Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetElektronikcinin takım cantası
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Elektronikcinin takım cantası  (Okunma Sayısı 2811 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
euklides
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 10, 2015, 23:25:22 ÖS »

Arkadaslar, retro kartların tamirinde veya basit tamir işlemlerinde bana en cok hangi komponentler lazım olacaktır. ( ne tip direnc, kondansator, diyot, standart kullanılan entegreler vb.)

Amiga 500
Amiga 600
Amiga 1200
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2015, 02:34:28 ÖÖ »

Zor soru, pratik bir cevabı maalesef yok. Zamanla oluşuyor envanter. Ne tür kartlar veya konsollar ile uğraştığına göre değişir.

Malzemeleri online alırken 10'lu adetler şeklinde alarak başlarsan daha sonraki tamiratların için elinde envanter birikir.

Genelde malzeme çekmecende olması gerekenler elektrolitik kondansatörler, logic entegreler (74 LS/HC serileri), çeşitli EPROM'lar (27C serileri), flash memory (29F serisi) ve RAM'ler (4116, 6116, 4164, 6264, 62256 v.s.) ve GAL serisi PAL'ler. Çeşitli PIC ve Atmega serisi microdenetleyiciler de...

Çeşitli Zilog Z80 işlemcileri ve Motorola 68000 serisi işlemcileri de unutmamak lazım.

Dip switchler, tactile butonlar, LED'ler, Diode'lar, Voltaj regületörleri (örn. 7805), çeşitli op amp'lar entegre soketleri (ve/veya Precision serisi pin headerlar), bol bol montaj kablosu (çok damarlı), makaron v.s.

Sadece kafamı kaldırıp malzeme çekmecelerimi gözden geçirdiğimde bunları görüyorum. Kesinlikle spesifik bir liste olarak algılama bunları...

Yine de hala online sipariş veriyorum, hem yerli hem aliexpress'den

euklides
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2015, 02:55:17 ÖÖ »

tamamdır, en azından elimin altında bir kaç bileşen  olsun istiyorum, bunları temin ederek başlayabilirim, cevap için teşekkürler

Amiga 500
Amiga 600
Amiga 1200
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: