Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Modifiye Falcon 030  (Okunma Sayısı 12647 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 08, 2020, 22:05:51 ÖS »

Bu Falcon daki NVRAM RTC clock ne durumda acaba? Uzun süre geçince bu piller bitiyor ve değiştirilmesi gerekiyor. Bazı sistemsel ayarları tutamıyor bu durumda. Ben kısa süre önce benimkinde bu konu ile uğraşmıştım.
Bendekinde de bitik muhtemelen saati ayarlamayı hiç düşünmemiştim.

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Eylül 08, 2020, 22:13:54 ÖS »

Falcon'un taktığım Hard diskten boot edilmesi için 3 sene önce epeyi uğraşmıştım. Şimdilik sorunsuz açılıyor. ekran görüntülerini de paylaşacağım yakında. Adaptörle compact Flash kart takıp ondan boot yapmayı denemiştim galiba onuda başarmıştım. Fakat Hard disk ve compact flash ı ikisi birden çalıştıramıyorum. Hard disk ve CD Rom sorunsuz ikisi birden çalışıyor. Bu konuda fikriniz var mı? CD Rom yerine Compact Flashı takıp çalıştırmak için ne yapmam gerekli?

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 08, 2020, 23:34:00 ÖS »

@Falcon

HDD ve CF, master & slave çakışması yaşıyor olabilir. CDROM muhtemelen slave modundadır.
Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Eylül 11, 2020, 16:39:54 ÖS »

Merhaba Atari dostları. Bir adet 1040STFM im ve bir Falcon um var. Falcon konusunda tecrübeli olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Falconum bildiğiniz gibi orijinal değil. 10GB lık bir hard disk ile kurulum yapmıştım yaklaşık 3 sene önce. Bu hali ile 10GB hard disk 10 adet diske bölünmüş durumda. el yapımı kablosu ile CD ROM da çalışabiliyor. CD ROM harici bir güç adaptöründen elektrik alıyor. Screnblaster denilen bir ara parça ile monitöre bağlanıyorum. Çözünürlüğü geliştirip ekranın daha iyi görünmesini sağlıyor. Falcon a dosya yüklemeyi şimdilik PC de yazdığım CD ler ile yapıyorum. anakart pili bitik olduğu için tarih ve saat doğru değil. Cihaz Alman klavye olmasına rağmen tuşlar İngilizce klavye gibi yazıyor. Y ve Z yerleri normal İngilizce klavye gibi. Birde yeniden temiz bir kurulum yapmak istiyorum Diski formatlamak ve bölümlemek için hangi programı önerirsiniz?
Bu cihazı geliştirmek ve kullanımını kolaylaştırmak için önereceğiniz eklemeler neler olabilir. Ben atari ile ilgilenmeyi bıraktıktan sonra bir çok yeni şey çıkmış galiba. Oğuzhan ın bana önerdikleri ile işe başlamayı düşünüyorum.

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Eylül 11, 2020, 17:25:23 ÖS »

Merhaba Atari dostları. Bir adet 1040STFM im ve bir Falcon um var. Falcon konusunda tecrübeli olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Falconum bildiğiniz gibi orijinal değil. 10GB lık bir hard disk ile kurulum yapmıştım yaklaşık 3 sene önce. Bu hali ile 10GB hard disk 10 adet diske bölünmüş durumda. el yapımı kablosu ile CD ROM da çalışabiliyor. CD ROM harici bir güç adaptöründen elektrik alıyor. Screnblaster denilen bir ara parça ile monitöre bağlanıyorum. Çözünürlüğü geliştirip ekranın daha iyi görünmesini sağlıyor. Falcon a dosya yüklemeyi şimdilik PC de yazdığım CD ler ile yapıyorum. anakart pili bitik olduğu için tarih ve saat doğru değil. Cihaz Alman klavye olmasına rağmen tuşlar İngilizce klavye gibi yazıyor. Y ve Z yerleri normal İngilizce klavye gibi. Birde yeniden temiz bir kurulum yapmak istiyorum Diski formatlamak ve bölümlemek için hangi programı önerirsiniz?
Bu cihazı geliştirmek ve kullanımını kolaylaştırmak için önereceğiniz eklemeler neler olabilir. Ben atari ile ilgilenmeyi bıraktıktan sonra bir çok yeni şey çıkmış galiba. Oğuzhan ın bana önerdikleri ile işe başlamayı düşünüyorum.

Klavyenizdeki tuşlar ile bastığınızda farklı karakter basması konusu direkt NVRAM RTC Clock ile alakalı, bu pilin değişmesi gerekli. Ayrıca NVRAM denilen programı kullanabilirsiniz. Bu pil , sistem saati bilgisi ve klavye set bilgisini tutuyor. Ayrıca açılıştaki Atari logosu pil değiştikten sonra daha küçük olarak çıkıyor.

Pil için
"https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://centuriontech.eu/product/rtc-falcon030/&ved=2ahUKEwj9haH_puHrAhWExoUKHZZuA1wQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw1BugPiPB1Y-sZMiGw6xPvp"
bağlantısını kullanabilirsiniz. Ben bu ürünle değiştirdim.

PC den Dosya transferi için Lotharek in NetusBee cihazını temin etmeniz büyük kolaylık sağlıyor.
« Son Düzenleme: Eylül 11, 2020, 17:28:56 ÖS Gönderen: freedom » Logged

Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Eylül 11, 2020, 20:20:15 ÖS »

Klavyenizdeki tuşlar ile bastığınızda farklı karakter basması konusu direkt NVRAM RTC Clock ile alakalı, bu pilin değişmesi gerekli. Ayrıca NVRAM denilen programı kullanabilirsiniz. Bu pil , sistem saati bilgisi ve klavye set bilgisini tutuyor. Ayrıca açılıştaki Atari logosu pil değiştikten sonra daha küçük olarak çıkıyor.

Pil için
"https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://centuriontech.eu/product/rtc-falcon030/&ved=2ahUKEwj9haH_puHrAhWExoUKHZZuA1wQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw1BugPiPB1Y-sZMiGw6xPvp"
bağlantısını kullanabilirsiniz. Ben bu ürünle değiştirdim.

PC den Dosya transferi için Lotharek in NetusBee cihazını temin etmeniz büyük kolaylık sağlıyor.
teşekkürler galiba pili değiştirmek şart.

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 06, 2020, 19:59:35 ÖS »

Merhaba Falcon 030 için değişiklikler yapmaya karar verdim. Bir adet iki CF kart takılabilen IDE aparat aldım. Kartların biri Master öteki Slave olarak çalışıyor. Bu adaptörden Türkiye'de bulamayınca amazon.de den sipariş verdim. sonrasında  HDDRIVE programım yoktu onuda Uwe Seimet ten satın aldım. Şimdi iki CF kart ile Falcon çalışmakta Slave olan kartı hem TOS hem de Windowsun görebileceği şekilde bölümledim. Slave olan kart PC ile Falcon arasında dosya transferi için iş görmekte. Umarım yakın zamanda yeni çalışmalara devam edebilirim- 3D yazıcı aldığım için boş vaktimin çoğunu o alıyor şimdilik .

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 06, 2020, 21:27:38 ÖS »

Güzel haberler

aldığın paratın linkini versene nasıl bir şey merak ettim.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Falcon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 07, 2020, 21:07:40 ÖS »

https://www.amazon.de/-/tr/dp/B0036DDXUM
Güzel haberler

aldığın paratın linkini versene nasıl bir şey merak ettim.

aldığım ürünün linki.
https://www.amazon.de/-/tr/dp/B0036DDXUM

Atari 1040STFM
Atari Falcon 030
Amiga 500
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: