Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımAmiga 1200 'ume Amiga OS 4.0 Klasik Kurdum :)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 1200 'ume Amiga OS 4.0 Klasik Kurdum :)  (Okunma Sayısı 7608 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 23, 2008, 14:30:35 ÖS »

Merhaba Arkadaşlar,

Biraz önce Amiga 1200 + 2mb Chip , 64 Mb Fast Ram + Pc Keyboard + PPC 'li bir sisteme Amiga OS 4.0 Klasik Kurdum .Sistem için screnshot'ları daha sonra eklemeyi düşünüyorum.İlk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Şu an için en çok hoşuma giden  Türkçe Dil ve Türkçe Klavye desteği Orjinal'den Türkçe bir WorkBench ekranı ile karşılaşmak çok güzel.. Workbench'teki her şey Türkçe.Üstelik Teleteknikteki gibi saçma kelimeler yok

BVision ya da başka bir ekran kartı olmadan sistem kuruldu.Grafik bellek olarak AGA kullanıldığı için biraz yavaş kalıyor açıkcası.BVision, Pixel 64 ve Zorro II Ekran kartlarıyla sistem kurup gerekli bilgileri zaman içinde sizlerle paylaşacağım.

Kurulum ile alakalı olarak şunu söyleyebilirim.AmigaOS 4.0 'ın boot disketi ile Amiga 'nızı açıyorsunuz ve geri kalan herşeyi Türkçe olarak kurabiliyorsunuz.Önemli bir ayrıntı ama söylemeden geçemeyeceğim.

Harddisk'inizin Dh0 'ına sistemi kurarken Dh0'ın boş olmasına dikkat edin.Kurulu bir sistem üzerine kurmayın.Bir sürü Library hatası ve başka çeşitli hatalarla karşılaşırsınız.

Sunu söyleyebilirim PPC turbo kartı olan her arkadaşın şiddetle satın alıp kullanmasını tavsiye edebilirim.

AmigaOS 4.0 Klasik ile daha detaylı izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.Hatta biraz ilginç bir kıyaslama yapıp AmigaONE için olan Amiga Os 4.0 Final versiyonu ile kıyaslamalarda da bulunacağım.

Hoşça kalın

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2008, 14:55:08 ÖS »

Gözünüz aydın...Bu işletim sistemini kuracak bir sistemimiz olmadığı için merakla ekranları, görüntüleri bekliyoruz Şaka maka forumda PPC'si olan bayağ Amigacı var.. Acaba size yeni bir bölüm mü açsak? NextGen Amigacılar

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2008, 15:44:52 ÖS »

ama workbench sceenshot'ı alırken dikkat edilmesi gereken hususları unutmayın:

1.Ekranda aynı anda 5 video oynamalı
2.Ekranda aynı anda 3 amigaAmp çalışmalı
3.Aynı anda çizim programı çalışmalı
4.Aynı anda cinema4D çalışmalı
5.Bütün tezgah ikonlarla dolu olmalı
6.Dockerlar dolusu ikon ise kalan boş alanları kaplamalı

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2008, 16:09:03 ÖS »

Gözünüz aydın...Bu işletim sistemini kuracak bir sistemimiz olmadığı için merakla ekranları, görüntüleri bekliyoruz Şaka maka forumda PPC'si olan bayağ Amigacı var.. Acaba size yeni bir bölüm mü açsak? NextGen Amigacılar

Aslında PPC Amigalar ve AmigaONE 'lar için yeni bir bölüm oluşturulabilir.
ama workbench sceenshot'ı alırken dikkat edilmesi gereken hususları unutmayın:

1.Ekranda aynı anda 5 video oynamalı
2.Ekranda aynı anda 3 amigaAmp çalışmalı
3.Aynı anda çizim programı çalışmalı
4.Aynı anda cinema4D çalışmalı
5.Bütün tezgah ikonlarla dolu olmalı
6.Dockerlar dolusu ikon ise kalan boş alanları kaplamalı

Peki, Zeki Mürende bizi görecek mi

Şaka bi yana sistemi zorlayabildiğim kadar zorlayacağım.Net bilgiler gelecektir.

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2008, 19:22:59 ÖS »

@Devilish
Sen sistemi zorlamadan önce bir tavsiyede bulunayım. OS4 klasik üzerinde birşeyler çalıştırmak gibi bir niyetin varsa 64 MB ram yetersiz. En az 128 MB ile kullanmanı öneririm.

Bu arada A1 ne alemde? Yeni kasaya yerleştirdin mi? Hiç sesin çıkmadı cihazı aldıktan sonra.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2008, 20:19:12 ÖS »

@Alp Yener Hocam,

Bu gece Amiga 1200 + Bvision + 256 MB Ram + ...   ve Amiga 1200 + Mediator PCI 1200 SX  + Voodoo 5 5500 PCI Ekran Kartı + 256 MB Edo Ram + ... konfigrasyonlarında ayrı ayrı deneyip screnshot'lar almayı düşünüyorum.

AmigaONE için ise henüz kasa almadım.Bu yakınlarda bi alabilirim.Aslında ilk öncelik verdiğim CPU fanı. ASB Computerde güzel bir fan buldum.Stoklarında da vardı.Bi kaç gün sonra alayım derken bi baktım stokta kalmamış.(Şimdi geldimi bilmiyorum tabi) İşin özü en kısa zamanda AmigaONE 'ı tamamlayacağım. Sonra dediğim gibi iki makineyi kıyaslamayı düşünüyorum.İlginç olur heralde.

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2008, 06:12:42 ÖÖ »

Türkçe Kurulumla/Kullanım ile ilgili eklemek istediğim bir ayrıntı var.

Amiga OS 4.0 Klasik, kuruluma başladığında size iki Türkçe dil seçeneği sunuyor.

Türkçe ( i=İ )
Türkçe ( i=i )

Üstte yazan i=İ seçeneği ile AmigaOS 'u kurmaya ya da kullanmaya kalktığınızda sistem bir çok hata veriyor.Installer komutu bile çalışmıyor.Türkçe olarak kullanmak isteyen arkadaşlar i=i olarak kullanırlarsa hiç bir problemle karşılaşmadan Türkçe olarak kullanabiliyor.

Sistemi incelemelerim devam ediyor arkadaşlar.Dikkatimi çeken noktaları sizlere bildireceğim.Daha öncede söylediğim gibi Screenshot'larda ekleyeceğim.

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2008, 11:46:15 ÖÖ »

Kasandra haaa

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2008, 12:32:27 ÖS »

boyle mi tabu abi ? 

Theatre of Tragedy - Cassandra
« Son Düzenleme: Ocak 24, 2008, 12:34:33 ÖS Gönderen: coze » Logged

Retro Hincal Uluc
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2008, 13:02:59 ÖS »

Ulen ne komik herifsin yaw güldürdün beni gene bizim 2000 turboyu sattın başkasına alacaan olsun

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: