Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PLAYSTATİON 3 FİYASKOSU  (Okunma Sayısı 8174 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 04, 2009, 23:06:43 ÖS »

Bizim insanımız ticareti filan bilmez.

“Allah allah, neden öyle dedinki” demeyin; 50.000 tane neden sayabilirim. Bugün sadece birkaçından bahsedeceğim.

Levent Playstation 3 almış. Oyuna filan çok meraklı olduğundan değil; üzerinde Blu-Ray geldiği için. Teknosa’da yaşadığı bir dizi rezaleti az önce anlattı. Kısa bir özet geçelim:

Teknosa, ABD fiyatı 499$ olan Playstation 3′ü 1500 YTL’ye, yani yaklaşık olarak ABD fiyatının 2 katından fazlasına satıyor. Elbette Teknosa bu fiyatı tek başına belirlemiyor. Playstation 3′ü her kim ithal ediyorsa, bu facia fiyattan en başta onlar sorumlu. Başka bir ülkede yaşasaydık, “kardeşim nedir bu fiyat, nasıl uydurdunuz bunu böyle?” diye arayıp sorardım ama Türkiye’de bunu yapmaya tenezzül etmiyorum. Muhtemel cevaplar -cevap denirse- şöyle: “Şirket politikası”, “Vallahi inanılmaz vergi koymuş devlet, bize de acaip pahalıya geliyor, yeminle 3 dolar zor kazanıyoruz tanesinden”…

Kimse bana vergi, gümrük, ÖTV filan demesin; çok iyi biliyorum vergileri. Türkiye distribütörünün Playstation 3′ü 499 doların çok altında bir fiyata aldığını da biliyorum.

Bu fiyatın en büyük suçlularından biri de Sony’nin ta kendisi, o da ayrı konu. ABD’de, Avrupa’da neredeyse sıfır kar ederek, o da zar zor sattığı cihazın Türkiye’de neden iki kat pahalı olduğunu zahmet edip sormak aklına gelmiyor mu?

Mantığı ben söyleyeyim. 500 doların da yeterince pahalı olduğunu, zaten bu fiyattan alıcısının az olacağını, alanın da 1200 doları paşa paşa verecek kitle olduğunu hesaplıyorlar. Yanlış. İnadına Playstation 3 almayacağım, tanıdığım herkese de almamasını öğütleyeceğim. Üstelik çok sevdiğim, çok akıllıca tasarlanmış bir konsol; hatta süperbilgisayar olduğu halde.

Levent’in diğer şikayetleri genelde Teknosa ile ilgili. İçinden oyun çıktığını söylemişler; ancak kasada ödemeyi yaptıktan sonra “aa içinde oyun yokmuş meğerse” diye ağız değiştirmişler. Aslında benim bildiğim Levent mağazayı dağıtırdı ama nedense celallenmemiş. Oysa en son bir Apple mağazasına gittiğimizde çok farklı şeyler yaşanmıştı(!)

Ayrıca Teknosa kurnazlık edip Playstation 3 oyunu satmıyor! Bu ilk bakışta aptalca gelebilir; ama herhalde 100 dolarlık Playstation 3 oyunlarıyla müşteriyi korkutmak istemiyorlar.

Bu da fiyaskonun ikinci perdesi. Türkiye’de Playstation 3 oyunlarının satış fiyatı, ABD’nin 3-4 katı.

Oyunları ithal edenler, senelerdir “korsan çok yaygın, oyun satamıyoruz” diye bikbikleyen şirketler.

Bu kafayla daha da satamazsınız. Hatta umarım hiç satamazsınız. Çünkü adamı keriz yerine koymanın da adabı var.

Dünyanın gelir dağılımının en bozuk olduğu, kişi başına milli gelirin dibe vuran dolara rağmen en kelek AB ülkesinin üçte biri kadar olduğu ülkede, dünyanın en zengin ülkesinin 2 katına Playstation 3, 4 katına da oyununu satmaya çalışıyorsunuz.

İsviçre’nin zengini ile aynı seviyede olan bir avuç insan buna tınlamayabilir. Çünkü onların çoğu da, o paraları şaibeyle, ithal ikame kalkanıyla, ihale fesatlarıyla filan kazandılar. Haydan gelen huya gider.
Doğrusunu isterseniz, o kesimin çoğu da Playstation 3 almıyor. Babalarının aldığı Ferrarileri filan parçalayarak Need For Speed’in “gerçeğini oynuyorlar”.

Levent, plazma TV’sini ve satın aldığı Blu-ray diskleri izlemek için almış Playstation 3′ü. Türk kazığı yediği halde, para karşılığında elde ettiği faydaya bakarsanız, hala karda. Ama çoğu PS3 alıcısının böyle bir durumu yok.

Beyler, artık Tahtakale tüccarlığı devri biraz geçti. Aziz Nesin’in YE-PE-TAŞ hikayesi hoş bir nostalji oldu. Artık hemen herkes, Internet sayesinde satın aldığı herşeyin yurtdışı fiyatını da biliyor.

Ne olacak ben söyleyeyim. Benim gibi birsürü insan, PS3′ün fiyatının biraz daha düşmesini bekliyor. Elbet ABD fiyatı 300 dolara düşecek; işte o gün birsürü adam Dubai’den filan kaçak PS3 getirmeye başlayacaklar; Tahtakale’deki meşhur pasajda 350 dolara PS3 satılmaya başlayacak. Kopya koruması filan kırılmış oyunlar tezgahları süsleyecek. PS3′ü Türkiye’ye getirenler ise (oyunları da tabi!) ilk voleyi vurduklarıyla kalacak ve tek bir cihaz ya da oyun satamayacaklar. Sonra Playstation 4 çıkana yine korsan morsan lafları edecekler. Haksız rekabetten filan bahsedecekler. Herkes layığını eninde sonunda bulur!

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2009, 01:48:55 ÖÖ »

Cok ironik be,cok uzak be.Bundan hemen once ki mesajda Arda "internette aramak kırmaktan daha uzun sürüyor" diye noktalamis olayi , o koca kafasiyla.Rtuk arkadasim da ps3'e kizmis olacak ,template bulmus bir yerden ,bizim icin yapistirmis buraya sagolsun.

Pc toplama ,overclock yapma ,windows kurma ,rapid dosya indirme (resimli) ,super pi testi gibi basliklar da gayet mumkun gozukuyor artik.Her neyse,paylasim icin tesekkurler ,emegine saglik ,+rep.

Bu kadar mi ?
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2009, 09:48:09 ÖÖ »

Haklısın kardeş, ben bazı cihazları cihazdan fazla shiping ödeyip yurtdışından alıyorum yinede %30-50 ucuza geliyor Masum) keşke her ürünü getirebilsek. Teknosadan bir arkadaşım 1 gb sd kartı 70 liyara almıştı ben aynı tarihlerde internetten 2 gb kinston sd kartı 43 tl ye almıştım.

this is amiga speaking.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2009, 13:48:18 ÖS »

Olur ,mesajim yanlis anlasilir diye ekliyeyim. Alinti bir yaziyi direkt buraya copy/paste etmeyi anlamiyorum.Madem iki satir yazi yazabilecek fikre sahip degilsin ,kelami eden zatin adini ,sitesini ilistir bir koseye hic degilse.

Bu kadar mi ?
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2009, 15:04:40 ÖS »

Bu arada biraz kafayı çalıştıran kimse 1500TL'den PS3 almamıştır. Ben bile fazla araştırmadan Bimeks'in bir kampanyasından 700TL'ye PS3/80GB (dolar 1.6TL civarındaydı) almıştım.

Bunun dışında oyunlar GG'de ve DH forumları gibi yerlerde çok daha uygun fiyatlarda satılıyor. Birçok kişi de yabancı sitelerden oyun getirtiyor.

Ayrıca Metal Gear Solid, Gran Turismo, Tekken, God of War, Little Big Planet, Ratchet & Clank, Resistence, Killzone gibi PS3 exclusive oyunlarla işiniz yoksa daha uygun fiyatlara bir Xbox360 alırsınız, oyunları da daha ucuza bulabilirsiniz.
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2009, 18:11:10 ÖS »

şimdi cevap vereyim ps3 lere bakarken googlede bu yazı ilgimi çekti
paylaşayım istedim çünkü aynı rezalet birebir teknosadan 5+1 aldıgımda başıma gelmşti cihazı aldım misafir vardı 3 gün sonra kurdum cazırtı geliyordu hiç açmadıgım halde degiştirme yapmadılar fabrikasına yolladılar ilk yanlış yere gönderdiler profilo servisine cihaz tam 1 ayda geri geldi
üstelik çogu şey hemen hemen herşey piyasadan daha pahalı
ayrıca denemek istediginde bir cihazı denettirmiyorlar sıfır kutusunda
birşey olmaz olursa 24 saat içinde getirin degiştiririz diyorlar.
iade edersenizde 100 de 15 kesinti yapıp paray cukkalıyolar.
arkadaşlar gerçekten pahalı türkiyede elektronik cihazlar
vakın ebayda 2.el 50 dolara ps2 satan var bizde ne kadar
200 lira arz talep meselesi biryerde
ha link vermedim sevmiyorum öyle şeyleri sadece ihtiyaç hallerinde topik linki vermeyi sevmem ama alıntıdır yazmadım hatalıysam 0536 .........
saygıyla...

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
screen
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2009, 20:11:40 ÖS »

teknosadan ürün alınır aslında neden olmasın 1 hafta kullanıp geri vercen Kahkaha herkes bunu yaparsa bak bakalı nasıl hizmet yapıyorlar.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2009, 09:59:56 ÖÖ »

Teknosada en son 1050 TL civarındaydı Playsatıon 3 ler.
Bir ara Mediamark, Gold ve Bimeks de uygun kampanyalar vardı
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2009, 21:22:31 ÖS »

Ben de şunu anlamadım. Teknosa'dan alma zorunluluğu mu var. Daha gözümün önünde 45 liralık DVD yazıcıyı 65 TLye sattılar. Fiyatları öyle. Biraz dolaşır bakarım daha ucuz yerden alırım.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: