|
ggurumlu
|
 |
« : Nisan 15, 2015, 23:38:41 ÖS » |
|
Arkadaşlar ben bu atari makinelerine bayaa merak saldım  yurtdışından arcade kabin getirtmeyi düşünüyorum pahalıya mahal olsada kafaya taktım birkere  benim size sorum şu Arcade makineleri ticari olduğundan gümrükten geçer mi? geçerse ne gibi sorunlar yaşarım nekadar vergi öderim fikirlerinizi yazarsanız sevinirim
|
|
|
|
|
|
segaa
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2015, 23:59:53 ÖS » |
|
Yurtdışından getirtmek için özel bir sebebiniz var mı acaba? Yani TR de arcade kabin bulunabiliyor, siz fiyatı ya da tasarı mı için falan mı yurtdışını tercih ediyorsunuz yoksa TR de bulamadığınız için mi.
Sorunuza gelince bu kadar büyük ve ağır şey için şartlar nelerdir bende bilmiyorum. Ağırlık ya da eni boyunda sınırlamalar nelerdir bilmiyorum. Standart şartlar uygulanıyorsa ürün bedelinin %20 si kadar vergi ödersiniz. Tabiki 75€ üzerinde ise.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2015, 00:03:02 ÖÖ » |
|
@ggurumlu, kesinlikle hevesini kırmak istemem ama yine de düşüncelerimi paylaşayım istersen.
Yurtdışından muhtemel eli yüzü düzgün tıkır tıkır çalışan bir kabin getirtmek isteyeceksindir ki bu kadar zahmete değsin. orijinal Midway MK kabinlerinin eli yüzü düzgün olanlarının fiyatı 1000-1500 dolar arası.
Amerikadan getirteceksen işin zor zira gümrük prosedürü daha karışık. Avrupa birliğinden getirteceksen sanırım biraz daha kolay ve vergi biraz daha düşük.
Belki Özay daha fazla bilgi verebilir bu konuda.
Yine de gereken evrak ve prosedürü bir kenara koyarsak gümrük komüsyoncusu vergisi kargosu v.s. 3000 doları bulur sanırım.
Toplamda muhtemel 4000-6000 dolar arası bir parayı gözden çıkarman lazım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
daruga_13
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2015, 00:28:56 ÖÖ » |
|
Hevesinizi kırmak istemem ama: Yurtdışından 300'ün üzerinde alışveriş yapmış birisi olarak söylüyorum,işiniz çok zor.Çünkü bir arcade kabinin ağırlığı 100kg'nin üzerinde oluyor.Kargo firmaları belirli bir ağırlığın üzerindeki eşyalara farklı tarife uyguluyor.Muhtemelen bir konteynerin içinde gemiyle gelir.Sağsalim gelir mi orası tam bir muamma.Gümrük konusuna gelince kollu kumar makinesi muamelesi görmesi ihtimaller arasında.Bu sebeple reddedilebilir.Maliyet konusuna geleceksek Yavuz üstada tamamen katılıyorum.
|
|
|
|
|
|
Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...
-Snowbros -Sunsetriders -Mega Turrican -Comix Zone -Teenage Mutant Hero Turtles The Hyperstone Heist Nes/Famicom oyunları: -Astyanax
|
|
|
|
ggurumlu
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2015, 00:35:47 ÖÖ » |
|
yavuzg teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ateri kabinini getirttim diyelim Türkiyedeki gümrük memurları sorun çıkartır mı? ticari olduğu için
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ggurumlu
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2015, 00:46:07 ÖÖ » |
|
Yurtdışından getirtmek için özel bir sebebiniz var mı acaba? Yani TR de arcade kabin bulunabiliyor, siz fiyatı ya da tasarı mı için falan mı yurtdışını tercih ediyorsunuz yoksa TR de bulamadığınız için mi.
Sorunuza gelince bu kadar büyük ve ağır şey için şartlar nelerdir bende bilmiyorum. Ağırlık ya da eni boyunda sınırlamalar nelerdir bilmiyorum. Standart şartlar uygulanıyorsa ürün bedelinin %20 si kadar vergi ödersiniz. Tabiki 75€ üzerinde ise.
Türkiyede bu tasarıda hiç atari kabini görmedim benim için orijinal olması önemli tanıdığım bir atari salonu sahibi var onun üzerinden getirtsem faydası olurmu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2015, 01:01:25 ÖÖ » |
|
yavuzg teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ateri kabinini getirttim diyelim Türkiyedeki gümrük memurları sorun çıkartır mı? ticari olduğu için
Muhtemel gümrük memuru ile "sen" muhatap olmazsın bu tarz bir getiride. Gümrük komisyoncusu bir firma ile yürütülür bu işler. Bir komisyoncu firmaya danışmanı tavsiye ederim. Türkiyede bu tasarıda hiç atari kabini görmedim benim için orijinal olması önemli tanıdığım bir atari salonu sahibi var onun üzerinden getirtsem faydası olurmu
Ben de tam onu diyecektim. Tanıdık atarici varsa (ama 2. el kabin kullananlar değil) fikir danışmak faydalı olur. Yoksa @yolcunet'e bir danış derim zira zamanında yurtdışından kabin getirtmişliği var. Bunların dışında, kabini orada birisinin kontrol etmesi çalıtığına onay vermesi iyi olur. O kadar uğraşa "çöp" getirmek istemezsin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2015, 01:03:28 ÖÖ » |
|
Bu arada, gerçekten de eğer istediğin kabin MK ise bence Türkiye'de zaten vardır. MK 90'ların ortalarında (yani Turgut Özal sonrası ithalatın rahatladığı dönem) çıktığı için Türkiye'ye "hızlı" atari salonu işletenler tarafından getirtilmiştir. Örneğin Ankara'da Fantaziland.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ggurumlu
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2015, 01:48:02 ÖÖ » |
|
Bu arada, gerçekten de eğer istediğin kabin MK ise bence Türkiye'de zaten vardır. MK 90'ların ortalarında (yani Turgut Özal sonrası ithalatın rahatladığı dönem) çıktığı için Türkiye'ye "hızlı" atari salonu işletenler tarafından getirtilmiştir. Örneğin Ankara'da Fantaziland.
fantazilandta varmıdır sence yakında ankaraya geleceğim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2015, 01:59:50 ÖÖ » |
|
fantazilandta varmıdır sence yakında ankaraya geleceğim
Şu an yok. Zamanında getirtmişlerdir muhakkak demek istedim. Sonra popülaritesi azalmaya başlayınca yer açmak için ilk ithalatçı salon sahipleri bu kabinleri diğer salonlara sattı. Sonra elden ele anadolunun ücra köşelerine bile gider bu kabinler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lionheart
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 16, 2015, 08:52:25 ÖÖ » |
|
@ggurumlu Yurtdışından kabin getirmek senin için çok sıkıntılı bir işe dönüşebilir.Gümrükteki elemanları bu işi ticari olarak yapmadığına ikna etmen, maliyet ve en önemlisi kabinin sağlam şekilde eline gelip gelmeyeceği konusu... Bu sıralar sahibinden.com da Fantasyland'ın bir iki ilanıyla karşılaştım.Salonlarına yeni makinalar alacaklarından dolayı bazılarını satışa çıkarmışlar.İstersen bir görüş.Belki yardımcı olabilirler. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-ticari-oyun-urunleri-orjinal-namco-max-tune-3-dx-plus-209061625/detayForumda yolcunet nickli arkadaşımız da mevcut.Elinde bu sıralar çok sayıda kabin var.O da bu konuda sana yardımcı olabilir. (Bu arada ben bu mesajı yazarken yolcunet abimiz mesajı atmış bile  )
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 16, 2015, 08:54:07 ÖÖ Gönderen: Lionheart »
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #12 : Nisan 16, 2015, 10:55:36 ÖÖ » |
|
Yurtdışından kabin getirmekle, Camaro getirmek arasında gümrük işlemleri açısından çok fark yoktur belkide  Hatta Camaro'yu ticari değil diye belki alırsınız  Arcade kabin demek ticaret demek... Eve hobi amaçlı alıyorum cümlesini kimse anlamaz.. Abarttım biliyorum ama o kadar ağır ve büyük ürünü getirmek ciddi anlamda çok sıkıntı olacaktır. Türkiyeye zamanında çok kabin girdi. Muhakkak bir yerlerde orjinal olarak duran vardır... O olmasa bile kabini sıfırdan yaptırmak daha sağlıklı olur kanımca...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ggurumlu
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 16, 2015, 13:09:06 ÖS » |
|
Yurtdışından kabin getirmekle, Camaro getirmek arasında gümrük işlemleri açısından çok fark yoktur belkide  Hatta Camaro'yu ticari değil diye belki alırsınız  Arcade kabin demek ticaret demek... Eve hobi amaçlı alıyorum cümlesini kimse anlamaz.. Abarttım biliyorum ama o kadar ağır ve büyük ürünü getirmek ciddi anlamda çok sıkıntı olacaktır. Türkiyeye zamanında çok kabin girdi. Muhakkak bir yerlerde orjinal olarak duran vardır... O olmasa bile kabini sıfırdan yaptırmak daha sağlıklı olur kanımca... LW3D teşekkür ederim sıfırdan yaptırmak daha matıklı ben denizlide yaşıyorum elimde yurtdışından getirttiğim arcade malzameleri var birkaç parçası eksik kabin işinden fazla anlamam açıkçası elimdeki malzemeler 25' crt ekran güç kaynağı orijinal sticker joystick buton takımı jamma kablo jamma oyun kartı jeton kutusu arka kapak kilit sistemi pastik kabin tutacağı (handle) plastik bezel (monitörün üstüne konulan plastik) malzemelerim bunlar kabini mdf yatırtsam mobilyacılar mdf tabakadını sticker'a göre kesip yanlarına t-molding kanalı açabilirlermi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|