Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetCep telefonunda C64 veya ZX Spectrum emulasyonu. Ayrica: Cep telefonunda Spyware
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Cep telefonunda C64 veya ZX Spectrum emulasyonu. Ayrica: Cep telefonunda Spyware  (Okunma Sayısı 22284 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 25, 2008, 17:06:23 ÖS »

Merhaba. Gecen ay otobusle sehirler arasi seyahat etmem gerekti. Otobuste bir kac kisi laptop getirmis oyun oynamaya basladilar. Benim de yanimda mutevazi (hatta zavalli kaldi artik) Motorola SLVR L7 telefonum vardi, bir kac oyunu oldugunu biliyordum ama hic oynamamistim. Araba yarisini oynamayi denedim, aklima direkt Lotus Esprit Turbo Challenge getirdi A500 zamanlarindan. Yine de pek sarmadi tabi. Eski oyunlar olsaydi da oynasaydim diye dusunurken aklima geldi JAVA (J2ME) uzerinden Sinclair veya C64 emulasyonu yapilir mi acaba diye. Eve gelince baktim, yapiliyormus! Hatta JME C64 diye bir emulator buldum, Sinclair icin de MobileZX var J2ME platformu icin. Ancak bunlarin ikisi de benim telefonumda calismadi. Sanirim telefonumun ozellikleri yetersiz geldi. Ama calissaydi keske.

Merak ettigim de bu tur J2ME emulatorleri calistiran var mi cepte? Hizi nedir? Bir de merak ediyorum, Java applicationlarda spyware filan olabilir mi ? Yani ornegin, kotu niyetli birisi Java programa trojan gibi ozellikler ekleyip, telefonumuzdan haberimiz olmadan SMS filan gonderip kontorlerimizi yer mi ?

Gecen gun "casus cep telefonu" programi gordum de. Programi yukleyince, telefon onceden ayarlanan bir numaradan arandiginda calmak yerine otomatik acilip ortamdaki sesleri karsiya iletiyormus. Bu tur birseyin istegimiz disinda telefonumuza bulastigini dusunmek bile istemiyorum.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2008, 17:25:47 ÖS »

Asagidaki resim denemelerimin son durumu gosteriyor Baska telefonlari bilmem ama, eger siz de benim gibi bir SLVR uzerinde calistirmayi dusunuyorsaniz, denemeyin bile. Cunku ASIRI YAVAS calisiyor. Oyunun basindaki normalde 3 saniyelik geri sayim 52 saniyede bitti.

* SinclairEmu-memrah.jpg (76.33 KB, 640x479 - Görüntüleme: 3341 kez.)
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2008, 19:03:00 ÖS »

ben aşağıdaki siteden cep tel. icin bir c64 emulatörü (JME C64 1.7) indirdim, telefon nokia 9500, program çok güzel çalıştı, bunun casus bir yazılım olup, telefonumun dinlenebileceğini ise bilmiyorum, ama site yasal bir site ve indiren sayısı ise çok fazla, buna güvenerek yükledim.
http://mosh.nokia.com/content/401D4E40345DAB10E040050AEE043526

yb
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2008, 20:42:37 ÖS »

yucel, C64'un emulasyon hizi nedir? Gercek C64 hizina ulasiyor mu senin telefonun ?

Ekleme :Senin telefonun da telefon degil laptopmus masallah. Simdi google dan baktim.

Bendeki bu spyware paranoyasi yeni basladi. Bu gibi siteler yuzunden :

http://www.sicaktakip.com/

http://www.endoacustica.com/spy_telephone.htm
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2008, 20:48:36 ÖS Gönderen: memrah » Logged
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2008, 21:07:07 ÖS »

selamlar memrah, cep e yüklediğim c=64 emulatoru kullanımı zor bir yazılım, ekranda karekterleri görmeniz de çok zor bu nedenle önce texte yazıp ordan c64 ekranına gönderme kolaylığıda sağlamışlar ama program çok yavaş çalışıyor, ayrıca emulatorde çalıştıracağın program veya oyun simbian veya jar. tabanlı olması gerek, bunu bulmak da ayrı bir mesele, telefonda bir nostalji olarak duruyor sadece, kısacası telefondan c=64 olmuyor bence.

yb
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2008, 21:14:56 ÖS »

Katiliyorum. Ben de ZX Spectrum (MobileZX) denedim, yukarida gordugun gibi. O da pek olmadi. Nostalji olarak silmeyeyim dursun dedim. Sadece 60K ne de olsa.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2008, 21:23:24 ÖS »

Nokia 9500 için Frodo'yu tavsiye edebilirim. Ben memnundum.

http://koti.mbnet.fi/~haviital/index.shtml?projects_frodo

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2008, 00:37:47 ÖÖ »

Ben de 3 gün önce ZxBoy'u kurdum bir S60 telefona, şaşırtıcı derecede hızlıydı, ve yetmedi, içindeki game browser istediğiniz oyunu internetten anında çekip oynatıyor bile

Tabiiki benim zx takıntım üzerinde birşeyler yaratmakla bağlantılı olduğu için cep telefonlarından birşey beklemez hale geldim. beni kesmedi.
« Son Düzenleme: Nisan 26, 2008, 00:39:32 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2008, 10:22:00 ÖÖ »

Alcofribas, frodo gerçekten çok güzel bir emulator ama ben basicde kendi yaptığım programları açamıyorum sürekli "bu bir frodo.snap.dosyası değil" mesasıjı alıyorum, bu programları tekrar yazmak da çok zor, sen bu sorunu nasıl çözmüştün? oyunların ve demoların yüzde 80 i sorunsuz çalışıyor.

yb
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2008, 13:15:53 ÖS »

Alcofribas, frodo gerçekten çok güzel bir emulator ama ben basicde kendi yaptığım programları açamıyorum sürekli "bu bir frodo.snap.dosyası değil" mesasıjı alıyorum, bu programları tekrar yazmak da çok zor, sen bu sorunu nasıl çözmüştün? oyunların ve demoların yüzde 80 i sorunsuz çalışıyor.

Yanlış hatırlamıyorsam tek dosya sistemi Frodo'da desteklenmiyordu. Yani .prg uzantılı olarak değil de disket image i olan .D64 veya kaset için T64 kullanman lazım. D64 editor olarak şunu buldum ama Commodore tayfası daha iyi programlar da söyler eminim.

http://almighty.c64.org/d64editor.html

yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2008, 01:04:28 ÖÖ »

prg. uzantılı dosyayı d64. veya t64 formatına çevirmesini bilen arkadaşım var mı acaba?

yb
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: