Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Helium madenciliği  (Okunma Sayısı 2397 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yusufy
Üye
***
Mesaj Sayısı: 146


Üyelik Bilgileri
« : Kasım 12, 2021, 20:40:41 ÖS »

Selam arkadaşlar,
helium (HNT) madenciliği hakkında bilgisi olan var mı ?
diğer madenciliklerden çok farklı lora wan(RF) networküne bir node ekleyerek kazanmaya başlıyorsun gibi anladım. 
ilk bakışta mantıklı gibi görünüyor fakat cihazlar pahalı ve üreticilerin elinde cihaz kalmamış 10-20 hafta gibi teslim tarihleri var
hemen malum sitelere girip baktım, esas soru işareti bu sitelerdeki satış fiyatlarını görünce oluştu, aynı cihazı 4000TL ile 25000TL arası görünce bu işin içinde bir ..k var dedim
baktığım cihaz bobcat miner


https://www.teknoblog.com/helium-nedir/
Logged
Simon (Özay Turay)
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 7.757


Commodore Forever


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2021, 10:14:26 ÖÖ »

Nejdat abinin bu konuda bir videosu var dün karşıma çıkmıştı tesadüfen. Cihazın içinde Raspberry Pi varmış. Kendimiz yapamaz mıyız acaba? Masum

https://www.youtube.com/watch?v=XLODV43m0Fc
Logged

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Cydonian
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 741



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2021, 11:59:05 ÖÖ »

Sanki biraz zincir/piramit satışı sistemlere benziyor, adamlar bir coin çıkarıyor bir de bir wireless network alt yapısı için cihaz üretip satıyorlar, iki yerden aynı anda para kazanıyorlar, hem cihazdan, hem coin fiyatı artışından, hizmeti millet yapıyor, elk. ve cihaz parasını millet ödüyor, asıl parayı bu firmalar görütüyor, oh ne ala Kahkaha
Logged

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
yusufy
Üye
***
Mesaj Sayısı: 146


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2021, 19:59:47 ÖS »

nejdat abiden gördüm ilk
esas amaç iot için bir network ağı kurmak, adamlar lora wan ağı kurduruyor katılımcılara, tüm kurulum ve altyapı desteğini de madencilere iteliyor. araç takip sistemleri , uzak nokta sensörler, soğuk zincir takibi , alarm sistemleri vb. yüzlerce çeşit hizmetler sunacaklar, gsm operatörleri bu işi yapıyor ama maliyeti yüksek kalıyor lora wan sistemine göre, lora modülleri de çok ilginç çok düşük güçlü RF çıkışı olmasına rağmen uzun mesafelere data transfer edebiliyor, bound rate çok düşük ,ses görüntü gerçek zamanlı aktarmak zor. kurulan bu network ağına karşılık kazancın bir kısmını coin olarak veriyor. şimdi cazip gibi görünse de gelecekte bu kazançlar elde edilemeyebilir, o cihazlar da işimize yaramaz.
Logged
Levent (Lvnt)
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.396



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2021, 21:48:05 ÖS »

Sanki biraz zincir/piramit satışı sistemlere benziyor, adamlar bir coin çıkarıyor bir de bir wireless network alt yapısı için cihaz üretip satıyorlar, iki yerden aynı anda para kazanıyorlar, hem cihazdan, hem coin fiyatı artışından, hizmeti millet yapıyor, elk. ve cihaz parasını millet ödüyor, asıl parayı bu firmalar görütüyor, oh ne ala Kahkaha

@Cynodian: yanlız değilsiniz:
https://medium.com/personal-finance/bitcoin-is-a-giant-ponzi-scheme-ae4263008220

Tor network ile her türlü pis işi yapmayı da sağlıyor. Kullanarak bunlara dolaylı destek verenleri tebrik ediyorum.
Logged

Use the brute force, Luke
wizofwor
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 4.789


Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 13, 2021, 22:39:41 ÖS »

Hellium network, arkadaşlarında bahsettiği gibi iot çözümü. İlk defa bu projede duyduğum prof-of-coverage (kapsam kanıtı) teknolojisini kullanan bir blok zincir yapısı kullanıyor. Bu sistemde sağladığınız kapsam kadar ödüllendiriliyorsunuz.

Ödül kazanabilmeniz için kapsama alanınızda sizinkini haricinde iki cihaz daha olması gerekiyor. Çünkü kapsam sağlandığınızı kanıtlanabilmesi için Sorgulanan, Sorgulayan ve Tanık rolünde üç kullanıcı olmalı. Burada tabiri caizse bir sweet spot var. Etrafınızda çok fazla kullanıcı varsa rekabetten dolayı geliriniz düşüyor. Az kullanıcı olduğunda ise size talep olmadığı geliriniz için yine düşük olacak. Yani nereye dükkan açtığınız önemli.

Proje sayfasında kapsam haritasından nerelerde kaç cihaz var. Ne kadar gelir elde etmişler. Hepsini örebiliyorsunuz. Sistem ilgimi çektiği halde etrafımda başka kullanıcı olmadığından daha fazla araştırmamıştım.

Bu arada Hellium madenciliği için belli bir cihaza bağlı değilsiniz. LowRaWan destekli onaylı cihazlardan herhangi birini alabilirsiniz. Proje sayfasında 19 ayrı cihaz var. Kendiniz yaptığınız cihazlara şu an için onay verilmiyor. Ancak ileride staking özelliği gelecekmiş. Staking geldiğinde DIY LoRaWan Hotspotlara üzerinden HNT stake ederek networke dahil edebilecekmişiz.

 
Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: