Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetForum neden bu kadar sessiz.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Forum neden bu kadar sessiz.  (Okunma Sayısı 3156 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 14, 2022, 00:13:48 ÖÖ »

Selamlar,
son günlerde (gün dediğime bakmayın aylar falan) forumda bir durgunluk bir sessizlik kasvetli bir durum var, bu durum aylardır  kendini fark ettiriyor.

Biliyorum faceebook, instagram, youtube, twitter, tiktok gibi sosyal medya siteleri forum kültürünü öldüreli yıllar oldu ama biz zaten eskiyi sevenlerdik, retroyu sevenlerdik, bu forumu etkilememesi gereken bir durumdu, bize ne oldu?

yavuzg gibi simon özay gibi cengiz ermiş gibi daha ismini yazamadığım bir çok değerli insanların paylaşımlarını özledik.
Epey bir süredir forumda belli başlı üyelerin bir kaç paylaşımı ya da satış başlığı dışında forumda bir aktiflik yok,

herkes işinde gücünde desem eskiden işsizmiydik sorusu aklıma geliyor, yoksa retrodan mı vaz geçtik forumdan mı,
umarım bu forum eski günlerine geri döner diyerek herkesin bu konudaki düşüncesini yazmasını isterim.  

lunarstrain
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2022, 08:15:15 ÖÖ »

Aslında forumda en çok ilgi çeken şeyler bence projeler. Mevcut ekonomik koşullar nedeniyle de projeler duraksama durumuna girdi. Yurtdışı forumlarda ve sosyal medyada gördüğümüz projeler artık bizim için kolay ulaşılabilir değil.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2022, 09:51:09 ÖÖ »

Sadece bu foruma özgü değil takip ettiğim tüm hobi forumlarında aynı durum var.  Pandemiden çıkış ve ofise dönüşle birlikte evde çalışır gibi yapıp bütün gün hobi ile uğraşma dönemi bitti..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2022, 11:03:52 ÖÖ »

Sanırım; forumu düzenli takip eden birçok kişi ilanlar bölümü ile ilgileniyordu. Son dönemde fiyatlar o kadar arttı ki...

Bazen rastlıyorum; bir zamanlar 5-10 liraya retro bilgisayarlar satın almış arkadaşlar var, artık 1000 liranın altına retro bilgisayar kalmadı. Yükselen fiyatlar yüzünden yeni üyeler de aramıza katılamıyor.

Retro bilgisayar hobisi, gün geçtikçe daha pahalı "Lüks" bir hobi oluyor.

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2022, 15:11:23 ÖS »

Retroya maliyetler kelepçe vurdu bu bir gerçek bence. Artık alım yapmıyorum ya da alamıyorum da diyebiliriz. O kadar parada vermek istemiyorum doğrusu.

Bu arada ben uzun süredir homeofisim pandemiden de önce. Ama pandeminin bitmesi ve piyasanın biraz canlanmasıyla bir ofise geçtim. Kendi ofisimizi kurduk Yanımda bir takım arkadaşımda var. Bu ara kendi adıma biraz ofise odaklanmış durumdayım.

Ama sistemi yerleştirir yerleştimez. A500 oyunları A1200 sorunsuz çalışır mı videosunu tamamlayıp muhabbete kaldığım yerden devam etmeyi istiyorum Kahkaha

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2022, 22:57:42 ÖS »

Merhaba,
Forumu daha çok projeler ve tamirat yazıları için takip ediyorum.Fakat son dönemde "herşeyin" fiyatının çılgınca artması neticesinde daha ulaşılabilir hobilere yönelmek zorunda kaldım.Artık bitpazarlarında dahi bizim ilgilendiğimiz 8 bit,16 bit cihazlara rastlamak pek mümkün değil.Şansınıza denk gelirse de saçma uçuk fiyatlar çekiliyor.Ben ilgi alanımı kitap,cd,vhs kasetlere yönelttim.
Ülkenin gündemide tatsız tuzsuz,bıktık valla.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2022, 22:54:44 ÖS »

Merhaba,
Forumu daha çok projeler ve tamirat yazıları için takip ediyorum.Fakat son dönemde "herşeyin" fiyatının çılgınca artması neticesinde daha ulaşılabilir hobilere yönelmek zorunda kaldım.Artık bitpazarlarında dahi bizim ilgilendiğimiz 8 bit,16 bit cihazlara rastlamak pek mümkün değil.Şansınıza denk gelirse de saçma uçuk fiyatlar çekiliyor.Ben ilgi alanımı kitap,cd,vhs kasetlere yönelttim.
Ülkenin gündemide tatsız tuzsuz,bıktık valla.

Evet sürekli yükselen eflasyon ve döviz kurlarının retro piyasasını da olumsuz etkilediği konusunda herkes hem fikir  gibi görünüyor, bende bu sebepten dolayı artık retro ürün alımını bırakmış durumdayım, piyasa düzelirse ya da uygun bulduğum ürün çıkarsa ancak öyle alırım yoksa ebay fiyatlarından da daha yüksek fiyat çekmeye başladılar.

Yeni hobiniz hayırlı olsun, eskiden bit bazarlarında vhs kasetleri yok pahasına satarlardı hatta o kadar önemsizdi ki tezgahı toplayanlar bazen kalan vhs kasetleri almadan bırakıp gidiyorlardı, şimdi vhs kasetlere bile 100-200 isteyenler var. 

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2022, 23:41:41 ÖS »

Pandemiden çıkış ve ofise dönüşle birlikte evde çalışır gibi yapıp bütün gün hobi ile uğraşma dönemi bitti..

Buna ben de katılıyorum. Çoğu insan için pandemi bolca boş vakit yaratmıştı.
Onun dışında ben de bu durgunluğa sebep olan en büyük faktörün ekonomi olduğunu düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Kasım 16, 2022, 11:15:34 ÖÖ Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2022, 13:11:07 ÖS »

valla ben yakın zamanda tüm koleksiyonu sattım..Aslında maddiyattan dolayı değilde ülke öyle karamsarlık modundaki keyif alamıyodum çoğundan..Tekrar belki alırım diye bir kaç birşey bıraktım ama bu fiyatlarla sanmıyorum..geçen a1200 sordum 15-20 bin liralardan bahsediliyor.Monitör soruyorum 3-4 bin lira fiyat aldım sonra dönüştende vazgeçtim..Zamanında sokağa attığımız ürünlere dünya paralar verip onları izlemek mantıklı gelmiyor
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: