Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Racing the beam raytracer  (Okunma Sayısı 1666 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 21, 2019, 13:31:41 ÖS »

https://tomverbeure.github.io/rtl/2018/11/26/Racing-the-Beam-Ray-Tracer.html

Soru: bu ne?
Kısa cevap: çok süper bişi, şu sıralarda olayın dibi bu. Oku, ısrar et, öğren

Uzun cevap:
Racing the beam, fpga, raytracer, fixed point, floating point, reverse engineering... her türlü teknolojik aksiyon burada. (Reklamlar)

Atari 2600'ün oyunları için 128 byte ram'in yetmesinin sebebi "racing the beam" yöntemini kullanması idi. Her tv scanline'ı için 2600'ün görüntü entegresi "tia" yeniden programlanıyor idi. Yani rom'daki oyun programı, tv'nin scanline ile yarışırcasına birşeyleri yetiştirmeye çalışıyordu.

Yazıda nvidia'nın principal (oranın kralı yani) hardware engineerlerinden biri piyasadan çekilmiş bir şirketin fpga'lı kartlarını ucuza buluyor ve donanımı kullanıyor. Bu donanımla basit bir raytracer yapıyor ama raytracer algoritmasını fpga üzerinde paralel çalıştırdığı için raytracer realtime çalışıyor. Meğersem eleman college zamanında (öğrenemedim gittim şu college lise mi üniversite mi?) 486'da raytracer kurcalıyormuş, haliyle çok yavaşmış, şimdi her pixel için paralel çalıştırıp hızlandırmayı düşünmüş (öyle birşeydi, daha ayrıntılı okumadım). Ortaya racing the beam raytracer çıkmış.

Yeni farkettim, makale tarihi 26 kasım 2018 imiş. Kendimi çok geç kalmış hissettim. Elemanın diğer işlerini de incelemek lazım, daha neler yapmıştır bu: https://github.com/tomverbeure
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2019, 13:37:47 ÖS Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

Use the brute force, Luke
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2019, 13:47:15 ÖS »

Paylaşım için teşekkürler.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: