Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelSuper hizli Amiga Classic accelerator kartlari
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Super hizli Amiga Classic accelerator kartlari  (Okunma Sayısı 15927 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Şubat 14, 2014, 22:22:06 ÖS »

Amiga için hız, yenilik bence biten bir hayal... Zorlamamak gerek...Klasik cihazlara yapılacak, eski yazılımları bugünün konforuyla kullanmamızı sağlayacak her gelişme kabul görür...Ötesi gereksiz zorlama olur... -aynı şeyleri 2000 li yılların ortasından beri tekrarlayıp duruyoruz mu ? nedir

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 14, 2014, 22:42:24 ÖS »

bilmiyorum ama ben modifiyeli amigaları (tower felan)hiç sevemedim.Bana amiga gibi gelmiyor.

Amiga dediğin,yandan disketi takıcan,o disketin okuma sesi gelecek.Kocaman klavye ve kablo çöplüğü olacak masada.Tadı o zaman çıkıyor.Yok ppc kart tak,yok bilmem ne turbo tak,yok pc kasasına koy,eee bütün bunları yapacağına pc'de winuae'den takıl aynı şey bence.Bir kere mouse olayı var,başlı başına olaydır.

Birde spectrum'da biraz ısınınca cihazdan gelen hafif yanık plastik kokusunu,sadistce ama çok severim. işte o zaman bana gerçek spectrum gibi geliyor.
« Son Düzenleme: Şubat 14, 2014, 22:44:54 ÖS Gönderen: joker_ » Logged
amigaturk
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Şubat 14, 2014, 23:00:34 ÖS »

zaten yapmak veya yapılmak istenen , klasik amigayı hızlandırıp enazından internete girmek , müzik dinlemek ve film izlemek ve bunu mümkünse internal çözümlerle yapmak

şuanda piyasada bulunan 200 mhz 68000 işlemciyi , dönüştürücü adaptör  ile klasik amiga işlemcisinin yerine uydurmak ve aynı şekilde grafik çipleri de güncellenebilir diye düşünüyorum , enazından donanım olarak yapılmayacak şey yok ama işin yazılımsal durumu ne olur bilemiyorum

yani demek istediğim ppc kartlar klasik amiga ruhuna ters , ppc kartlar yerine neden bu tür çözümler üretilmiyor diye merak ediyorum

yani mesela eski x86 bilgisayarlarda grafik işlemcisi , aynen normal işlemci gibi değiştirilebilirdi , ekran kartları ramleri ram çipleri takılarak hafızası arttırılabilirdi vb.

amigada bu tür internal çözümler neden olmuyor ? veya sıfırdan yeni nesil amiga anakartları üretiliyor , neden günümüz teknolojisine uygun klasik amiga anakartları üretilmiyor , yani onboard vga veya onboard ide çıkış veya onboard modem vb. ?

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Şubat 14, 2014, 23:33:26 ÖS »

Günümüz tüketim dünyası...Bir ürün ne kadar çok tüketilir, üretilirse o kadar ucuz oluyor. Amiga artık, gençlerin ismini dahi bilmediği talep edilmeyen bir ürün. Belirttiğiniz gibi bir Amiga hiç bir koşulda ucuz olmuyor. Çünkü binler seviyesinde satılıyor...Az satılınca, yazılım geliştirende olmuyor...Yazılım geliştirmeyen olunca, donanımda az satılıyor...Tavuk-yumurta mevzu burada devreye giriyor... Bırakın Amiga'yı masaüstü bilgisayar kalır mı 1-2 yıla, bu bile tartışma konusu...

savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Şubat 15, 2014, 09:08:37 ÖÖ »

68060 4mb grafik kartlı 128 mb 4000'im var. Fakat A600'de Deluxepaint'i disketle yükleyip piksel piksel bir şeyler çizmek veya gene disketten oyun oynamak ayrı bir heyecan verici.

İmkan var ise elinizde hem hızlı bir Amiga hem de tamamıyle klasik donanımlı bir Amiga olması çok güzel.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Şubat 15, 2014, 10:12:24 ÖÖ »

savagery;

yaw sende amiga 1200 vardı sonra gvp jaws turbo vardı
atariler vardı
a4000 i nerden buldun.
birde 060 lı

4 adet 1 mb ram buldum sana 30 pin
adres verirsen kargolarım.

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Şubat 15, 2014, 20:57:00 ÖS »

bilmiyorum ama ben modifiyeli amigaları (tower felan)hiç sevemedim.Bana amiga gibi gelmiyor.

Amiga dediğin,yandan disketi takıcan,o disketin okuma sesi gelecek.Kocaman klavye ve kablo çöplüğü olacak masada.Tadı o zaman çıkıyor.Yok ppc kart tak,yok bilmem ne turbo tak,yok pc kasasına koy,eee bütün bunları yapacağına pc'de winuae'den takıl aynı şey bence.Bir kere mouse olayı var,başlı başına olaydır.

Birde spectrum'da biraz ısınınca cihazdan gelen hafif yanık plastik kokusunu,sadistce ama çok severim. işte o zaman bana gerçek spectrum gibi geliyor.
Joker arkadaşıma hak veriyorum. Benim gözümde Amıgayı Amıga yapan temel şeylerden biri kasası, diskette oyun yüklemesi
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: