Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eski Atari Kasetleri Hakkında  (Okunma Sayısı 6459 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ftsu
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 05, 2015, 10:12:04 ÖÖ »

Merhabalar. 4 in 1, 99999 in 1 tarzı eski atari kasetlerini flash bellek gibi PC'ye takıp içerisindeki oyunları kopyala yapıştır tekniğiyle tek bir kasette toplama imkanı var mı? Yada 8 bit oyunları bir kaset içerisinde derleme işini nasıl yapabilirim? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bir de micro genius oyun konsoluna taktığım snow bross oyunu herhangi bir bölümde donuyor. Sebebi ne olabilir? Kolay gelsin.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2015, 10:20:50 ÖÖ »

Öncelikle foruma hoş geldiniz.

Merhabalar. 4 in 1, 99999 in 1 tarzı eski atari kasetlerini flash bellek gibi PC'ye takıp içerisindeki oyunları kopyala yapıştır tekniğiyle tek bir kasette toplama imkanı var mı? Yada 8 bit oyunları bir kaset içerisinde derleme işini nasıl yapabilirim? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

"Famicom Everdrive" veya "NES Everdrive" şeklinde Google da aratırsan daha fazla bilgi edinebilirsin. Everdrive'lar temelde SD karta PC'den ROM dosyaları atarak kullanabileceğin bir kartuş.

Bir de micro genius oyun konsoluna taktığım snow bross oyunu herhangi bir bölümde donuyor. Sebebi ne olabilir? Kolay gelsin.

Kartuşun pinlerini alkol ile temizlemeyi denedin mi?

ftsu
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2015, 10:23:43 ÖÖ »

Yardımın için teşekkür ederim yavuzg. İyi çalışmalar.
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2015, 10:48:10 ÖÖ »

Daha dün famicomworld'de bu mevzuyla ilgili bir konuya rastladım. Ali Express üzerinden çalışan bir Çinli'ye rom gönderdiğin zaman sana labelı da custom olmak üzere istediğin oyunları kartuşa atıyormuş. Rockman 1-2-3-4-5-6 kartuşu yaptıranlar var, başka başka kartuşlar yaptıranlar var ve adam epey iyi para alıyor bu işten (bu forumda bu işi rahatça yapabilecek insanlar var bence).

Everdrive bakmıştım ben de ama pek ucuz bir şey değil, 100 dolar civarlarında geziniyordu.

ftsu
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2015, 10:51:54 ÖÖ »

Az önce bu konuyla ilgili bir siteye gözattım. Adamlar 400 farklı oyunu bir kasette toplamışlar. Fiyat ise 15-20 dolar arasında değişiyor.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2015, 14:18:25 ÖS »

Az önce bu konuyla ilgili bir siteye gözattım. Adamlar 400 farklı oyunu bir kasette toplamışlar. Fiyat ise 15-20 dolar arasında değişiyor.

Oyunları bir kasette derleme imkanı var mı diye sorduğun için Everdrive demiştim. Yoksa güncel çoklu (repeat etmeyen) famiclone kasetler var elbette.

@cengizermis'in video incelemesi de vardı bu konuda:

https://www.youtube.com/watch?v=qJPCGZzev6s

ftsu
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2015, 14:24:26 ÖS »

Everydrive araştırması yaptım. Araştırmayı yaparken karşıma çoklu oyun kasetleriyle ilgili bir konu çıktı eklemek istedim.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 05, 2015, 15:23:37 ÖS »

Benim ilk atarimin 1000000 in 1 famiclone kasetim vardı, onu bi türlü bulamadım. İçinde yaklaşık 10-15 civarı oyun vardı diğerleri tekrarları. İlk üç sıralama şöyleydi. 1 Street fighter, 2 flintstones, 3 mario

Diğerleri tetris, pinball, tank oyunu, galaxian, kungfu, tabacayla kuş vurma kovboy vurma falan.

En son konsolum bozulunca poşete koyup çekyatın altına atmıştım sonra çöpe atmışlar.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: