Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelAmiga 3000 ve internet
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 3000 ve internet  (Okunma Sayısı 9649 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 24, 2007, 18:57:38 ÖS »

Arkadaslar hatirlarmisiniz bundan uc ay kadar once mathman'in eksiksiz amiga topiginde bende amiga 3000'imin eksiklerini tamamlayip birkac screenshot koyayim demistim (hatirlayan olursa kendimi mintihatr etcem). en sonunda kicimi kaldirip aldim o screenshotlari. Yanliz screenshot nasil alinir bilemedigimden makinayi direk ekrana dayayarak alinan screnshot'lar oldu ... Ama fena diil yine de : )

oncelikle specler, Amiga 3000, 28 MHz 68040 islemci, 16 mb on board, 64 mb kart uzerinde ram, X-Surf ethernet karti ... ve, bu kadar : ) gordugunuz gibi sistem mathman'in sistemi yaninda oldukca sonuk kaliyor. bunlari gostermek isteyisimin bir sebebide forumda bahsi gecen amiga 500 ile internet olurmu konusuna olursa buna benzer olur seklinde insanlara fikir verebilecegini dusundum (allahim nasil dusuk bir cumle bu boyle). Cunku sonucta ECS bir amiga 500 ile amiga 3000 arasinda goruntu cipseti olarak bir fark yok (ECS) tabi benim alette sayfalar biraz! daha hizli aciliyor olabilir. ama goreceginiz goruntu muhtemelen ayni olacaktir. Bu arada ekran modu NTSC Highres - laced, 640-400 16 renk.

workbench olarak classic workbench advanced kullaniyorum. scalos kurulu geliyor. sik girdigim bazi amiga sitelerini degisik browserlarda goruntuluyerek amiga'da internet ortamini sizlere yansitmaya calistim. umarim bi nebze basarili olmusumdur istek siteleri sonradan ekleyebilirim.

Herneyse efendim ilk shotta scalos menumu goruyorsunuz. buradaki net sekmesinde internet ile alakali olaylar mevcut. buradan cat miami acarak nete ziplayabiliyorum, yine cat mount iridium diyerek samba uzerinden pc'mi mount edebiliyorum.

miami DHCP'den ip aliyor ...

ibrowse aciliyor.

ve nacizane forumumuz ... maalesef bannerlar filan gorunmuyor

arda'ya mesajlar

arda'nin avatari

portalimizin giris logosu browser degistirdim, AWeb'de goruyorsunuz.

ayni mesaj aweb'de

Aminet, aweb'de. evet artik aminet'in neden basit bir arayuzu oldugunu biliyorsunuz

amiga.org, aweb'de. ust logo biraz sacmaliyor.

amiga.org ibrowse'da. hersey duzgun

ibrowse + dopus + miami + bir takim pencereler acik ve 75 mb ramim var ! Yihhu !

« Son Düzenleme: Nisan 24, 2007, 19:03:43 ÖS Gönderen: coze » Logged

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2007, 19:26:06 ÖS »

Bende Amiga 3000 isterim... Bu ekranları görünce inan Amiga kullanma isteğim arttı. Bana tez zamanda A3000 ya da A4000 lazım

çok teşekkürler coze..çok güzel görünüyor..En azından bana öyle göründü.

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2007, 19:31:05 ÖS »

@coze
Bir iki küçük tavsiyede bulunmak isterim. Bi kere öncelikle yapman gereken ilk iş SGrab kurmak. SGrab screenshot almaya yarayan program. Aminette bulabilirsin.
Ardından sana güzel bi ikon seti lazım. Mathman'in kısa süre önce bu konuda bir çalışması olmuştu. Eminim bu sistem için en iyi çözümün hangisi olduğunu en iyi söyleyecek kişi mathman'dir.
Aslında sistemin bir de grafik kartı olsaymış tadından yenmezmiş
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2007, 21:03:13 ÖS »

Alp Yener 'e katılmakla beraber istediğin konfigrasyona kavuşmana sevindim Coze. Güle Güle Kullanırsın inşallah

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2007, 21:33:18 ÖS »

Alp'e katılmıyorum, ikonla falan çok uğraşmamalı bence. Curcuruna oluyor sonra. Her klsaörün içinde binbir çeşit saçma ikon... Birini kullan, hep onu kullan gözün alışsın derim ben.

Evet Sgrab lazım, ama ben böyle TV'den çekim screenshotları daha sıcak buluyorum.

80MB ram de pek şık durmuş, insanın ağzı sulanıyor.

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2007, 01:53:14 ÖÖ »

@Arda
Asıl ben sana katılmıyorum be. Peeh.

O kocaman ikonlar çirkin duruyolar yaw. Ne biliyim, yıllar önce güzel görünüyolardı ama şimdi tahammül edemiyorum.
Bi de topaz font yakışmıyor browserlara. Helvetica daha güzel. Ayrıca ben AGA üzerinde çalışırken 640x512 hires+laced ekran modunu maximum overscan ile birleştirip 720x576 ile çalışırdım. 64renkli ekran yapınca da biraz kasardı ama daha hoş bi görüntü olurdu. Böyle çok yavan oluyo yaw.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2007, 03:13:22 ÖÖ »

Alp aslinda grafik kartim var ama takmiyorum simdilik bu sekilde daha cok hosuma gidiyor. Iconsetiyle de arda'nin dedigi gibi ugrasmak istemiyorum. Bu classic workbench'le gelen default set. Bu sekilde beni fazla rahatsiz etmiyor ve oldschool havasi verdiginden hosuma gidiyor acikcasi

Bu arada kullandigim ekran 17' eizo lcd. A3000'in onboard scandoubler'i sayesinde direk baglayabiliyorum A3000 gercekten ECS makinalarin krali, herkese tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2007, 03:15:25 ÖÖ Gönderen: coze » Logged

Retro Hincal Uluc
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2007, 10:02:18 ÖÖ »

amiga da ekran kartı kullanacaksanız Amiga 3000 en iyi amiga, bence 4000 den daha iyi, üzerinde scan doubler olmaması onu amiga modelleri içerisinde tek olma özelliği katıyor

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2007, 13:17:13 ÖS »

coze dostum cook güzel görünüyor denemelerine saglık.. iştah acıcı görüntüler.Tebrikler.BENDE İSTERİM

A 500 HD8+ GVP
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2007, 14:27:49 ÖS »

@coze ekran kartını yolla buraya kart bekleyen bir 4000 var.

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2007, 14:28:57 ÖS »

Yeni çalışmalarında başarılar dostum
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: