Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEvdeki kolilerden nasıl kurtulursunuz? (Satış Teknikleri)
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Evdeki kolilerden nasıl kurtulursunuz? (Satış Teknikleri)  (Okunma Sayısı 36855 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #60 : Eylül 20, 2016, 23:09:30 ÖS »

Son bir kaç gündür yoğun emek harcadığım, fotoğrafların yayınlanması konusunda da bilgi eklemek istedim. Fotoğrafları güzel ışıkta, güzel arka planla, yüksek çözünürlük çektik. Eee bundan sonrası nasıl olacak?

1-Fotoğraflar en pratik şekilde düzenlenmeli
-Google Picasa bu iş için en ideali. Fotoğraflar öncelikle en/boy oranı bozulmadan kesilir.
-Işık değerlerinde fotoğrafa göre düzenlemeler yapılır.
2-Çözünürlük ayarları yapılmalı
-Fotoğraf 1024*768 boyutunda ve %95 kalite ayarıyla kaydedilir. Bu şekilde 3888*2592 çözünürlükte 3,2 MB olan bir foto, 236 KB'ye düşer. Bu çözünürlük ve boyut makul ve mantıklı bir boyut bana göre.
3-Fotoğrafa fligran koymak
-Emeğinizin çalınmamasını isterseniz son bir adım var ki, bu en çok beni zorlayan konu oldu.
-Bunun için 50 tane uygulama da olsa, 10 sene önce kullandığım "PhotoWatermark Professional" uygulamasına başvurdum.
-Fotoğrafın köşelerine isim, ortasına isim, ve sağ alt köşeye logo koydum. Köşelere beyaz ve hafif transparan koyduğum isimler, fotoğraftaki ışık/renk durumunua göre bazen görünüyor, bazen görünmüyordu. İstediğim böyle de bir şeydi.
-Elim değmişken bir de çerçeve ekledim.
-Bu şekilde yine aynı çözünürlükte 1024*768 yaptığımda boyutun büyüdüğünü görerek, yine %95 kalite de kayıt yaptım ve boyut 237 KB oldu. Yani 1 KB büyüdü!
Bahsettiğim işlemlerde kullandığım örnek foto:

4-Mevcut çektiğim fotoğrafları nerede depolamalıyım?
-Yine beni zorlayan bir soru oldu bu? Kendi websitem, Hizliresim, googledrive, dropbox vb... Bu konuda yavuzg üstadın projelerinde kullandığı fotoğrafları inceleyerek photobucket sitesini buldum. İnternette araştırdım ve 2 Gb yer ve 10 Gb bant genişliği verdiğini ve bunun da bazı uygulama ya da para ile artırılabildiğini gördüm.
-Elimde bulunan şu ana kadar çekilmiş ve düzenlenmiş 965 adet fotoğrafı (180 MB) toptan ilgili siteye üye olarak upload ettim.
-Toplu olarak 5 foto seçip pratik link, ön izlemeli link vs. olaylarını forumda denemeler yaparak test ettim.
5-İlan açıp listeleme
-En son aşamada da forumda satış ilanı açıp bunları nasıl listeleyeceğim konusunda yine düşünmeye başladım...
-Forumda satış yapan kişilerin ilanlarını inceleyerek, bana göre ne iyi, ne kötü karar kıldım ve aşağıdaki ilanı açtım:
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13076
-Ek olarak photobucket sitesine 0,99$ vererek ek fotoya tıklayınca açılan sayfada rahatsız edici reklam sayfalarının zırt pırt gelmesini (1 aylığına da olsa şimdilik engelledim)
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2016, 21:56:20 ÖS Gönderen: ibeser (Ayak Takımı) » Logged

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #61 : Aralık 08, 2016, 21:52:14 ÖS »

Uzun zamandır yazmıyormuşum... Satış teknikleri dersimize devam...
Öncelikle forumda uygun fiyatla, ihtiyacı olan kişilere satışlar yapılır. Burada dikkat edilecek durum, ihtiyacı olan kişiyi doğru tespit etmek. Bunun için kullanıcının foruma giriş tarihine, attığı yorumlara, takıldığı bölümlere bakmak yeterli olacaktır. Mesajlarının %50'sinden fazlası satış ile ilgili olan üyeler yerine, daha çok foruma katkı sağlayan üyelerin uygun fiyatla ürünleri alması forumdaki bağlılığı ve alıcının satıcı ile ilgili ilişkisini güçlendirmektedir.

Satış için gelecek mesajlarda, (eğer klavye hızınıza güveniyorsanız) alıcıyı whatsapp vb. online iletişim kurabileceğiniz platformlara çekmek ve muhabbeti devam ettirmek, satış potansiyelinizi arttıracaktır.

Kargo konusunda ise; alıcının ürünlerini makul bir zaman kadar elde bekletme seçeneği sunmanız, daha fazla sizden alış veriş yapmasına imkân verecektir.

Kargolanacak ürünün çok sağlam ve kaliteli şekilde kargolanması, en uygun ve en kaliteli hizmeti verecek firmanın seçimi, kargonun hızlı yapılması, kargo bilgilerinin alıcı ile zamanında paylaşılması çok önemlidir. Kargo ulaştıktan sonra da alıcı ile irtibatı koparmayıp, aldığı üründen memnun olup olmadığını sorgulamak, hatta üründen memnun değilse, koşulsuz ürünü geri almak, gelecekte yapacağınız satışlar için bir referans oluşturacaktır.

Para kaybedip zarar edebilirsiniz... Ama itibarınızı ve güveninizi asla kaybetmeyin!

Alıcı ile irtibatı koparmayıp, ilgilendiği ürünler hakkında bilgi, destek, fotoğraf paylaşmak da yine satışları arttıracak adımlardandır.

Forumda satışlar azalmaya başladığında, büyük indirimler yapıp, bunu potansiyel alıcılara haber vermek satışa katkı sağlayabilir.

Bundan sonraki aşama artık açık arttırma sistemini kullanan sitelere yönelme olmalıdır. Çünkü artık potansiyel alıcılar sizi biliyor, ürünlerinize ve samimiyetinize güveniyordur. Artık satıcı; risk alarak 1 TL'den elindeki tüm ürünleri ayrı ayrı listelemelidir...

Devamı gelecek
« Son Düzenleme: Aralık 08, 2016, 22:08:03 ÖS Gönderen: ibeser (Ayak Takımı) » Logged

Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: