Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Xbox Pc bağlantısı  (Okunma Sayısı 16148 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 06, 2008, 17:06:37 ÖS »

Arkadaşlar eğer elinizde Xbox varsa (Xbox360 değil) çok sağlam bir multimedya aletine sahipsiniz demektir. Bu alet ile öncelikle oyun oynayabilir, emülatörler kurup eski konsolların ve bilgisayarların keyfini televizyonda çıkarabilir, müzik dinleyebilir, fotoğraflarınıza bakabilir ve de hiçbir codec sorunu olmadan hertürlü formattaki filmleri izleyebilirsiniz. Şimdiye kadar kullandığım en iyi divx player diyebilirim. En güzel özelliği ise film, müzik ve fotoğraflarınızı pc-xbox arasında ağ kurarak pc üzerinden kullanabilirsiniz. Nasıl yaparım diyorsanız çok kolay olan bağlantıyı kısaca açıklayacağım. Aşağıda anlatacağım Evox kullananlar için geçerlidir.

Gerekli malzemelerimiz;

1. Bir adet Ethernet kartı
2. Bir adet PC
3. Bir adet XBOX
4. Bir adet yeterli uzunlukta cross kablo
5. FTP programı.. (Flashfxp)

Yapılacaklar:

1. PC de ethernet yoksa basit bir ethernet kartı alın ve kurun. Gerçi günümüzde her pcde onboard bulunmakta. Cross kablo olarak bilinen kablodan edinin ve xbox-pc bağlantısını yapın.

2. Xbox'ı açın ve aşağıda vereceğim ayarları yapın:

Network:
SetupNetwork=Yes
StaticIp=Yes
Ip=192.168.0.3
SubNetMask=255.255.255.0
Defaultgateway:
DNS1=0.0.0.0
DNS2=0.0.0.0

FTP
Enable=Yes
Password=xbox
Igr=No

3. PC de network kismindan Ethernet in ozelliklerine girin:
Ip=192.168.0.2
Subnetmask=255.255.255.0
Gateway= Boş bırakın
Dns= Boş bırakın

4. FlashFxp yi açın ve Site Manager dan Xbox bağlantı ayarlarınızı yazıp save edin.

Host: 192.168.0.3 (Dikkat bu IP ye, Xbox'ınızın statik IP si olacak)
Username ve password ise xbox olacak.
Port=21 olmalı
Options sekmesinden passive mode üzerinde check var ise kaldırın.

FlashFXP ile connect olun ve keyfinize bakın..

!! C:\ dizininden emin olmadikca birşey silip kopyalamayin. !!

Sadece e:\ yada f:\ uzerinde islem yapin..

Önemli bir konu ise bağlantıda başarılı olursanız sonrasında bağlanmak istediğinizde önce pc sonra xbox'ı açın. Diğer türlü bağlantı yavaş olabiliyor.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2008, 17:16:35 ÖS »

Bir iki defa niyetlendim...Alamadım...Bir tanesini GG'de kazandık, satıcı yollamadı birini kıl payı kaçırdık Uygun fiyata bulunca alacağım...Alınca denerim

Güzel paylaşım...Respectsz (Anlayan anladı)

pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2008, 17:18:24 ÖS »

Ben artık filmleri xboxta izliyorum. Codec sorunum kalmadı. Dvdye de çekmeden direk pc bağlantısı kurarak izlemek güzel oluyor gerçekten.
erci77
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2008, 19:37:15 ÖS »

Pc Varken XBox ı neden araya sokuyoruz ben onu anlamadım... Ekran kartlarının zaten TV out u var boşuna Xbox ı çalıştırıp elektrik harcamanın bi anlamı yok PC varken evde... Kahkaha
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2008, 08:32:22 ÖÖ »

En önemli nedeni 50 Hz 70 ekran tüplü tvde pcnin çok ta net görüntü vermiyor olması. Bir diğer unsur da televizyonun salonda pcnin ise odamda olması.
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 07, 2008, 09:57:44 ÖÖ »

Pc Varken XBox ı neden araya sokuyoruz ben onu anlamadım... Ekran kartlarının zaten TV out u var boşuna Xbox ı çalıştırıp elektrik harcamanın bi anlamı yok PC varken evde... Kahkaha

Benim acimdan en onemli artisi big screen tv'lerde S video kablosunun catlak patlak yusyuvarlak olmasi
Ha bunun disinda cogu plazma tv'de artik VGA girisi var guzel ve kaliteli(gold plated felan) bir uzatma kablosuyla 30metreye kadar kayipsiz ve sorunsuz goruntu aktarilabilir ama bunun diger bir problemi bilgisayari da tvden kullanmak zorunda kalabilirsiniz.
Ne yapilabilir cift cikisli bir ekran karti bulunarak bu is cozulebilir yada cift ekran karti ile cozulebilir.
Yada araya bir monitor switch koyarak monitore yada tv'ye yonlendirilebilir...

