Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBilen Ustalara Danışmak İstiyorum.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bilen Ustalara Danışmak İstiyorum.  (Okunma Sayısı 3861 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nightwolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 02, 2011, 11:54:37 ÖÖ »

şuan kullanmakta oldugum crt monitörden kurtulmak istiyorum gözlerimde ciddi manada sorunlar yaşıyorum.
sizlerden ricam ben 32'' lcd tv almak istiyorum.tabi aynı zamanda pc monitörü olarakta kullanmak istiyorum aslına bakarsak sadece monitör diyelim. bana 800 ila 1000tl arası hangi tv yi önerirsiniz.ve ne özellikte olsun şimdiden teşekkürler...

dr.alban_ it's my life,no coke,born in africa,hello africa
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2011, 12:20:04 ÖS »

Monitör olarak kullanacaksan durum değişir tabi ama TV'da dikkat edeceğin kriterler kontrast oranı ve işlemci ve işlemciye bağlı olarak değişen tazeleme hızı. Kontrast oranının yüksek olması daha renklerin daha parlak olmasını sağlayacaktır, özellikle siyah ve koyu tonlarda faydalıdır. Düşük kontrastlı televizyonlar koyu ve parlak renklerin bir arada olduğu görüntülerde soru yaşayabilirler.

İşlemcinin iyi olması da upscaling yaparken daha gelişmiş filtreler kullanılacağına işaret ediyor. Yani görüntü daha az bozulacaktır. Daha iyi işlemci daha düşük tepki süresi anlamına da geliyor. Bu da hızlı değişen ekranlarda, özellikle de oyunlarda daha az bulanıklık demek. Aynı zamanda 200,300,400Hz gibi yüksek tazeleme hızı sunan işlemciler araya normal yayında olmayan frame'ler ekleyerek bu bulanıklık etkisini daha da azaltıyorlar.

Marka olarak pek çok TV'nin panelini üreten Samsung'u önerebilirim. LG'den de çok memnun olanlar var. Diğer markaları bilmiyorum.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2011, 12:40:07 ÖS »

şuan kullanmakta oldugum crt monitörden kurtulmak istiyorum gözlerimde ciddi manada sorunlar yaşıyorum.
sizlerden ricam ben 32'' lcd tv almak istiyorum.tabi aynı zamanda pc monitörü olarakta kullanmak istiyorum aslına bakarsak sadece monitör diyelim. bana 800 ila 1000tl arası hangi tv yi önerirsiniz.ve ne özellikte olsun şimdiden teşekkürler...

Samsung LE-32C530, FullHD olması, USB üzerinden medya oynatım özelliği (HD MKV dosyalarını oynatabiliyor) ve uygun fiyatı (bir yakınım geçen gün Electroworld'den 899TL'ye aldı) ile dikkat çekiyor, tek kusuru 100Hz olmaması.

Yalnız 32 inç LCD'ler PC ile yakından kullanım için pek uygun değiller, eğer yakından kullanacaksan maksimum 26 inç almalısın.

Bunun dışında LG ve Samsung'un hemen her ürününde PC için 1:1 pixelmapping desteği mevcut olduğundan rahatlıkla TV'nin natif çözünürlüğünü (örn. 1920x1080) kullanabilirsin.

Bunun dışında biraz daha paraya kıymayı düşünüyorsan en azından 100Hz ve LED TV'den şaşma derim.
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2011, 15:31:20 ÖS »

LG M2794DP modelini kullanıyorum.
Zamanında kampanyayla 700e almıştım.
Şimdi 800 tl civarlarında.

Hem tv hem monitor. HD olduğunu söylememe gerek olmasada söyledim

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
nightwolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2011, 17:21:47 ÖS »

philips 32PFL 5405  32 inch FULL HD LCD

bütceme uygun gibi şu an siz ne dersiniz.

dr.alban_ it's my life,no coke,born in africa,hello africa
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: