Bu sabah konuyla ilgili biraz çalışma yaptım... Elimde bir tane daha Pang3 vardı...Kemal'in fikri ve YavuzG'nin çıkarıp takarak temizleme işlemlerini uygulamaya karar verdim... (Bu ikinci Pang3 sorunsuz çalışmasına rağmen, ses vermiyordu. Yavuzg'nin bu başlıktaki ses düzeltme fikirlerini sırayla denemeyi düşünüyordum. Yinede diğer boardun sorununu anlamam için fikir vereceğini düşündüm)
İki Pang3'ü yan yana getirince A boardlarının farklı olduğunu gördüm...B ve üzerindeki C'leri ayırarak, önce A'larda sorun olup olmadığına baktım...A'lar çalışıyordu (ses konusunda no comment). Sonra C'leri söküp değiştirdim...B Boardlardan birinin (dün attığım), aynı hatayı verdiğini gördüm... Sorun B Boardundaydı...Board üzerinde sadece 1 tane sökülebilir (soketli) çip (ROM) olduğundan onu değiştirip, çalışana taktım...Çalışan dünkü hatayı verdi... Sorun büyük ihtimalle bu romda...Çalıştığını bildiğim ROM'u diğerine taktım, bu sefer farklı bir hata verdi (1111 ExceptIO 0008E626). Bu ROM sanırım yanındakiyle eş olduğundan sanırım bu saçma girişim başarısız oldu... Bence sorun B boardundaki bu ROM'larda...Sonra temizlik yaparak, iki kartıda topladım... Çalışanı taktım

Aaaa ses geldi

diyerek sevindim. Sanırım soketlerle, temizlikle alakalı bir sorunu vardı... Elimde başka Arcade boardlarda bir yerlerde olacak... Çalışan A ve C boardları herhalde işime yarar.. Olmazsa ve eğer sadece iki Eprom yazmak gibi kolay bir şeyse belki fotoğraftaki iki çipi yazarak, Pang3 olarak hayatına devam edebilir... Herkesin ilgisi ve mesajları için teşekkürler...En azından Pang3'lerden biri çalışıyor artık

Not: YavuzG fotoğrafları ekledim. Bu iki A boardundan farklılığı nerden kaynaklanıyor. Büyük olan daha mı iyidir yoksa işlevine mi bakmak gerek