XBOX su an en ucuz ve sorunsuz Divx playerdir
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 07, 2008, 10:38:24 ÖÖ »

XBox benim evimdeki en faydali cihazlardan birisi su anda.

Hatta, hayatta kullandigim en faydali cihazlardan birisi desem yalan olmaz.

Network üzerinden router'imden DHCP ile IP aliyor, PC'mde paylastirdigim 320GB'lik bir sabit diskten de filmleri XBox Media Center'dan izliyorum. Hic bir codec ekleme ya da güncelleme geregi duymadim. WMV'de FLV'ye kadar irili ufakli ne kadar video varsa sorunsuz oynatiyor ve altyazi secenekleri de detayli sekilde konfigüre edilebilir.

Ayrica ortalikta Divx CD'leri falan da dolasmiyor artik evde. Evde Philips Divxplayer var ve aylardir power butonuna bile basmadim.

Alıntı
Pc Varken XBox ı neden araya sokuyoruz ben onu anlamadım... Ekran kartlarının zaten TV out u var boşuna Xbox ı çalıştırıp elektrik harcamanın bi anlamı yok PC varken evde..

En son notebook'umu TV'ye baglayip film izleme cabamda sonuca 3-4 saatte interneti alt üst ettikten sonra ulasmistim ve Teknosa'dan gidip kablolar almam gerekmisti. Ayrica Windows'u da TV üzerinden kullanmak gerektigi icin o kalitede tam bir kabus olmustu. Malesef ayni sey olmuyor. Ayni kalitede de olmuyor.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 07, 2008, 10:54:48 ÖÖ »

Ekran kartı TV-out meselesi karttan karta çok değişiklik gösterebiliyor. Mesela bende zamanında bir ATI kart vardı (tahminen 9800Pro), onun "theater mode" (sanırım) diye bir modu vardı. Media Player penceresinde oynatılan video'yu direkt olarak TV'ye full screen aktarabiliyordu. Monitör'de de normal desktop görünmeye devam ediyor bu sırada. Oldukça pratik ve güzeldi. NVIDIA'larda bu özellik yoktu o zaman. O zamandan beri ATI kart kullanmadım, belki bu "theater mode" yeni kartlarda da vardır.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 07, 2008, 16:38:35 ÖS »

Elinde satılık orjinal microsoft gamepad ve xbox optik kablo olan var mı?
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 07, 2008, 16:43:22 ÖS »

Bende bir gamepad olacak ama sanirim bir tusu düsmüstü... Ben de DVD kumandasi ariyorum ama bulamadim henüz...

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Haziran 16, 2008, 01:24:15 ÖÖ »

Evet arkadaşlar, ben de XBOX tv kablosu arıyorum. Yanında başka ürünlerde alırım, ya da geniş arşivimle takas yapabilirim?

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Haziran 16, 2008, 02:53:58 ÖÖ »

Ekran kartı TV-out meselesi karttan karta çok değişiklik gösterebiliyor. Mesela bende zamanında bir ATI kart vardı (tahminen 9800Pro), onun "theater mode" (sanırım) diye bir modu vardı. Media Player penceresinde oynatılan video'yu direkt olarak TV'ye full screen aktarabiliyordu. Monitör'de de normal desktop görünmeye devam ediyor bu sırada. Oldukça pratik ve güzeldi. NVIDIA'larda bu özellik yoktu o zaman. O zamandan beri ATI kart kullanmadım, belki bu "theater mode" yeni kartlarda da vardır.

TV out u olan bütün ekran kartlarında(son 10 yıldır) var bu özellik ve adı video overlay. Kartın sürücüsünü bulamadığınızda nvidea detenator u kurun yine olur bu özellik, 2. monitör özelliklerinde full screen video yu automatic seçerseniz tüm media player da oynayan videolar overlay üzerinden 2.çıkışa gider. TV çıkışa bi kablo bağlayıp sinyali döndermezseniz(auto dedect) açılmaz bu özellik...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 03, 2011, 16:06:40 ÖS »

Arkadaşlar xbox ve pc arasında acaip bir bağlantı sorunum var. Fikri olan varsa sevinirim.

Normalde c-xbox tool kullanarak windows7 yüklü bir notebooktan 1 yıldır transfer yapabiliyordum ama şu an yanımda olmadığından xp pro yüklü eski bilgisayarımda aynı ayarlarla deniyorum, olmuyor.

Bağlanmaya çalışınca "Socket error 100054" arızası veriyor, firewall komple kapatınca da "Socket error 100060" arızası  Antivirüsle de ilgisi yok çünkü onu da kapattım ama bir türlü haberleşemediler. Aynı sistemin yüklü olduğu atari kabinine çevirdiğim makinamda deniyorum (belki notebookta sorun vardır diye) onda da aynı arızaları veriyor. Çözüm önerisi olan var mı?  Ney

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: