Benim aztech dizinim dh1: partisiyonunda ona göre batch file düzenledim.Amiga shell açtığında komut satırında "execute aztech.sh" bu assignler aktif olur.
standart aztech shell batch file içeriği:
;----------------------
path "dh1:Aztec/Bin"
set CCTEMP=ram:
set CLIB=dh1:Aztec/Lib
set INCLUDE=dh1:Aztec/Include
echo "Welcome to AZTEC C Version 5.0a!"
;------------------------
Aslında witchdoctor arkadaşımızın önerisi iyi bir çözümdür.Nedeni ise aztech c uygulama geliştirme konusunda yeni başlayanlar için zor hemde geliştirme için ortamı eski oluyor.
Zor demekle istediğim .Programı yazıp derleme işleminde aynen yukarda belirttiğin bir sıkıntı ile karşılaşabilirsin.witchdoctor belirttiği gibi aztech.sh batch file içersinde assign edilen dizinler doğru bir şekilde yapmış olsan bile workbench 2.05 ve üzerinde hep hata veriyor.Bu sorunla bende karşılaştım.Çözüm aşağıdaki hazırladığım videoyu izle.
Şimdi aztech c compiler piyasaya çıktığı dönemde standart ansi c göre yazılımış bazı kodlamarda sıkıntı yaşamasın ama bir lattice c veya sas c kaynak kodlarını aztec c'ye göre optimize edip düzeltmen gerekir.örnek yazman sıkıntı yartmaz iken ama yeni yazılımış amiga c kaynak kodları aztech compilerda uyumsuzluk yapar.Oyüzden lattice 5.6 veya sas c kullanmaını tavsiye ederim.Ama bence 68000 assembly dili öğrenmen daha iyi olur.
Buradaki videoyu senin için hazırladım basit bir hello.c kayna kodu oluşturup.ekrana hello amiga computer yazdırıyoruz.Umarım ihtiyacını görür.Mümkünse lattice c 5.6 kullan orda çok iyi am
ga için örnek kodlar var.
http://www.youtube.com/v/xlgGU7Mr16k&rel=0