Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarAtariAtari - GenelAtari 65xe - kaset adaptörü ile pc den wav dosyaları çalıştırma
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atari 65xe - kaset adaptörü ile pc den wav dosyaları çalıştırma  (Okunma Sayısı 10405 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
RetroClub
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 21, 2013, 18:27:18 ÖS »

Merhaba;

Atari 65xe bilgisayara dataseti bağlayıp içine kaset adaptörü takıp laptop tan cas2wav programı ile çevirdiğim wav dosyasını çalıyorum.Ama bir türlü başaramadım.ERROR 21 hatası veriyor

CLOAD komutu ile aynı anda mediaplayerdan play e basıyorum.Acaba nerde hata yapıyorum yardımcı olurmusunuz ?
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2013, 21:43:08 ÖS »

Merhaba Ben Bahsettiginiz işlemi MSX'de denemiştim... Sesi stereo veriyorsanız sorunun kaynagı bu olabilir mediaplayer'da sol kanaldan ses verin ve sesi sonun 1tık altına kadar açın... birde böyle deneyin

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2013, 22:56:41 ÖS »

atari 800xl de kasetten yükleme yapabilmek için OPTION-START tuşlarını basılı tutarak bilgisayarı açın sonra wav dosyasını çalmaya başlayın, hemen SPACE tuşuna basın yükleme başlayacaktır,
  65xe de 800xl ile aynı makine olduğundan onda da çalışması lazım
  CLOAD komutu ile CSAVE ile kaydedilmiş programları çalıştırabilirsiniz
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2013, 23:09:55 ÖS »

Başlangıc için RIVER RAID yüklemeyi deneyebilirsin, hem 3 dakikada yükleniyor (10-15 dakikada yüklenen programlar var), hemde ekrana tam oturuyor ve ataride oynaması çok keyif veriyor
RetroClub
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2013, 01:02:18 ÖÖ »

atari 800xl de kasetten yükleme yapabilmek için OPTION-START tuşlarını basılı tutarak bilgisayarı açın sonra wav dosyasını çalmaya başlayın, hemen SPACE tuşuna basın yükleme başlayacaktır,
  65xe de 800xl ile aynı makine olduğundan onda da çalışması lazım
  CLOAD komutu ile CSAVE ile kaydedilmiş programları çalıştırabilirsiniz

Hocam Allah razı olsun dediğin gibi yaptım.Çalıştı gece gece river raid oynuyorum.Çok teşekkür ederim.
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2013, 08:46:18 ÖÖ »

Faydalı olabildiysem ne mutlu
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: