Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sinclair yepyeni iken...  (Okunma Sayısı 13075 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 03, 2013, 21:02:10 ÖS »

Merhaba.

Bir sure once bu forumda bir sohbet sirasinda seksenli yillarin basinda, ilk uretilen Sinclair Spectrum'larin klavyelerinin nasil koruyucu bir naylon ile geldiginden bahsetmistim. (sevdigim cihazlarin uzerindeki o naylonlari soymaya kiyamayan bir insan olarak ) Ben bundan bahsedince Sinclair meraklilarindan bir baska arkadasimiz da (Arda olsa gerek) yanlis hatirliyor olmayasin, ben sifir Sinclair'lerin koruyucu naylon ile geldigini hic duymadim/gormedim demisti.

Ben de dusunup duruyordum, acaba ben mi yanlis hatirliyorum, ya da kafamdan mi uydurdum diye. Ama degilmis. Bu gun Ebay'de jelatini uzerinde bir Spectrum satisa sunuldugunu gordum. Resmini paylasayim dedim. Sinclairci olmayanlardan hayatinizin 1 dakikasini bu mesaj ile caldigim icin ozur dileyerek linki paylasiyorum

http://www.ebay.co.uk/itm/SINCLAIR-ZX-Spectrum-16K-Boxed-all-accessories-keyboard-with-protective-film-/271268672683?pt=UK_VintageComputing_RL&hash=item3f28df74ab

hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2013, 22:14:48 ÖS »

O naylonlara gıcık oluyorum .. Şimdi şurda olsada naylonunu söküp altına bi sürü parmak izi atsam yağlı yağlı
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2013, 22:33:53 ÖS »

Aaa? Niye yaw? Kahkaha
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2013, 22:34:55 ÖS »

O naylonlara gıcık oluyorum .. Şimdi şurda olsada naylonunu söküp altına bi sürü parmak izi atsam yağlı yağlı

Hain

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2013, 00:13:24 ÖÖ »

O korumaları gördükçe, bilinç altımda televizyon kumandalarına sarılan naylon folyolar canlanıyor. 35 yaşıma geldim hala pederin uzaktan kumandası aynı naylonla kaplı
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 04, 2013, 00:20:37 ÖÖ »

Son 20 senedirde değişmedi demi o naylon? Kahkaha

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Eylül 04, 2013, 00:22:56 ÖÖ »

Son 20 senedirde değişmedi demi o naylon? Kahkaha

Naylon aynı naylon.. Alttan selo Bantlı .. Sanırım eskidikçe üstüne yenisini çekiyor. Alttaki katmanların sarardığı seçilebiliyor
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2013, 15:25:14 ÖS »

Ahaha annemin tv kumandasi geldi gozumun onune Kahkaha
shadow of the beast
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2013, 16:46:06 ÖS »

Sinclairci olmayanlardan hayatinizin 1 dakikasini bu mesaj ile caldigim icin ozur dileyerek linki paylasiyorum

memrahın sinclairla olan dostluğu hiç bitmeyecek gibi.. 1 dakkamı sen
5 dakkamı Atacan aldı.Bana borçlandınız.
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2013, 19:14:05 ÖS »

Sinclairci olmayanlardan hayatinizin 1 dakikasini bu mesaj ile caldigim icin ozur dileyerek linki paylasiyorum

memrahın sinclairla olan dostluğu hiç bitmeyecek gibi.. 1 dakkamı sen
5 dakkamı Atacan aldı.Bana borçlandınız.

Neyse öderiz

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
AmonR
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2013, 17:32:32 ÖS »

Ben de dusunup duruyordum, acaba ben mi yanlis hatirliyorum, ya da kafamdan mi uydurdum diye. Ama degilmis. Bu gun Ebay'de jelatini uzerinde bir Spectrum satisa sunuldugunu gordum. Resmini paylasayim dedim. Sinclairci olmayanlardan hayatinizin 1 dakikasini bu mesaj ile caldigim icin ozur dileyerek linki paylasiyorum

Doğrusu ben de cihazın üzerinde bir koruyucu jelatin olduğunu hayal meyal hatırlıyorum.
Sanki biz de bir süre bunu sökmemiştik ama sonunda ucundan kıyısından kalkmaya başlayınca (e-baydeki fotoğraftakine benzer bir hal alınca) sökmek durumunda kalmıştık. 

Sinclair: ZX Spectrum +2
Sega: Saturn, Dreamcast
Microsoft: XBOX
Sony: PS1, PSP ve sonunda PS2
Nintendo: GBA, DS Lite ve sonunda Wii
Handhelds: GP2X, Dingoo A320, Samsung Galaxy S Wi-Fi 5" mini android tablet
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2013, 18:18:48 ÖS »

+2'lerde de DATACORDER yazisinin uzerinde jelatin vardi ama kimse hatirlamiyor Kahkaha

Bu arada gri +2'lerin aslinda korumaya gerek duyan yerlerinden birisi teyp tuslarinin uzerindeki isaretlerdir. (play, stop, vs sembolleri)
Zaman icerisinde parmak surtundukce boyasi siliklesir ve cikar. Bir +2'nin ne kadar yogun kullanilmis oldugunu anlamanin yollarindan birisi teyp tuslarinin uzerindeki sembollerin ne kadar silindigine bakmak bence. Bu silinmeyi Amstrad da farketmis olacak ki, daha sonra piyasaya surdugu +2A ve +2B modellerinde sembolleri teyp tuslarinin uzerine degil, hemen yukarisinda, ana govde uzerine basmislar.

Benim anlamadigim ise, normal klavyede harf tuslarinin boyalari hic cikmazken teyp tuslarinda neden hemen silinen bir boya kullanmislar.

http://www.flickr.com/photos/59773600@N02/5474729518

http://www.flickr.com/photos/30516977@N00/469900940
« Son Düzenleme: Eylül 09, 2013, 20:07:10 ÖS Gönderen: memrah » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: