Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetVHS ve Betamax Video Kasetleri Dijitale Taşımak
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: VHS ve Betamax Video Kasetleri Dijitale Taşımak  (Okunma Sayısı 2298 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 16, 2021, 02:33:36 ÖÖ »

Merhabalar daha önce denemediğim için yazmak zorunda hissettim kendimi. bunu yapmak için RCA girişi olan harici USB ikinci el bir Avermedia TV kartı alsam ve video'nun girişini bu RCA'ye bağlayarak önereceğiniz bir program vasıtasıyla harddiske kaydetsem yeterli olur mu? alacağım ikinci el en ucuz USB RCA girişli analog bir TV kartı olacak. bu konuda TV kartı öneriniz (daha ucuz lifeview tarzı PCI TV kartlarıda mevcut veya PCI Avermedia) ve bu kasetleri aktarmak için program öneriniz nedir. teoride canavar gibiyim ama pratikte hiç denemedim. bir kamera cihazımda da aile videosu kayıtlı olan bir kaset var. kamerayı RCA üzerinden bağlayıp aynı mantıkla kaydetmek istiyorum. görüşleriniz oldukça değerli...

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2021, 03:18:04 ÖÖ »

15-20 sene önce her türlü analog video kaydını "NERO RECODE" ile digital ortama yüksek kalitede yedekliyordum, muhakkak şimdi daha gelişmiş programlar vardır.

Donanım olarak video kaynağına göre seçim yapmak daha doğru olur, kaynak oynatıcıda firewire 1394 çıkış varsa, hızlı bir bilgisayar ile DVD kalitesinde kayıpsız kopyalar elde edilebilir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/IEEE_1394

DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2021, 03:40:16 ÖÖ »

video kaynağında sadece RCA yani sarı, kırmızı, beyaz AV kablo var. 3 cihazda da durum aynı. harici bir USB Avermedia TV kartı işi mi görür mü RCA Girişi var.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2021, 04:05:26 ÖÖ »

video kaynağında sadece RCA yani sarı, kırmızı, beyaz AV kablo var. 3 cihazda da durum aynı. harici bir USB Avermedia TV kartı işi mi görür mü RCA Girişi var.

AV girişi olan TV kartı işinizi görür, ama bu iş için üretilmiş "usb video capture" cihazlar var, bunların kullanımı daha rahat olur düşüncesindeyim.

Bu linkteki cihazı kullanmadım, kalitesini bilmiyorum sadece fikir vermesi açısından paylaşıyorum.

https://urun.n11.com/kamera-kayit-karti/gplus-video-dvr-dc60-utv007-usb-video-capture-usb-kayit-cihazi-P489352268

« Son Düzenleme: Aralık 16, 2021, 04:07:31 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2021, 07:06:49 ÖÖ »

Sinan abi'nin önerdiği cihaz'ın bir avermedia versiyonu var (biraz pahalı) Bir de çakmaları piyasada bolca var. Çakmaları da iş görür bence, kalitede (sonuçta VHS görüntü) fark olmasa da pek, kullanım açısından sorun çıkarabilir (donma çakılma vs.)

Ama bende daha evvelden aldığım PCI express arabirimli avermedia tv kartı da var.

Hem avermedia USB hem de PCIe ile yaptığım kayıtlarda herhangi bir kalite farkı yoktu görüntüde. Birebir aynı işi gördüler.

Tavsiyem bunlardan birini alman.

Kayıt için de hemen hemen tüm video edit programları bu işi yapıyor. Senin eline hangisi daha kolay geliyorsa onu kullan derim.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2021, 11:30:53 ÖÖ »

Merhabalar daha önce denemediğim için yazmak zorunda hissettim kendimi. bunu yapmak için RCA girişi olan harici USB ikinci el bir Avermedia TV kartı alsam ve video'nun girişini bu RCA'ye bağlayarak önereceğiniz bir program vasıtasıyla harddiske kaydetsem yeterli olur mu? alacağım ikinci el en ucuz USB RCA girişli analog bir TV kartı olacak. bu konuda TV kartı öneriniz (daha ucuz lifeview tarzı PCI TV kartlarıda mevcut veya PCI Avermedia) ve bu kasetleri aktarmak için program öneriniz nedir. teoride canavar gibiyim ama pratikte hiç denemedim. bir kamera cihazımda da aile videosu kayıtlı olan bir kaset var. kamerayı RCA üzerinden bağlayıp aynı mantıkla kaydetmek istiyorum. görüşleriniz oldukça değerli...
Bende "Panasonic DMR-ES10 DVD Recorder" var bu tip işler için ideal.

* Ekran Resmi 2021-12-16 12.30.32.png (39.84 KB, 331x152 - Görüntüleme: 119 kez.)

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2021, 11:36:52 ÖÖ »

Visionic DVD recorder kullanıyordum sanırım ben de. Dv kablosuyla görüntü kaybı olmadan

C64 ve A500 gerisi teferruat
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 16, 2021, 18:36:10 ÖS »

Gayet başarılı iş çıkartıyor win98 ve xpde  daha sağlıklı çalışıyor
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2021, 11:28:30 ÖÖ »

AverMedia USB'den çalışan RCA girişi olan TV kartı aldım. yeni bir model sıfır kutusunda. uygun fiyata aldım. sadece capture cihazı fiyatına capture'da yapan tv box aldım. tüm işimi görüyor teoride daha elime geçmedi. sadece usb'den güç alması ayrı bir avantaj

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: