Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYeni nesil oyunlar stress kaynagi mi?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni nesil oyunlar stress kaynagi mi?  (Okunma Sayısı 8515 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 12, 2008, 10:50:59 ÖÖ »

cok daraldim kesin yazmam lazim...

Uzerinize afiyet gecen gun uzun zamandir kosede biraktigim PSP'mi aktif hale getireyim biraz oyniyayim dedim.Screenshotlarini begendigim 4-5 oyunu icine gomdum.Sirayla oynamaya basladim.

Death Junior die bi oyun oynayayim dedim atlama ziplama bolumlerinde beni deli etti , 3D gercekci olsun die atlarken kamera acisini belli bir mantiga gore degistiriyor veya degistirmiyor ve atladiginizda siz duz karsiya atladiginizi sanarken bi anda bakmisiniz ki aslinda yana dogru atlamissiniz.45 dakka ugrastim 6basamakli yeri gecemedim.

Sonra WORMS oynayayim dedim , gerci onda daha basarili oldum ama PSP'nin yonettigi kurtcuklarin attigi sekilde  el bombasi veya roket atmaniz mumkun degil.Bu nasil is?

Ardindan Ultimate Ghost 'n' Goblins oyniyayim dedim , bi oyun bu kadar karisik mi yapilir neyin nerden ciktigi belli deil.İlk bolumde cakildim.

Sonuc :
Yeni oyunlar ya bana gore deil , ya ben asiri yaslaniyorum ya da salagim
Arti bir an oyun sektorunden nefret ettim kardesim benim zaten az vaktim var sen nie beni stresse sokuosun ki (kufur,kafir,kahir and bela)

Neyse cok daraldim paylasmak istedim kic kadar alet kendimi kotu hisettirdi resmen bana...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2008, 11:31:07 ÖÖ »

Ne zamandır oyun oynamaktan zevk almıyorum. Bu sanırım yaşın getirdiği birşey. Zevk aldığım ve oynadığım tek oyun türü arkadaşlarıma karşı strateji..Hala Red Alert oynuyoruz

Yeni oyunlar genelde eğlenceden çok, şiddet odaklı. Ben bunun ii ve sağlıklı bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Eğlenceli oyunlarda eskisinden daha karmaşık... Buda sanırım insanın beynini ve algısını istemeden zorluyor ve eğlenceden çok yorgunluk oluşturuyor...

3 yaşına yaklaşan bir kızım var. Bilgisayardaki oyunlar pek ilgisini çekmiyor. Zaten onun ilgisini çekecek oyun yok gibi. PSP'deki oyunlarda ilgisini çekmiyor. Sadece Luxor'daki renkli topları ateşlemek hoşuna gidiyor. Onun en sevdiği ve eğlendiği oyunlar eski konsollarda. Nintendo64 bence çok dandik bir konsol Ama çocuklara yönelik eğlendirici ve zevkli oyunları var. Oyun olarak son günlerde ailece en çok oynadığımız oyun bir nintendo64 oyunu olan Banjo Kazooie. Önceleri bazı yerleri başaramadığı için müdahale ediyorduk ama birden oyunu oynayanın eşim ve ben olduğumuzu fark ettik Çok hoş, güzel bir oyun. Kesinlikle çocuğu olan herkese tavsiye ederim. Çözülecek bilmeceleri oldukça basit, dünyalar oldukça sade...Grafikler yeterli... Daha fazlası olmasına gerekte yok...

Sonuç olarak bunu birkaç defa daha yazmıştım ama .. Insan her zaman insan. Algısını ve beğenisini etkilemek zaman içerisinde mümkün olsada, teknolojiyle eşit oranda zevklerinin değiştiğine inanmıyorum. 3-4 yaşlarındayken ben neyi seviyorsam, çocuklarımızda onları seviyor. Bizler bir zaman hangi tür oyunlardan hoşlanıyorsak, onlarında aynı oyun türlerinden hoşlanacağına inanıyorum. Bizlerde yıllar geçmesine rağmen, yine benzer şeylerden zevk alıyoruz ve bunun çok büyük bir değişime uğrayacağını sanmıyorum. En azından daha hızlı, daha renkli, daha karmaşık oyunlar bizi eskisinden daha mutlu etmeyecektir. Zevk almak zorunda da değiliz.

Oyun sektörünün duayenlerinin ortak görüşü, son yıllarda parlak fikirlerin öldüğü ve satışların artmasına karşın, oyunların eskisi gibi yenilik getirmediğinde birleşiyorlar.

Yeni oyunlar içerisinde Spore'u çok merak ediyorum. Oyun sektörüne farklı bir yaklaşım getiriyor ve teknolojiyi daha karmaşık görüntüler ya da gerçekçilik yerine farklı ihtimal ya da olasılıklar üzerine kuruyor gibi...

Sonuç olarak yeni oyunlar arasında iyi olanlarda var... Ama gerçeğine çok benzeyen bu oyunlar, eskisi gibi eğlenceli değil. Stres yapması çok normal.

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2008, 11:50:40 ÖÖ »

Oyunlar genelde GOW ve DevilMay Cry tarzi olmus oynarken beynim donuyor , sanirim yaslaniyorum
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2008, 12:09:54 ÖS »

Yalnız şunuda itiraf edeyim Geçen gün Gears of War 2 videosu izledim...Oyun oyunluktan çıkmış Çok iyi görünüyordu. Elime alıp bir iki savaşmak isterdim...Ama büyük ihtimalle 10-15. dakikada sıkılacağıma eminim...

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2008, 17:20:59 ÖS »

Basit bir mantıkla 2d oyunlarda ön,arka,yukarı,aşağı yönlerin hepsi gözümüzün önünde olduğu için beyin çok yorulmuyordu.3d oyunlarda net olarak her yöne hakim olamıyoruz ve beyin bu göremediğimiz yönlerle uğraşmaktan yoruluyor.Yine basit bir örnek vermem gerekirse bir yoldan geçen arabaları karşıdan izlersek çokta kafamız ağrımaz ama o arabaların birinin içinden onu yönetiyor olsaydık birçok yön ile uğraşacaktık.Tabii yeni oyunlarda sadece yön karmaşası değil,birbirinden zor "puzzle"larda olabiliyor.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 12, 2008, 23:46:15 ÖS »

Yalnız şunuda itiraf edeyim Geçen gün Gears of War 2 videosu izledim...Oyun oyunluktan çıkmış Çok iyi görünüyordu. Elime alıp bir iki savaşmak isterdim...Ama büyük ihtimalle 10-15. dakikada sıkılacağıma eminim...

Valla ben halflife 2'yi bitirdim nihayet. günde yarım saat oynayarak 1-2 ay sürdü ama aferim adamlara, oyun bitmek bilmedi yahu.

Ayrıca Spore bana eski "Creatures" isimli oyunu hatırlattı. Varyasyonu da procedural hale getirirlerse bu iş tamamdır. Yani demem o ki, 3 ayaklı yürüyen bir yaratık yarattığın anda yaratık sudan çıkıp karaya gidiyor. Hey dostum PC, sen nerden anladın bu yaratığın karada yaşamak için tasarlandığını? Demek ki, çeşitlilik sınırlı kalmış, ya da çeşitlilik hiç yok, çeşitlilik var imajı var. (tıpkı creatures gibi).
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2008, 23:55:19 ÖS Gönderen: Arda » Logged

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2008, 08:03:06 ÖÖ »

Bakkada, tez konusu olabilecek bir konuya parmak basmissin.

Alıntı
Yeni oyunlar ya bana gore deil , ya ben asiri yaslaniyorum ya da salagim

Yaslaniyoruz.

Bizim icin Paper Boy, Phoenix ne ise, simdiki cocuklar icin Call of Duty o.

Bir de sanirim artik oyunlari o kadar ciddiye almiyoruz, eskiden cocuk oldugumuz icin cok ciddiye alirdik, her seyimiz o oyun olurdu. Simdi oyuna gelene kadar ciddiyet lüksümüzü baska seyler icin kullandigimiz icin, oyunu da tam olarak sahiplenmiyoruz. Esas neden burada.

Ama arada cok özel oyunlar cikip bizi yakalamayi basarmiyor da degil... Iyi oyun iyi oyundur.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
kaptan akgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2008, 13:32:25 ÖS »

Yeni oyunlardan eski oyunlardan aldığım zevki alamıyorum.
Bizim oyunlarımızda bir sadelik, anlayışlılık vardı.
Tadı damağımızda kalırdı.
Ruh vardı.
Şimdi oyunlar bir ruhsuz.
Ancak görsellik var
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 15, 2008, 14:11:10 ÖS »

Evet, eski oyunların tadı malesef yok.

Ama şunu da söyleyebilirim ki yeni oyunlarda zamanında bitirebildiğim Doom, Quake 1, Quake 2, Halflife 1 ve 2, Warcraft 1, 2, 3, Diablo 1 ve 2, Command & Conquer serisi gibi hem yeni hem de eski sayılabilecek oyunların tadı dahi yok.

Ama şu oyunların da hakkını yememek gerek bence;

Lego Star Wars (1)
Lego Star Wars (2) The Original Trilogy

Burnout serisi
Need for Speed Hot Pursuit 2 ve Underground (1)
God Of War 1 & 2

Özellikle Lego serisi oyunlar çocuklar için de çok eğlendirici ve ailece oynanabilecek nitelikte (ee tabi ki popolu, göbekli, çoluk çocuklu tipler olduk zamanla). Lego Batman ve Lego Indiana Jones'un çıkmasını dört gözle bekliyorum.

Bir de günümüz oyunları arasından sıyrılan küçük ve şirin oyunlar var ki onlar da fena değil (Realore, Popcap, Bigfish vb oyun firmalarının oyunları).

Warblade (8-10 kere bitirdim): http://www.warblade.as/
RocketMania (hastasıyım): http://www.popcap.com/games/rocketmania
Kenny's Adventure: http://www.divogames.com/games/arcade/kenny/
Turtle Odyssey 1 ve 2: http://realore.com/turtleodyssey/
Luxor serisi: http://www.bigfishgames.com/download-games/438/luxor/index.html
Zuma: http://www.popcap.com/games/free/zuma
« Son Düzenleme: Mayıs 15, 2008, 15:01:02 ÖS Gönderen: witchdoktor » Logged
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2008, 17:27:12 ÖS »

Yeni nesil oyunlar kesinlikle stress kaynağı ama stresi oyunu oynarken değilde oynayamazken yaşıyorsun, neden mi?
          Çocuk veya sen bir oyun oynamak istiyorsun, öyle yada böyle oyunu alıyosun, eve geldiğinde bilgisayarın bunun için yeterli olmadığını görüyosun, neticesinde yeni(ekran kartı/ram/işlemci ıvır zıvır) birçok şeyin de lazım olduğunu anlıyosun, al sana stress...

yb
Nazmiye
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2008, 08:49:37 ÖÖ »

Yeni bilgisayar oyunları, acaba sistemimle uyumlumu, ekran kartı sürücülerini güncellemem gerekiyormu, yine mi parça değiştireceğim
gibi bir sürü dert dolu.
Ekiden öylemiydi, hangi oyun olursa olsun Amıgamızda çalışırdı.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: