000/08/30/sharp-tm20-retrieves-your-email-without-wireless-hassles.aspx

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Nisan 11, 2017, 21:07:16 ÖS »

E-mail için internet gerekli, Sharp cihazda internet yok, analog telefonun bir yere bağlanıp IP alması mümkün değil. Fax-Modem kartı takılı bir serverin fax kısmını kullanıyor olması lazım.
Oğuzhan
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 11, 2017, 21:41:31 ÖS »

Forward ediyordur hocam?

Sesle datayı taşıyıp sunucuya. Oradan mail gönderiyordur. Gelen mailleri de tekrar sana sesle iletiyordur. iletim hızı da 14Kbit civarıymış.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Nisan 11, 2017, 21:49:49 ÖS »

Çok komples bir şey değil. Askerde buna benzer bir teknolojiyle telsiz üzerinden mesaj gönderiyordum. Normal konuşulan kanalda önce karşı tarafı cihazını alıcı pozisyonuna getirmesini söyledikten sonra, aynı analog kanaldan sinyali gönderiyordum. Giden mesajı telsizden dinlemek mümkündü. Hatta pislik olsun diye mandal atıp mesajı bozmak da mümkündü.

Google amcada resmi yok ancak 40 kolon x 4 satır LCD ektanlı, tip olarak Commodore LCD'nin yeşili gibi bir cihazdı.

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Nisan 11, 2017, 23:59:00 ÖS »

E-mail için internet gerekli, Sharp cihazda internet yok, analog telefonun bir yere bağlanıp IP alması mümkün değil. Fax-Modem kartı takılı bir serverin fax kısmını kullanıyor olması lazım.

Şöyle gerekli değil, sallıyorum ben üst düzey yöneticiyim. Alıyorum elime kağıdı, üstüne bir şeyler yazıyorum. Çağırıyorum sekreteri, şunu X kişisine email ile gönderir misin diye rica ediyorum. Fiili olarak internet kullanmasam da internet kullanılıp o email gönderiliyor.

Burada da mevzu şu, bu cihazın üstünde bir modem var, akustik olarak telefon hattı ile birleşebilen bir modem (acoustically coupled modem) , hani şu Nasa'yı C64 ile hack'leyen çocukların kullandığı modemlere benzer.

Bu kısıtlı bir cihaz olduğu için muhtemelen üstünde tcp/ip stack gibi bir şey yok, seri bağlantı kullanma ihtimali yüksek.

Cihazın seri olarak gönderdiği data modem üstünden telefon hattına, oradan karşıdaki hattan diğer modeme geçtiğinde iş karşıdaki modemi dinleyen programın ne yapacağına kalıyor.

Bu program sadece filesystem üzerinde dosya okuyup yazan bir program bile olabilir. Sallıyorum sistemde Unix türevi bir şey kullanıyorlarsa bir daemon (servis yazılımı) bu dosyalara erişip gerçekte mail gönderme alma işlerini yapıyor olabilir.

Sistemin en cazip tarafı düşük teknolojili bir yapıyla yüksek teknolojili (günümüz internet'i) bir sisteme entegre olabilmek. Tabii halen kullanılıyorsa. Attachment falan desteklemiyormuş orası ayrı.

@wizofwor : Bahsettiğin cihaz sanırım semac. Görmüştüm ancak kullanmak nasip olmadı.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: