Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Multitasking  (Okunma Sayısı 6203 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 12, 2008, 19:50:50 ÖS »

Gözünü sevdimin multitaskingi Kahkaha

* msn.JPG (11.7 KB, 439x42 - Görüntüleme: 1493 kez.)
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2008, 23:59:44 ÖS »

mesela sinemaya gidebiliriz, yemek yapabiliriz, muhtardan ikametgah ilmuhaberi alabiliriz, evde biri varsa taş makas kağıt oynayabiliriz bu süre içerisinde

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 13, 2008, 08:03:16 ÖÖ »

Sen Amiga'larını temizlesen yeter tabu.Anladın sen onu

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2008, 12:32:08 ÖS »

Gözünü sevdimin multitaskingi Kahkaha

En azından WinUAE'yi çalıştırıp orada multitasking yapabilirsiniz, güncelleme & yükleme işlemleri esnasında
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2008, 13:25:40 ÖS »

ayrıca süper de bir yalandır o "beklerken başka işler yapabilirsiniz" olayı. bir kere makineyi baştan kurarken msn live kurulumu sırasında amcamların "başka işler yapabilirsiniz" mesajından installerın diğer installerlarla çakışmayacağı sonucunu çıkararak adobe cs3 paketini eş zamanlı install etmeyi denemiştim. bir güzel patladı adobe installerı. sonra uninstall->restart->install ile problemsiz yükledim adobe cs3'ü. kısacası başka işler derken ancak notepad falan açabilirsiniz demek istiyorlar orada
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 13, 2008, 13:55:12 ÖS »

Ancak bekleriz de bekleriz.
Bakarız daha olmamış
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2008, 17:26:37 ÖS »

@Skate

'Başka işler yapabilirsiniz' genelde yalan oluyor gerçekten de. Bilgisayarı kendi haline bırakıp 30 dk sonra başına tekrar döndüğünüzde, onay bekleyen bir diyalog vb ile karşılaşınca yine sinirleriniz bozuluyor

Kahve vb içecekseniz bile aletin karşısında içmeniz gerekiyor.

Bu arada ne hikmetse CPU iddle time %80 görünmesine rağmen bu işlem gücünün %20'sini bile adam gibi kullanamıyorsunuz install'lar esnasında. Zaten Windows'ta CPU kullanımını bir türlü çözemedim, bir RAR dosyası açmaya çalıştığımda CPU zamanının %80'ini falan kullanamıyor bir türlü, önceliği de arttırsanız %40-50'de kalıyor, CPU yükünü arttırıp işlem süresini kısaltamıyorsunuz. Yorumlarınız?
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 13, 2008, 18:07:48 ÖS »

RAR açarken CPU'nun tamamının kullanılmaması gibi durumlar genellikle başka limitlerin etkilerinden kaynaklanıyor. Açmakta olduğunuz RAR baştan komple hafızaya alınıp işlem görse CPU tavana vurabilir belki. Ancak genellikle harddiskten kaynak dosyayı okuma, sıkıştırılmış dosyayı açma ve hedef/geçici dosyaya kaydetme gibi işlemlerde okuma/yazma süreleri de zaman alıyor. Dolayısıyla CPU gücüne ihtiyaç duyulan kısımlar, okuma/yazma işlemlerinin arasında kalan bölümde işlem gördüğü ve bunun da tam bir devamlılığı söz konusu olmadığı için CPU'da boş zaman kalıyor hep. Ayrıca amaç her programın CPU'yu tavana vurdurması da değildir elbette ki. İnsanlar "bir RAR açana kadar tüm makinem kasılıp kalıyor" diye şikayet eder aksi halde.

Bir de unutulmaması gereken durum sizin task manager ve türevlerinden ayarlayabildiğiniz öncelik kademelerinin haricinde bir de programın kendi içersinden yapılan ayarlar vardır. Bu ayarlar istenildiği taktirde sizin yapacağınız ayarlara göre öncelik teşkil edebilir. Yani siz ne kadar öncelik tanımaya çalışırsanız çalışın, program eğer CPU'ya alan bırakmak istiyorsa bırakacaktır. Mesela boş CPU'yu kullanan arkaplanda çalışan programlar bunların en güzel örneğidir. Siz istediğiniz kadar öncelikleriyle oynayın, o programlar her zaman CPU'da başka prosesler olmadığı sürece CPU'yu yüksek yüzdeyle kullanır, başka prosesleri algıladığı anda öncelik seviyesini düşürürler. Ya da en azından bunu yaptıklarını iddia ederler
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 13, 2008, 18:37:05 ÖS »

Artik son kullaniciya yavaslik hissettiren durumlarin cogu RAM bellek yetersizliginden , HD erisim hizlarinin az olmasindan , BUS'in yavas olmasindan ve grafik uygulamalarinda ekran kartinizin dusuk model olmasindan kaynaklaniyor.
RAM bellek yetersizligini seri uretim sonucu ucuzlayan donanimlar sayesinde nerdeyse cozduk sayilir.
HD erisimi senelerdir cozulemeyen bir dava kesa en yavas gelisen donanim HDD. RAM HDD gibi cozumler olsa da su an cok ciddi pahalilar.Bu yuzden super bi sistem yapsaniz da HDD sorunu her zaman onunuzde bir engel.
BUS hizina daha ne yapilabilir bilmiyorum pek de bi fikrim yok...
Grafik kartinda da para konusur baska da bisey olmaz...

Sonuc : Aslinda bence su anda CPU nerdeyse rahat kullanim olayinda ucuncu hatta belki dorduncu sirada...

Ben de donanim biliyorum kendi acimdan cevapladim :p
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2008, 14:08:53 ÖS »

İşin doğrusu bir vücudun sağlıklı olması için tüm organların sağlam ve uyum içinde çalışıyor olması gerekir. Eğer karnınız ağrıyorsa, bacaklarınız ne kadar sağlam da olsa maç yapamazsınız.

Vay be, feylesof günümdeyim sanırım. Neyse, Atatürk'ün sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur sözünden hareketle, kasa, psu, anakart sağlam değilse, cpu bütün gün bilimsel araştırma yapsa neyleyim?

SOn olarak da, ne kadar ekmek, o kadar köfte demişler, yani bastır parayı, ekmek al ki köfteyi koyacak yerin olsun.. falan filan.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: