Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetİlk Bilgisayarım C64 ve Çelik.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İlk Bilgisayarım C64 ve Çelik.  (Okunma Sayısı 3084 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sbaslar
Üye
****
Mesaj Sayısı: 260



Üyelik Bilgileri
« : Haziran 09, 2018, 09:09:31 ÖÖ »

      C64 ile tanışmam dayım sayesinde olmuştu.     Eagle, river raid, atari grandprix, tavuğu karşıya geçirme gibi oyunlar o zamanın atari salonlarındaki oyunlardı. Dayıma da bu yıllarda alınmıştı sanırım c64,  Tam olarak ilk ne zaman gördüğümü hatırlayamıyorum. Ama uzak bir şehirde yaşadığımız için bayramlarda, yaz tatillerine gittikçe bilgisayar ile oynama fırsatı buluyordum.    Tek televizyon olduğu için herkes uyuduktan sonra bizim saatlerimiz başlıyordu.  Gecenin bi yarısı yükleme ekranına bakarak sabahı ediyorduk. Lise yıllarına yaklaştıkça bilgisayar da iyice gözden düşmüş ve yaşıtımız akrabalar arasında dolaşmaya başlamıştı. Gene dayımın yanına gittiğim bir yaz tatilinde kuzenimde olan bilgisayarın üzerine bir sıvı döküldüğünü ve bilgisayarın bozulduğunu öğrenmiştim. Küçük bir ilçede oldukları için yapabildikleri tek şey, bilgisayarı, radyo teyp tamircisine bırakmak olmuş. .   Talihsiz bu olay benim için bir fırsata dönüşmüştü.   Yaşadığım yerde tamir ettirebileceğimi söyleyerek bilgisayarı istedim.  O günü çok iyi hatırlıyorum. Bizimkiler artık eşyaları arabaya yüklemiş, akrabalarla vedalaşmış dönüş için beni bekliyordu. Ben ise bir koşu radyo tamircisine gitmiştim.  Tamircide, bir yığın bozuk araba teybi, radyo vs arasında, kedi enceğini kaybetse bulamazdı.  Fakat bilgisayar bana The Last Ninja  itemi     gibi parıldıyordu.  Bütün parçalarını kablosunu kasetlerini bulup bir poşete doldurup arabaya dönmüştüm.  Eve döndüğümüzde bilgisayarı kontrol ettim.   görüntü gelmiyordu, siyah ekranda takılı kalıyordu. İçini açtım gerçekten de çay olduğunu tahmin ettim sıvının kalıntı izlerini gördüm.   Aramızda İzmit’te yaşayanlar varsa hatırlar belki.  İzmit Ortaokulu’nun arkasındaki sokakta bir pasaj içinde bilgisayar tamircisi vardı. Bilgisayarı oraya götürdüm, açtı baktı bozulan çipleri değiştireceğini masrafın da 500 lirayı geçmeyeceğini söyledi. (500 bin de demiş olabilir 500 milyon da o kısmı çıkartamıyorum ama makul bir fiyat olduğunu hatırlıyorum zaten kendi paramla yaptırmıştım. )  4–5 gün sonra bilgisayarı bir perşembe günü bilgisayarcıdan almıştım. Eve gelip denediğimde c64 ‘ün dayıya geri dönmeyeceğine emindim.   Tam o sene sanırım Çelik’in ilk  albümü çıkmıştı her yerde çalıyordu. Çünkü ne zaman o parçaları duysam, o güne geri gidiyorum.   
Logged
onursapci
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 5.516


80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2018, 09:22:27 ÖÖ »

Güzel anılar. Artık kimse oyun yuklensin diye beklemiyor. Hizli yasiyoruz . Bir bakacagiz vade gelmis
Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
savagery
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.684



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2018, 11:01:20 ÖÖ »

Çok güzel bir hatıra. Halen duruyor mu o C64 ?
Logged

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
sbaslar
Üye
****
Mesaj Sayısı: 260



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2018, 09:04:05 ÖÖ »

Çok güzel bir hatıra. Halen duruyor mu o C64 ?

Askerdeyken  eski eşyalarla birlikte bodruma kaldırmışlar. Ordan kayboldu. Bana göre baş ucumda tutacağım bir eşya   TAbi herkes benim gibi düşünmüyor. Belki dayım geri almıştır   Neyse ki kasetler ve disketler başka bir yerdeydi. Sonradan başka bir c64 alarak  eksikleri  tamamladım .
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: