Selamlar. Ekşi sözlükte baya doyurucu bilgi var oradan okuyabilirsiniz. Örnek bir açıklamayı burada paylaşayım. Bu arada benimde Payonner hesabım var bir kere lazım olmuştu. Dışarıya freelance bir iş yapmıştım. Ücretini buraya yatırmışlardı. Ben banka tanımladım. Oraya gelen döviz kuru otomatikman tl'ye çevrildi ve çektim. Paynooer'ın kartı da var. Üye olursanız geliyor. Dünyanın her yerinden dolar olarak çekebiliyormuşsunuz. Ben karta üye olmadım çünkü yıllık bir aidatı var. O kadar trafiğim olmadığı ve tanımladığım banka hesabıma yattığı içinde ihtiyaç duymadım. Yurtdışına çalışan freelancerlar için. Komisyon ödediğimi hatırlamıyorum. Aldıysada çok azdı.
Türkiye'de ne kadara vergi çıkar mevzusuna gelirsek. Vergilerin belli bir ödeme oranları oluyor. Yıllık 25.000 ise geliriniz kdv 18 iken yıllık 150,000 ise %40 gibi beddeller oluyor. Devletin takibe alması için 25.000-30.000 den fazla bir hesap girişi olması gerekiyor tahminimce atıyorum tabi
Alıntı----------------------------------
sayesinde freelance işlerinize ait ödemeleri dolar olarak çekebilirsiniz atmlerden. paypalın adı çıkmış diyoruz sadece bu durumda

türkiyede en rahat teb bankalarının atmlerinden döviz çekebiliyorsunuz. maksimum 1000 dolar çekiyorsunuz tek seferde. 1000 dolar çektiğinizde banka komisyonu + çekim ücreti tam 21 dolarınıza mal oluyor. yani 1000 dolar çekmeniz için hesabınızda 1021 dölar olması şart...
bir de yıllık 28 dolar bir ücreti var ama bu masrafları türkiyedeki kurun yüksekliği ile çok rahat kapatabiliyorsunuz. şöyle söyleyeyim bunca masrafa rağmen paypalın komik kurlarından kaynaklanan zarardan daha az zarar ediyorsunuz bu sistemde.
referans sistemi dahilinde eğer bir arkadaşınızı payoneer kullanıcısı yaparsanız, arkadaşınızın ilk 100 dolarlık para çekiminde hem size hem arkadaşınıza 25 dolar yatırıyor... sistem hakkında detaylı sorularınız için yeşillendirebilirsiniz mesaj kutusunu, 2 yıldır aktif kullanıyorum, kurdu oldum...
Alıntı----------------------------------