Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımSheepShaver ile x86 MorphOS
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SheepShaver ile x86 MorphOS  (Okunma Sayısı 3579 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 25, 2010, 16:17:56 ÖS »

Yeni çıkan Mac OSX Lion'la ilgili yazılanlara bakarken fazla derine inmiş olacağım ki ShapeShaver diye bir emulatör buldum. Kendisi x86 Mac kullanıcılarının OS9 kurmak için kullandıkları bir araçmış.

ShapeShaver linki burada:
http://sheepshaver.cebix.net/

x86 üzerinde OS9 kurulumunun linki burada:
http://uneasysilence.com/archive/2006/08/7352/

Acaba aynı teknikle x86 Mac mini üzerine Morphos kurmak için kullanılabilir mi? Deneyebilecek olan var mı?

Blasterreal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2010, 16:26:10 ÖS »

Çalışmaz nedeni ise şu Mac OS işletim sistemi BSD üzerine geliştirilmiş bir işletim sistemi hem PPC hem İntel üzerinde sorunsuz çalışan kodları çalıştırır. Yaptıkları iş basit basit bir kernel değişikliği ile PPC kernerlini X86 kerneli ile değiştirmek. Kernel otomatikman diger ppc programlarını çalıştırabilir hale gelmekte bu sayede. Morphos kerneli BSD ile alakasız bir kernel tamamen ppc ile çalışabilecek bir kernel. Morphos 5 sürümüne kavuştuğu zaman X86 mimarisinde çalışabilir yani port edilebilir olma ihtimalide var. Morphos 5'mi ölme  eşeğim ölme diyesi geldi insanın bir an

Morphos 5 ibaresini tasadüf bir ara yabancı forumlarda gördüm Deverloperin biri söylemişti kim bilir belki dalga geçmekiçin söylemiştir.
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2010, 16:28:11 ÖS Gönderen: Blasterreal » Logged

Amiga 1200
ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom
Amiga OS 3.9
------------
Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD
Morphos 3.9
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: