Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Apple ciddiyeti  (Okunma Sayısı 4709 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 01, 2018, 00:39:05 ÖÖ »

Settings'den icloud menüsüne girdim.(bilmeyen için: icloud apple'ın cihazdaki dosyaları her yerden erişebilelim diye kendi sunucularında saklama hikayesi). Son bir yıldır falan cihazda birikmiş, cihazın içinden kendime mail atmak dışında alamadığım pdf dosyalarımı belki alabilirim diye enable ettiğim icloud'a kaydedilmiş tüm dosyaları sildim. icloud'u da disable ettim. Windows makineden icloud programını da sileceğim. Hiçbiri bir işe yaramadı.

Burada bir parantez açayım: Ben bu ipad'i kitap okumak ve internet paylaştırmak için almıştım. Kağıt üzerinde her şey harikaydı. Ama ilk problem erken başgösterdi: ilk 2 yıl boyunca internet paylaştıramadım (sebebi de apple'in birtakım ticari kaygıları olarak özetlenebilir). Pdf dosyalar eskiden itunes ile otomatik kopyalanıyordu. Sonradan sonraya ne oldu bilmiyorum, ne yaptıysam pdf dosyaları alamaz hale geldim. Önemli bulduğum web sayfalarını sadece pdf olarak kaydedebildiğim için bu benim için çok ciddi bir sorun. icloud son denememdi, çalışmıyor, alamadım. Yavaş yavaş apple olmayan yüksek çözünürlüklü yeni bir tablet alırım olur biter, o zamana kadar pdf'leri cihazdan bir şekilde alırım herhalde diyordum. Neyse, parantezi kapattık.

icloud silme disable vb'den sonra bir baktım cihazın hafızasındaki pdf'ler de silinmiş... Nasıl yani? Gözlerime inanamadım. Cihazın hafızası başka yerden yönetiliyor, ben icloud'dakileri sildim. Ama gitmiş. Yani yedeklemiştir, hafızadakini yer açmak için silmiştir vb diyen çıkar tabii ama burada "kullanıcı dostu" apple'den bahsediyoruz. Ki apple'ın yerden yere vurduğu hiçbir firma böyle bir salaklık yapmamıştır herhalde. 1 yıldır pdf'leri almaya çalışıyordum, itunes'den disable etmişler, üstüne birde böyle muhteşem bir hata da yapmışlar.

Zamanında windows'a vb çok saydırmışlığım vardır. Linux'a da aynı şekilde. Olur olmaz, saçma sapan, içkili kafayla yazıdığı çok belli bir sürü kod da gördüm. Ama bu kadar ciddiyetsiz bir şey görmedim, olamaz. Resmen cihazdaki dosyalarımı sildi. Kullanıcının dosyaları nasıl beş para etmez? (Cevap california kafasını yaşamakta herhalde... cahil miyim neyim?)

ios kullanan bilir, pdf kullanmayayım desem, web sayfasını kaydetmenin bir yolu yok. Web'de gezerken önemli birşey bulunca onu saklamak gerekiyor işte. Bir daha nereden bulacağım. O da sadece sayfa, zip/rar vb indirip açamıyoruz. Tamam ios'un muhteşem architecture'idir güvenlidir anladık ama bilgisayar/işletim sistemi deyince olay "dosya"dır. Dosya işini ciddiye almıyorsan ne işe yararsın?

En son önemli dosyalarımı nasıl kaybettim diye düşünüyorum: disket bozulması, cd bozulması, beta işletim sistemi kullanmak, elektrik kesilmesi... sonuncusu 10-15 yıl önceydi galiba. Vay canına arkadaş, bu kadar ünlü, deli gibi pahalı ürünlerine rağmen ısrarla tercih edilen bir firmanın bu kadar ciddiyetsiz iş yapması... hiç akıl mantık işi değil.

« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2018, 00:41:52 ÖÖ Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

Use the brute force, Luke
Fero
Üye

-=Amstrad=-

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 01, 2018, 00:46:53 ÖÖ »

Hocam destek hattını aradın mı? Türkiye de baya iyi iş çıkarıyorlar. Dosyaları silmiş dahi olsan iCloud 'dan kurtarabilme şansları olabilir.

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 01, 2018, 01:47:29 ÖÖ »

Apple'ın mobil cihazlarında dosya sistemi diye bir mevhum yok malesef. Buna alışık olanlar için çok uyuz bir şey.

Dosyayı hangi uygulamadan oluşturduysan o uygulamanın erişeceği bir yerde saklıyor. Senin durumunda muhtemelen browser ile ilgili bir yerdedir.

Icloud olayını bilmiyorum, hiç kullanmadım. Kendisi kafasına göre verdiği free alanda bir işler çeviriyor.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 01, 2018, 07:11:59 ÖÖ »

Apple cihaza/cihazdan Bluetooth ile dosya bile gönderemiyorsun... O yüzden yıllar önce 30m.mobi diye bir site açmıştım. Siteye dosya yüklüyorsun, basit bir link veriyor, onu sms/eposta vb. ile diğer cihaza atıp dosyayı çekiyorsun. Dosyanın ömrü 30 dakika... Palm-Android-iphone-vb. arasında pratik dosya transferi için epeyi kullanmıştım. Ama ne hanım ne kardeşim kimse 30 dakika içinde linki görmediği için siteyi kapattım.

Şimdi ise Resilio sync kullanıyoruz ailecek. Kategorik klasörlerimizi oluşturduk, içine koyduklarımız diğerimize ışınlanıyor.

En iyi dosya paylaşım özelliği, ki onun da aslında bir dosya sistemi yoktu, Palm cihazlardaydı. Ne cihaz tarama, ne bağlanma, ne şifre, hiçbir derdi yoktu.. Bir Palm'i diğer Palm'e doğrultuyor, yukarıdaki menüden Beam'i seçiyordunuz ve dosya karşı cihaza kızılötesi ışınlanıyordu.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 01, 2018, 12:11:46 ÖS »

@Fero: düşündüğün için teşekkürler. O kadar öfkeliyim ki. Basitçe dosyalarımı alabilseydim hiç buralara gelmeyecektim. Hem ibook g4 zamanında hem de ipad zamanında apple desteği ile muhatap olmuşluğum var. Memnun kalmadım, daha doğrusu nefret ettim. ibook neyse de ipad benim için tam bir pişmanlık oldu. Bu duygularla destek hattını ararsam birilerinin kalbini çok ciddi kırarım herhalde. O yüzden sanırım aramayacağım.

@i_r_on: aslında son zamanlarda update'lerden sonra files diye bir program peydahlandı. Mesela pages, keynote, numbers, garage band  bunların dosyaları files içinde gözüküyor. Ama pdf dosyalar gözükmüyor. Zaten bu files programından sonra pdf'leri alamamaya başladım galiba. Bir şeyleri berbat ettiler ama ne yaptılar bilmiyorum.

@ilkerficicilar: bu da mail atıyor ama çok birikmişti, tek tek uğraşılacak gibi değil. Bir de gmail 30mb'tan daha büyük dosyaları göndermiyor, öyle birşey

appiah4
Uzman

COMMAND.COM

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2018, 12:20:01 ÖS »

iOS'i ciddi bir veri saklamak veya işlemek için kullanmak ne yazık ki hatanın başladığı yer olmuş..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 01, 2018, 15:10:23 ÖS »

@Levent (Lvnt): Senin mesajın üzerine kontrol ettim, ben de iBook'a attığım PDF'leri geri alamıyorum. PDF'ler de içeride kalmış durumda. Sadece mail ve airdrop seçenekleri ile dışarı alınabiliyor. Sanıyorum DRM kontrolü ile ilgili bir bug var.

iFunBox ile kurtarmayı deniyorum şimdi.

:Son durum:
iFunBox'un bir önce versiyonu (Norton son versiyonunda trojan buluyor) ve iTools ile denedim ikisi de uygulamaları ve uygulama içindeki dosyaları görmüyor. Cihaz Jailbreaksiz olduğu için olabilir.
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2018, 18:05:39 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 01, 2018, 19:59:13 ÖS »

@appiah4: aynen öyle kardeşim

@wizofwor: üstat ios'u önceki ya da iki önceki major sürüme geri al diyeceğim ama gerçekten güvenemiyorum bunlara. Önemliyseler mail göndermek bence en sağlam çözüm. Nasıl yapılır şu an hiç kafam basmıyor ama lokal mail server kurup ipad'a tanıtıp kendine mail atmak da olabilir. Boyut sınırlamasını atlatmak için.
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2018, 20:00:54 ÖS Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ağustos 02, 2018, 09:16:25 ÖÖ »

Durumu görmek için için denemiştim. Yoksa iBook;'daki PDF'lerin orjinalleri bende var.

Apple son dönemde iCloud özelinde bazı saçmalıklar yapmaya başladı. Arada saha gezilerimiz oluyor. Gezide fotoğraflar çekip üzerine notlar alıyorum. Ofise dönünce fotoğrafları iColud'dan alıp Google Earth'e atıyorum. Çok kullanışlı oluyordu. İki hafta önce gene bir saha gezisi oldu. Bir baktım çoklu fotoğraf seçimini kaldırmışlar. Maksat insanlar dosyalarını toplu olarak alamasın. Ana arşiv olarak iCloud'a güveniyordum. Bunu gördükten sonra başka bir servis bakacağım.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: