Ben artık render için bilgisayarın karşısında yatmaya başlayınca bir şeylerin değişmesi gerektiğini anladım.
25 yıldır İstanbul'un girintili çıkıntılı, çalkantılı hayatından sonra şimdi İzmir'de bir köyde yaşıyorum. Yaklaşık 6-7 ay oldu.
Gerçek bir köy yaşamı hem de. İki köpeğim ve tavukarım var. Her gün 6-8 yumurta alıyorum. Kasaba her hafta Çarşamba günleri köy pazarı. Şimdi bir taş fırını yaptırıyorum. Eşim köy ekmeği yapıyor.
Bir çok şeyden vazgeçip köyde yaşamak çok kolay bir şey değil. Öncelikle bir çok etkenin oluşması gerek hayatınızda.
Benim çocuğum yok, işimi çok uzun yıllar emek vererek internet üzerinden yapılabilecek bir seviyeye getirdim. Çizgi film, animasyon, konsept çizimler yapıyorum. Biliyorsunuz.
En büyük etkenlerden birisi eşimin de animatör olması. Birbirimize çok yardımımız oluyor. Aynı anda bir kaç proje yapabiliyoruz böylece.
Daha önce kapattığım iş yerimde çalışan bir çok animatör arkadaş ile halen serbest olarak beraber bir proje yürütüyoruz.
Şimdilik her şey yolunda. Güzel.
Aslında yaşam tarzınızı değiştirmeye karar vermekle başlayabilir her şey.
Bu değişimin bir çok aşaması olabilir. Birden köye kaçmak yerine aşama aşama yapılabilir belki. Kişiye göre şekillenebilir.
Dediğim gibi benim için şartlar artık oluşmuştu ve yaşam tarzımı değiştirmek için tam zamanıydı. Ben de gözümü kararttım.
Şimdi çok mutluyum.
İstanbul'dan sonra iliklerime kadar dinlendim. İnanın köpeğimin bile yaşam standartları yükseldi. İstanbulda ike günde bir veya iki kez parka kadar gidebiliyorduk.Ama burada sabah kalkıp ormana doğru uzun yürüyüşler yapıyoruz. Tasma takmıyorum. Serbestçe hoplayıp zıplıyor.
Genel olarak bu işe kalkışırken, daha az çalışmamın, daha doğru harcamalar yapmamın, hayatımdan materyali azaltmamın, bilgisayarın başında daha az vakit geçirmemin, ayağımın biraz daha toprağa değmesinin gerektiğini düşünüyordum.
Şimdi tam olarak bunu uygulamaya çalışıyorum.
Evim zaten küçük. Kullanmadığım ve kullanmayacağımı düşündüğüm tüm cihazları aletleri vs elimden çıkarttım. Ve çıkartmaya devam edeceğim.
Yemek pişirmek için ormana gidip odun parçaları topluyorum. Bahçede odun ateşi yakıyorum vs.
Aslında yapılamayacak bir şey değil. Fakat böyle bir karar alırken uzun zamandır süre gelen bir çok alışkanlıklarınızdan vazgeçmeniz gerekeceğini unutmayın...
Bir kaç resim de paylaşayım

Bu arada yolu bu tarafa düşen her arkadaşa kapım açık.