Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımBad Sector'lu Hdd 'leriniz Atmayın... Amiga'nızda formatlayın...
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bad Sector'lu Hdd 'leriniz Atmayın... Amiga'nızda formatlayın...  (Okunma Sayısı 9174 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 06, 2007, 18:15:33 ÖS »

Merhaba Arkadaşlar

Eğer elinizde bad sectorlu hdd'leriniz varsa bunları amiga'larınızda değerlendirebilirsiniz.

Elimdeki 2,5" lik ve 3,5" lik bir çok bad sectorlü pc formatlı harddiski Amiga 1200'de Install 3.0 disketi sayesinde bad sectorsuz olarak kullanabildim.
İşin ilginç yanı bazı harddiskler okurken takılmalar yaparken bu takılma sorunuda ortadan kalktı.(Bu nasıl oldu bende bilmiyorum Kahkaha )

İşin özü, A1200 'e install 3.0 disketini takıp bağladığımız harddisklere Low Level Format atıp, peşine de  istediğimiz partionları yapıp tam format attıktan sonra harddisklerimizi Amiga'da sorunsuz kullanabiliyoruz.

1997'den bu yana bu yöntemle denediğim bir çok harddiskte %90 larda bir başarı sağladım ve AmigA'da kullanılır hale getirdim.

Elinizde 2,5" ya da 3,5" bad sectorlu harddiskler varsa sizde deneyin.Ne kaybedersiniz ki

Hoşça kalın

MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2007, 18:29:02 ÖS »

Elimizde olmayan harddiskleri elimize de geçirirmi install 3.0 disketi..

Şaka bi yana benim de daha önce başıma geldi.. Pisilerin bozuk dediği hd'leri amiga sorunsuz açtı..

Teşekkürler Develiş Dost Kahkaha
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2007, 18:46:19 ÖS »

@Devilish

Biliyorum
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2007, 20:34:46 ÖS »

herzaman yemez onu söyliim, hatta zırt pırt validate hatası alırsınız aksi bi durumda...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2007, 20:36:49 ÖS »

inşallah olmaz... abicim
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2007, 20:40:55 ÖS »

herzaman yemez onu söyliim, hatta zırt pırt validate hatası alırsınız aksi bi durumda...

Walla bu zamana kadar baya bir harddisk tamir ettim bu şekilde.Yazdığım gibi olmama oranı %10 sadece...

inşallah olmaz... abicim

Benim elimde keramet.Bişi olmaz

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2007, 09:11:13 ÖÖ »

Dostum, evde eski sistemimden duran 3.2 Gb Quantum Scssi Harddisk var. Bad sektör oluştuğu için Pc de sistem açılışlarında sorun yaratıyordu.
Bende onun yerine sisteme İde harddisk eklemiştim.

Bu Scss hardiski de formatlayıp Amıga da sorunsuz kullanabilirmiyim.

1200'ümde scss kontrol kartı yok. Bir kontrol kartı bulup A 500 'e mi taksam daha iyi olur.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2007, 13:10:08 ÖS »

Dostum, evde eski sistemimden duran 3.2 Gb Quantum Scssi Harddisk var. Bad sektör oluştuğu için Pc de sistem açılışlarında sorun yaratıyordu.
Bende onun yerine sisteme İde harddisk eklemiştim.

Bu Scss hardiski de formatlayıp Amıga da sorunsuz kullanabilirmiyim.

1200'ümde scss kontrol kartı yok. Bir kontrol kartı bulup A 500 'e mi taksam daha iyi olur.

gokhanozkan, açıkcası bu zamana kadar bir çok bad sectorlu hdd'ye AmigA formatı atarak, Amiga'da sorunsuz bi şekilde kullandım.Fakat hiç Scsi hdd'lerde bu olayı denemedim.Ama onda da olayın farklı olacağını düşünmüyorum.Scsi kit'in varsa ve install 3.0  disketini kullanarak Amiga Formatı atıp sorunsuz olarak kullanabileceğini düşünüyorum.Ne de olsa Amiga Format 'ı ilaç gibidir

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2007, 16:33:05 ÖS »

Dostum, Sağol
Yanlız Benim Hardiskimin Back Sektörleri ilk tracklarda. Bu da Wındowsun açılışını bile engelliyordu.
Bu bir sorun doğururmu
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2007, 16:35:37 ÖS »

Bad sektör oluştuktan sonra bu harddiski yedek depolama olarak kullandım, sonradan bu bad sektörler yedek bilgilere bile erişirken sorun yaratmaya başladı.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: